Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2024-04-29 12:07:17)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 140 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 75 varavastast kuritegu, sealhulgas 57 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 122.

 

Juhtimiselt kõrvaldati 43 joobekahtlusega sõidukijuhti. Nädalavahetusel juhtus viis inimkannatanutega liiklusõnnetust.

 

Eelmise nädala jooksul taotlesid Eestis ajutist kaitset 99 Ukraina sõjapõgenikku ning eilse seisuga oli Eestis kehtiv ajutine kaitse 30 950 sõjapõgenikul. Alates Venemaa sõjalisest rünnakust Ukraina vastu on Eestis saanud ajutist kaitset kokku 52 436 sõjapõgenikku. Lisaks taotlesid 21 Ukraina kodaniku eelmisel nädalal Eestis rahvusvahelist kaitset. Kokku on Eesti andnud rahvusvahelise kaitse 6886 Ukraina kodanikule.

 

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Kehalised väärkohtlemised

26. aprillil teatati, et Kesklinna korteris tekitas alkoholijoobes 28-aastane naine oma 55-aastasele elukaaslasele vigastusi. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel. 

 

27. aprillil teatati, et Lasnamäel Kalevipoja põigul tekkis konflikt 32- ja 22-aastase mehe vahel, mille käigus nad tekitasid teineteisele vigastusi. Politsei pidas ühe mehe kinni. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

27. aprillil teatati, et Kesklinnas Viru tänaval tekkis konflikt 41- ja 44-aastase mehe vahel, mille käigus tekitasid nad teineteisele vigastusi. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

27. aprillil teatati, et Kesklinnas Kai tänaval tekkis konflikt, mille käigus 45-aastane mees lõi 41-aastast meest. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

28. aprillil teatati, et Pirital Mugula teel lõid viis inimest 38-aastast mees kurikaga ning tulistasid meest õhkrelvast. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

28. aprillil teatati, et Lasnamäel Mahtra tänava korteris tekkis konflikt, mille käigus 37-aastane mees lõi oma 43-aastast venda. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

  

Vargus

26. aprillil teatati, et Kesklinnas Aia tänava baari nagist on varastatud Hugo Bossi jope ja sall. Kahju on selgitamisel. Politsei pidas kahtlustatava mehe kinni ning toimetas kainestusmajja. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

Harjumaa

 

Kehalised väärkohtlemised

27.aprillil teatati, et Saku vallas on toimunud kahe naabri vahel konflikt, mille tagajärjel tulistas 48-aastane mees relvast 43-aastast meest. Politseinikud pidasid tulistanud mehe kinni ning meedikud viisid kannatanu haiglasse. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

28. aprillil teatati, et Käesalu küla majas lõi 50-aastane mees oma 48-aastast elukaaslast. Politsei pidas mehe kinni. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

Vargused

26. aprillil teatati, et Padise külas on varastatud ATV. Juhtumi täpsemad asjaolud ja kahju on täpsustamisel.

 

28. aprillil teatati, et Laagri alevikus Hoiu tänava garaaži on sisse murtud ning varastatud sõiduauto Lexus, Makita tööriistad, sülearvuti ja kõlar. Kahju ja juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

Piiriturvalisus

26. aprillil koostati 1979. aastal sündinud Türgi Vabariigi kodanikule piiril sisenemiskeeld, viisa tunnistatu kehtetuks ning mees toimetati kuni tagasilennuni kinnipidamiskeskusesse, kuna tal puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi.

 

PPA ootab migratsioonireeglite rikkumiste ja välismaalastega seotud vihjeid meiliaadressile migra.vihje@politsei.ee.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Jõgevamaa

 

Kehaline väärkohtlemine

28. aprillil sai politsei teate, et Jõgeva linnas viskas 31-aastane mees klaasiga 36-aastast meest. Kiirabi viis viga saanud mehe haiglasse. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Tartumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

28. aprillil teatati politseile, et Nõo vallas ründas 40-aastane mees oma abikaasat. Politseinikud pidasid kuriteos kahtlustatavana mehe kinni. Kiirabi viis viga saanud naise haiglasse. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Vargus

26. aprillil sai politsei teate, et Tartu vallas Raadi alevis on sissemurdmisel varastatud sularaha ja lõhutud vara. Kahju on umbes 5600 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Valgamaa

 

Kehaline väärkohtlemine

28. aprillil teatati politseile Valga vallas ühise alkoholitarvitamise käigus tekkinud tülist, kus 47-aastane mees lõi oma elukaaslast. Politseinikud pidasid mehe kinni ja kiirabi viis naise haiglasse. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Viljandimaa

 

Vargus

26. aprillil sai politsei teate, et Viljandi vallas Turva külas on suvila juurest varastatud metalli ja muruniiduk. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Piiriturvalisus

Möödunud nädalavahetusel tõkestati Kagu piiripunktides riiki sisenemine kolmel Moldova ja ühel Venemaa kodanikul. Tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

26. aprillil kontrollisid Lõuna prefektuuri migratsiooniametnikud Põlvamaa ettevõtet, et selgitada välja, kas töötajad viibivad ja töötavad Eestis seaduslikult. Kontrolliti üht juriidilist ning kolme füüsilist isikut. Tuvastati üks inimene, kellel puudus nõuetekohane lühiajalise Eestis töötamise registreering. Inimesele määrati 40-eurone ning ettevõttele 4000-eurone rahatrahv.

 

PPA ootab migratsioonireeglite rikkumiste ja välismaalastega seotud vihjeid meiliaadressile migra.vihje@politsei.ee.


IDA PREFEKTUUR

 

Ida-Virumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

28. aprillil laekus politseile teade, et Narvas Kangelaste prospektil ründas 48-aastane mees enda ema. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

27. aprillil sai politsei väljakutse Narvas Gerassimovi tänavale, kus 42-aastane mees lõi 39-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

26. aprillil teatati politseile, et Narvas A. Puškini tänaval lõi 53-aastane mees konflikti käigus enda õde. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Vargus

26. aprillil anti politseile teada, et Jõhvis Veski tänaval on varastatud halli värvi jalgratas, mille raami peal on kollase värviga kiri Botecchia. Vargusega tekitatud kahju on 500 eurot.

 

27. aprillil teatati politseile, et Püssi linnas varastati kaablit, transformaatori osi ja metalli. Politseinikud pidasid sündmuskohal kinni 37-ja 34-aastased mehed. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Lääne-Virumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

28. aprillil teatati politseile, et Kundas ründas 39-aastane mees oma endist elukaaslast. Politseinikud pidasid mehe kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

27. aprillil anti politseile teada, et Vinni vallas viidi raskes seisus 46-aastane naine haiglasse. Politseinikud pidasid ühe isiku kahtlustatavana kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Piiriturvalisus

Nädalavahetusel tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise kuuel Moldova ja Iisraeli, neljal Venemaa, kahel Ukraina ja ühel Kasahstani kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

26. aprillil kontrollisid Ida prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalituse ametnikud Ida-Virumaal ettevõtet, kus tuvastati välismaalane, kellel puudub seaduslik alus seal töötamiseks. Ettevõttele määrati rahatrahv.

 

PPA ootab migratsioonireeglite rikkumiste ja välismaalastega seotud vihjeid meiliaadressile migra.vihje@politsei.ee.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR


Läänemaa

 

Kehaline väärkohtlemine

Politseile teatati, et 28. aprilli öösel löödi Haapsalus Tallinna maanteel asuvas meelelahutusasutuses 41-aastast meest.

 

Pärnumaa

 

Vargused

Politsei sai teate, et Audrus Ringi tänaval varastati ööl vastu 20. aprilli asutuse territooriumilt grill Dreamlife Trendy Max. Kahju on 1000 eurot.

 

Politseile teatati, et 13. aprillil on Pärnus Nurme silla kõnniteelt varastatud roostevabast terasest restid. Kahju on 2300 eurot.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.