Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tanel Bulitko: Pullide veebioksjon murdis rahvusvahelisele turule (2024-04-30 08:40:27)

Kolmik koos

Seekordne veebioksjon tõestas järjekordselt, et Eesti tõuloomaaretajad on teinud hiilgavat tööd, maha müüdi kümmekond pulli. Kolmel tõupullil tõusid hinnapakkumised üle 4000 euro.

26. aprillil toimunud tõupullide veebioksjon murdis ennast tugevalt rahvusvahelisele turule. Kui eelmisel aastal oli üks ostja Lätist, siis tänavu aasta lisaks lätlaste osalemisele võtsid oksjoni lõppedes ühendust Tšehhi tõuloomaaretajad, kes andsid küll hilinenult teada loomade ostusoovist. „Selgus, et nendele jõudis oksjonile registreerumise info hilinemisega. Nüüd peame läbirääkimisi loomade osas, kes neile veebikataloogis silma jäid,“ oli Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu juhatuse esimees Tanel-Taavi Bulitko asjade käiguga rahul.

Eesti Lihaveisekasvatajate Seltsi juhatuse esinaine Jane Mättik ütles, et seekord jõudsid lausa kolm pulli üle maagilise 4000 euro suuruse müügihinna: kaks anguse ja üks limusiini tõugu pull. Oksjonil müüdud pullidest oli 5 anguse, 3 herefordi, 1 šarolee ja 1 limusiini tõugu. Lätti läks 1 angus ja 1 limusiini tõugu pull.

„Igal juhul on veebis toimuv oksjon ainuõige lahendus, et info meie kõrgete aretusnäitajatega loomadest leviks laiemalt. Veebi vahendusel jõuame rohkemate veistefarmide omanikeni, kellel on soov oma karja tootlikkust parandada,“ selgitas Bulitko. Tema sõnul on järgmise aasta tõupullide oksjonil osalevad pullid juba sündinud. „Lautades käib parimate vasikate väljavalimine, kes sügisel lähevad katsefarmi, kus 7 kuu jookusul teostatakse kõik vajalikud testimised-mõõtmised.“

Lisaks saabub juba 6. mail grupp Läti farmereid ühistule külla, et et arutada Eestis läbiviidava lihaveiste jõudluskatse, aretustöö ja oksjoni spetsiifikat ja eesmärke.

Veebioksjoni korraldasid ühiselt Eesti Lihaveisekasvatajate Selts (ELKS) ja Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu (ETKÜ).

 

Allikas: ETKÜ 30.04.2024 teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.