Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Loodusmuuseumis avatakse näitus „Elu lumes” (2005-12-05 12:24:53)


Neljapäeval, 8. detsembril avatakse Eesti Loodusmuuseumis (Tallinnas
Lai 29a) näitus “Elu lumes”, mis jääb vaadata kuni 12. märtsini 2006.


Kuigi on talv ja loodetavasti tuleb ka lumi maha, ei tähenda see, et loodus magab. Osa elustikku on tõesti puhkeseisundis, osa sureb sügisel, osa liigub soojematele aladele, osa aga tegutseb siin aktiivselt edasi. Ja mitte kõik, kellel maapealne osa sureb, veel otsa pole saanud! Kuidas jätkub nende elu?

Lume all ja peal müttavad hiired, neile omakorda peavad jahti kakud, nirgid, kärbid, rebased ning ega suuremadki loomad suutäiest ära ütle. Mida teha, et sind kätte ei saadaks ja ära ei söödaks?

Kui putukate enamik on otsinud mõnusad talvekorterid ja talvitub kes millisel kujul (munana, vastsena, nukuna, valmikuna), siis on ka neid, kellele just lumi ja paar külmakraadi ongi sobilikud. Huvitav, kes need küll olla võiksid…

Vaatamisväärsus on juba lumi ise. Kel vähegi silma ja kannatust, saab kindlasti meeldiva ja üllatava elamuse osaliseks. Kas ikka tead, et lumehelbed on vaatamata oma mitmekesisusele hämmastavalt korrapärased? Võtame luubi ja uurime natuke! Aga miks see ikkagi nii on?  Küsimusi tekib kuhjaga.


Vastused on olemas raamatutes, internetis ja sellel talvel ka Eesti Loodusmuuseumis. On võimalus mõtiskleda, kuulates talviseid loodushääli, vaadata, uurida, ning üht-teist ka ise teha.


Koostaja Tiit Hunt, kujundaja-kunstnik Raul Lunia.


Näitus avatakse kolmapäeval, 7. detsembril kell 16.00
.

Infotelefon: 506 7488, Tiit Hunt.

Allikas: Eesti Loodusmuuseumi pedagoog Tiiu Liimets, tel 641 1740, e-post tiiu@loodusmuuseum.ee.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.