Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Näitusetutvustus: veebruar Tallinna Botaanikaaias (2006-01-17 06:26:31)

 

17.–26. veebruarini on vaadata näitus „Liblikad kodunt ja kaugemalt.

 

Esmakordselt saab liblikanäitusel vaadata

* Eesti päevaliblikate täiuslikku väljapanekut,

* stendi liblikatest, kes on ristitud Eesti liblikapüüdjate nime järgi,

* Eestis esinevaid maailmaharuldusi ning käesoleval sajandil Eesti Lepidopteroloogide Seltsi liikmete poolt Eestile leitud uusi liblikaliike.

Näitusel on välja pandud troopilised liblikad kõigist maailmajagudest (v.a Antarktika), rändliblikad, kõrgmäestike apollod ning Eesti kaitsealused ja ohustatud liigid. Nii Eesti kui ka troopikaliblikate varal saab tutvuda mimikriga, hoiatusvärvusega, sugulise dimorfismi ja muude putukamaailmale iseloomulike nähtustega. Näitusel tutvustatakse ka Eesti Lepidopteroloogide Seltsi tegevust – ekspeditsioone piltide, filmide ja kaartide põhjal ning seltsi poolt välja antud erialast kirjandust.

Kuraatorid: Eesti Lepidopteroloogide Selts ja Rainar Kurbel

 

 

Veebruari lõpuni saab Tallinna Botaanikaaia palmisaalis vaadata Ruth Aguraiuja fotonäitust „Sõnad, jalad, lehed ja õied Lõunamere saartelt.  

Tallinna Botaanikaaia teaduri Ruth Aguraiuja fotonäitus on valik Lõunamere saarte taimedest.

Autor kirjeldab oma näitust järgmiselt: “Elu meie ümber on lõpmatult mitmekesine, ilus ja huvitav ning pidevalt muutuv. Suur osa sellest tekib ja kaob enne, kui inimene seda märgata ja tundma õppida jõuabki. Ja kui püüabki märgatut kirjeldada, teistest kõigist eristada või omakorda rühmitada, jääb sageli sõnadest puudu. Ka iseloomulikud tunnused, mis sõnadena määrajate raamatulehtedel näivad tihti keerulised ja segadust tekitavad, on elus eneses kordumatult ilusad. Võta oma silm ja vaata lähemalt!”

 

Allikas: Tallinna Botaanikaaed


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.