Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi nädala eelinfo 13.-19. oktoobrini (2014-10-13 00:32:26)

Esmaspäeval, 13. oktoobril
osaleb keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus Brüsselis toimuval kalanduse nõukogu istungil, kus pannakse paika Läänemere püügivõimalused 2015. aastaks.


Esmaspäeval, 13. oktoobril algusega kell 13 arutab põlevkivi arengukava komisjon põlevkivi kasutamise efektiivsemaks muutmise ja negatiivse keskkonnamõju vähendamise eesmärke, meetmeid ja tegevusi.

Esmaspäeval, 13. oktoobril algusega kell 14 toimub Keskkonnaministeeriumi I korruse saalis kliimapoliitika põhialuste arengudokumendi koostamise esimene ümarlaud. Arengudokumendi eesmärk on riiklikul tasandil kokku leppida pikaajalised suunised aastani 2050, kuidas Eestil oleks kõikides majanduse sektorites võimalik vähendada või piirata kasvuhoonegaaside heidet riigi konkurentsivõimet kahjustamata.


Esmaspäeval, 13. oktoobril kell 18 toimub Rahvusraamatukogus loodusõhtu, kus Keskkonnaagentuuri peaspetsialist-klimatoloog Ain Kallis teeb ettekande "Ilmast ja kliimast, koduselt". Esinevad ka Tõnu Raadik ja Henn Rebane. Ühtlasi on nimetatud üritus ka kui Ain Kallise hiljuti ilmunud raamatu "Kodune ilmaraamat" esitlus ning seda saab kohapeal soetada soodushinnaga.


Esmaspäevast reedeni, 13.-17. oktoobril toimub Saksamaal Darmstadtis 2014.aasta kliima sümpoosion. Keskkonnaagentuurist osaleb seal ilmavaatluste osakonna spetsialist-meteoroloog Kairi Vint, kes teeb ettekande teemal "Korduvusperioodid ja ööpäeva õhutemperatuuri ekstreemumite tekke tõenäosused Eestis. Tegemist on teadlaste erialase nõupidamisega, mille eesmärk on arutleda kliima hetkeseisu üle, hinnata viimasel ajal tehtut kliimateaduses ja teha tulevikuplaane. Eriline rõhuasetus on konverentsil satelliitnavigatsiooni rollil kliimateabe kogumisel.


Teisipäeval, 14. oktoobril toimub Keskkonnaministeeriumis kaks keskkonnatasude teemalist kohtumist. Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus kohtub kell 15 Eesti Keskkonnaorganisatsioonidega ja kell 17 ehitusmaavaratootjatega.


Neljapäeval, 16. oktoobril toimub Eesti Põllumeeste Keskliidu konverents "Põllumajandus suure poliitika tõmbetuultes", kus teevad ettekande ka keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus, Keskkonnaministeeriumi veeosakonna juhataja Rene Reisner ning Maa-ameti peadirektori kohustetäitja Raivo Vallner.


Neljapäeval, 16. oktoobril kell 10 toimub Pärnumaa Kutsehariduskeskuses Keskkonnaameti keskkonnahariduse regionaalne konverents. Konverentsile oodatakse osalema keskkonnahariduse valdkonnaga seotud inimesi: kooli- ja lasteaiaõpetajaid, koolide ja koolieelsete lasteasutuste juhte, keskkonnahariduskeskuste ja muuseumide töötajaid, haridusametnikke ja kõiki huvilisi, kes soovivad end paremini kurssi viia energia säästmise võimalustega. Konverentsil osalemine on tasuta, osalemiseks tuleb valida endale sobiv konverentsipaik ning registreeruda. Registreerimine algab kuu aega enne konverentsi toimumist. Regionaalsete konverentside korraldamist toetab Euroopa Sotsiaalfondi programm "Keskkonnahariduse arendamine".


Reedel, 17. oktoobril
on keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus visiidil Tartumaal Nõos, kus külastab Nõo gümnaasiumi, et kohtuda kooli- ja vallarahvaga.


Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade







Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.