|
Maaülikoolis toimuvad uued infopäevad
(2014-10-16 11:14:51)
| 1. Eesti Maaülikool korraldab Eesti Maaelu arengukava 2007-2013 meetme 1.1.1 raames infopäeva TOIDUOHUTUSE JA -HÜGIEENI TAGAMINE TOIDUKÄITLEMISETTEVÕTTES
Sihtrühm: põllumajandustoodete tootmise, toidu tootmise või töötlemisega tegelevad füüsilised või eraõiguslikud juriidilised isikud ja tema töötajad
Maht: 7 akadeemilist tundi auditoorset tööd
Toimumisajad ja -kohad: reede, 07.11.2014, Eesti Maaülikool, Kreutzwaldi 56/1, ruum 303, Tartu esmaspäev, 15.12.2014, hotell Tamula (Vee tn 4), Võru
Teemad: - õigusaktidest tulenevad kohustused; - toidukäitlemisettevõtte enesekontrollisüsteem; - bioloogiliste, füüsikaliste ja keemiliste ohtude ohjamine; - eeltingimusprogrammid toiduohutuse tagamisel (puhastamine ja desinfitseerimine, toidukäitlejate isiklik hügieen, kahjuritõrje).
Õppejõud Katrin Laikoja, mag (tehn), Eesti Maaülikooli Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi lektor
Ajakava 10.00 - 11.30 õppetöö 11.30 - 11.40 paus 11.40 - 13.10 õppetöö 13.10 - 13.40 kohvipaus 13.40 - 15.10 õppetöö 15.10 - 15.15 paus 15.15 - 16.00 õppetöö
Kursus on sihtrühmale tasuta. Kohtade arv on piiratud, vajalik eelregistreerimine maaülikooli avatud ülikooli tel 731 3175; 731 3275; 731 3174 või täites registreerumisvormi maaülikooli kodulehe aadressilhttp://avatudylikool.emu.ee/taiendope/registreeru-kursusele/
2. Eesti Maaülikool korraldab Eesti Maaelu arengukava 2007-2013 meetme 1.1.1 raames infopäeva HACCP- PÕHISE ENESEKONTROLLISÜSTEEMI LOOMINE, JUURUTAMINE JA ALALHOIDMINE
Sihtrühm põllumajandustoodete tootmise, toidutootmise, töötlemisega tegelevad füüsilised või eraõiguslikud juriidilised isikud ja tema töötajad
Maht 6 akadeemilist tundi auditoorset tööd
Toimumisaeg- ja koht: esmaspäev, 17.11.2014 Eesti Maaülikool, Kreutzwaldi 56/1 ruum 303, Tartu
Teemad - enesekontrollisüsteem kui toidukäitleja kohustus - HACCP 7 põhimõtet ja 12 etappi - töörühma koostamine, toote kirjelduste, toorainelehtede ja tehnoloogilise skeemi koostamine - ohtude analüüs, ennetavate abinõude määramine - riskihindamise põhimõtted - KKPde, kriitiliste piiride ja korrigeerivate tegevuste määramine - seire kehtestamine - HACCP süsteemi dokumenteerimine, süsteemi tõestus, auditeerimine
Õppejõud Katrin Laikoja, mag (tehn), Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatusinstituudi lektor
Ajakava 10.00 - 11.30 õppetöö 11.30 - 12.00 kohvipaus 12.00 - 13.30 õppetöö 13.30 - 13.45 paus 13.45 - 15.15 õppetöö
Kursus on sihtrühmale tasuta Kohtade arv piiratud, VAJALIK EELREGISTREERIMINE Maaülikooli avatud ülikooli tel 731 3175, 731 3275, 731 3174 või täites registreerumisvormi maaülikooli kodulehe aadressil http://avatudylikool.emu.ee/taiendope/registreeru-kursusele/
3. Eesti Maaülikool korraldab Eesti Maaelu arengukava 2007-2013 meetme 1.1.1 raames infopäeva PÕLLUMAJANDUSLOOMADE HEAOLU JA LIHAINSPEKTSIOON
Sihtrühm põllumajandustoodete tootmise, toidutootmise, töötlemisega tegelevad füüsilised või eraõiguslikud isikud ja tema töötajad
Maht 8 akadeemilist tundi auditoorset tööd
Toimumisaeg- ja koht esmaspäev, 24.11.2014 Eesti Maaülikool, Kreutzwaldi 56/1 ruum 303, Tartu
Teemad - seadusandlus - transport tapamajja - loomade kaitse surmamisel - kontrollide läbiviimise kord - erinevate loomaliikide ante ja post mortem hindamine - ante ja post mortem kontrollimisel tehtavad otsused - erinevate elundkondade anatoomia ning leitavad patoloogiad ja lihainspektsiooni otsused - erinevate loomaliikide liha inspekteerimisel enim leitud patoloogiad - lihainspektsiooni seisukohalt olulistest Eesti naaberriikides levivatest haigustest
Õppejõud Sirje Jalakas, DVM, MSc, Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatusinstituudi lektor Terje Elias, dr, Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatusinstituudi lektor
Ajakava 10.00 - 11.30 õppetöö 11.30 - 11.40 paus 11.40 - 13.10 õppetöö 13.10 - 13.40 kohvipaus 13.40 - 15.10 õppetöö 15.10 - 15.15 paus 15.15 - 16.45 õppetöö
Infopäev on sihtrühmale tasuta Kohtade arv piiratud, VAJALIK EELREGISTREERIMINE Maaülikooli avatud ülikooli tel 731 3175, 731 3275, 731 3174 või täites registreerumisvormi maaülikooli kodulehe aadressil http://avatudylikool.emu.ee/taiendope/tahtis/
4. Eesti Maaülikool korraldab Eesti Maaelu arengukava 2007-2013 meetme 1.1.1 raames infopäeva EELTINGIMUSPROGRAMMIDE RAKENDAMINE TOIDUKÄITLEMISETTEVÕTTES
Sihtrühm põllumajandustoodete tootmise, toidu tootmise või töötlemisega tegelevad füüsilised või eraõiguslikud juriidilised isikud ja tema töötajad
Maht 7 akadeemilist tundi auditoorset tööd
Toimumisaeg ja -koht: reede, 12.12.2014, Eesti Maaülikool, Kreutzwaldi 56/1 ruum 303, Tartu
Teemad: - eeltingimusprogrammide roll toiduohutuse tagamisel; - taristu ja seadmed; - toidu ohutu käitlemine (sh tsoneerimine, allergeenide käitlemine, pakendamine, toiduga kokkupuutes olevad materjalid, vedu); - prügi ja jäätmete käitlemine; - kahjuritõrje; - puhastamine/pesemine ja desinfitseerimine; - vee kvaliteet; - töötajate tervis, koolitus ja isiklik hügieen; - jälgitavuse tagamine; - toidu tagasivõtmine turult.
Õppejõud Katrin Laikoja, mag (tehn), Eesti Maaülikooli Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi lektor
Ajakava 10.00 - 11.30 õppetöö 11.30 - 11.40 paus 11.40 - 13.10 õppetöö 13.10 - 13.40 kohvipaus 13.40 - 15.10 õppetöö 15.10 - 15.15 paus 15.15 - 16.00 õppetöö
Kursus on sihtrühmale tasuta. Kohtade arv on piiratud, VAJALIK EELREGISTREERIMINE maaülikooli avatud ülikooli tel 731 3175; 731 3275; 731 3174 või täites registreerumisvormi maaülikooli kodulehe aadressil http://avatudylikool.emu.ee/taiendope/registreeru-kursusele/
5. Eesti Maaülikool korraldab Eesti Maaelu arengukava 2007-2013 meetme 1.1.1 raames infopäeva TOIDU MIKROBIOLOOGIA JA SÄILIVUSAJAD
Sihtrühm: põllumajandustoodete tootmise, toidu tootmise või töötlemisega tegelevad füüsilised või eraõiguslikud juriidilised isikud ja tema töötajad
Maht: 7 akadeemilist tundi auditoorset tööd
Toimumisaeg ja -koht: reede, 19.12.2014, Eesti Maaülikool, Kreutzwaldi 56/1 ruum 303, Tartu
Teemad: • mis on toidu säilimisaeg? • kehtiv seadusandlus ja praktika; • kestvuskatsete tegemise kord; • erinevad proovivõtukavad ja nende rakendamine praktikas; • mikroorganismide kasvu mõjutavad seesmised ja välised tegurid; • ohtude analüüsi teostamine ning selle seos säilimisaja määramisega; • erinevates toidugruppides esinevad mikroorganismid ja nende võimalikud arvukused toidunsäilimisaja jooksul.
Õppejõud Mati Roasto, professor, Eesti Maaülikooli Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi Toiduhügieeni osakonna juhataja
Ajakava 10.00 - 11.30 õppetöö 11.30 - 11.40 paus 11.40 - 13.10 õppetöö 13.10 - 13.40 kohvipaus 13.40 - 15.10 õppetöö 15.10 - 15.15 paus 15.15 - 16.00 õppetöö
Kursus on sihtrühmale tasuta.
Kohtade arv on piiratud, VAJALIK EELREGISTREERIMINE maaülikooli avatud ülikooli tel 731 3175; 731 3275; 731 3174 või täites registreerumisvormi maaülikooli kodulehe aadressil http://avatudylikool.emu.ee/taiendope/registreeru-kursusele/
Allikas: Eesti Maaülikooli Avatud ülikooli teade | |
|