Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaülikoolis toimuvad uued infopäevad (2014-10-16 11:14:51)

1. Eesti Maaülikool korraldab Eesti Maaelu arengukava 2007-2013 meetme 1.1.1
raames infopäeva TOIDUOHUTUSE JA -HÜGIEENI TAGAMINE TOIDUKÄITLEMISETTEVÕTTES

Sihtrühm: põllumajandustoodete tootmise, toidu tootmise või töötlemisega
tegelevad füüsilised või eraõiguslikud juriidilised isikud ja tema töötajad

Maht: 7 akadeemilist tundi auditoorset tööd

Toimumisajad ja -kohad: reede, 07.11.2014, Eesti Maaülikool, Kreutzwaldi
56/1, ruum 303, Tartu
esmaspäev, 15.12.2014, hotell
Tamula (Vee tn 4), Võru

Teemad:
- õigusaktidest tulenevad kohustused;
- toidukäitlemisettevõtte enesekontrollisüsteem;
- bioloogiliste, füüsikaliste ja keemiliste ohtude ohjamine;
- eeltingimusprogrammid toiduohutuse tagamisel (puhastamine ja
desinfitseerimine, toidukäitlejate isiklik hügieen, kahjuritõrje).

Õppejõud
Katrin Laikoja, mag (tehn), Eesti Maaülikooli Veterinaarmeditsiini ja
loomakasvatuse instituudi lektor

Ajakava
10.00 - 11.30 õppetöö
11.30 - 11.40 paus
11.40 - 13.10 õppetöö
13.10 - 13.40 kohvipaus
13.40 - 15.10 õppetöö
15.10 - 15.15 paus
15.15 - 16.00 õppetöö

Kursus on sihtrühmale tasuta.
Kohtade arv on piiratud, vajalik eelregistreerimine
maaülikooli avatud ülikooli tel 731 3175; 731 3275; 731 3174 või täites
registreerumisvormi maaülikooli kodulehe
aadressilhttp://avatudylikool.emu.ee/taiendope/registreeru-kursusele/

2. Eesti Maaülikool korraldab Eesti Maaelu arengukava 2007-2013 meetme 1.1.1 raames infopäeva HACCP- PÕHISE ENESEKONTROLLISÜSTEEMI LOOMINE, JUURUTAMINE JA ALALHOIDMINE

Sihtrühm põllumajandustoodete tootmise, toidutootmise,
töötlemisega tegelevad füüsilised või eraõiguslikud juriidilised isikud ja
tema töötajad

Maht 6 akadeemilist tundi auditoorset tööd

Toimumisaeg- ja koht: esmaspäev, 17.11.2014 Eesti Maaülikool, Kreutzwaldi 56/1 ruum 303, Tartu

Teemad
- enesekontrollisüsteem kui toidukäitleja kohustus
- HACCP 7 põhimõtet ja 12 etappi
- töörühma koostamine, toote kirjelduste, toorainelehtede ja
tehnoloogilise skeemi koostamine
- ohtude analüüs, ennetavate abinõude määramine
- riskihindamise põhimõtted
- KKPde, kriitiliste piiride ja korrigeerivate tegevuste määramine
- seire kehtestamine
- HACCP süsteemi dokumenteerimine, süsteemi tõestus, auditeerimine

Õppejõud
Katrin Laikoja, mag (tehn), Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja
loomakasvatusinstituudi lektor

Ajakava
10.00 - 11.30 õppetöö
11.30 - 12.00 kohvipaus
12.00 - 13.30 õppetöö
13.30 - 13.45 paus
13.45 - 15.15 õppetöö

Kursus on sihtrühmale tasuta
Kohtade arv piiratud, VAJALIK EELREGISTREERIMINE
Maaülikooli avatud ülikooli tel 731 3175, 731 3275, 731 3174 või täites
registreerumisvormi maaülikooli kodulehe aadressil
http://avatudylikool.emu.ee/taiendope/registreeru-kursusele/

3. Eesti Maaülikool korraldab Eesti Maaelu arengukava 2007-2013 meetme 1.1.1 raames infopäeva
PÕLLUMAJANDUSLOOMADE HEAOLU JA LIHAINSPEKTSIOON

Sihtrühm põllumajandustoodete tootmise, toidutootmise,
töötlemisega tegelevad füüsilised või eraõiguslikud isikud ja tema töötajad

Maht 8 akadeemilist tundi auditoorset tööd

Toimumisaeg- ja koht esmaspäev, 24.11.2014 Eesti Maaülikool, Kreutzwaldi 56/1 ruum 303, Tartu

Teemad
- seadusandlus
- transport tapamajja
- loomade kaitse surmamisel
- kontrollide läbiviimise kord
- erinevate loomaliikide ante ja post mortem hindamine
- ante ja post mortem kontrollimisel tehtavad otsused
- erinevate elundkondade anatoomia ning leitavad patoloogiad ja
lihainspektsiooni otsused
- erinevate loomaliikide liha inspekteerimisel enim leitud patoloogiad
- lihainspektsiooni seisukohalt olulistest Eesti naaberriikides
levivatest haigustest

Õppejõud Sirje Jalakas, DVM, MSc, Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatusinstituudi lektor Terje Elias, dr, Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatusinstituudi lektor

Ajakava
10.00 - 11.30 õppetöö
11.30 - 11.40 paus
11.40 - 13.10 õppetöö
13.10 - 13.40 kohvipaus
13.40 - 15.10 õppetöö
15.10 - 15.15 paus
15.15 - 16.45 õppetöö

Infopäev on sihtrühmale tasuta
Kohtade arv piiratud, VAJALIK EELREGISTREERIMINE
Maaülikooli avatud ülikooli tel 731 3175, 731 3275, 731 3174 või täites
registreerumisvormi maaülikooli kodulehe aadressil
http://avatudylikool.emu.ee/taiendope/tahtis/

4. Eesti Maaülikool korraldab Eesti Maaelu arengukava 2007-2013 meetme 1.1.1 raames infopäeva
EELTINGIMUSPROGRAMMIDE RAKENDAMINE TOIDUKÄITLEMISETTEVÕTTES

Sihtrühm põllumajandustoodete tootmise, toidu tootmise või
töötlemisega tegelevad füüsilised või eraõiguslikud juriidilised isikud ja
tema töötajad

Maht 7 akadeemilist tundi auditoorset tööd

Toimumisaeg ja -koht: reede, 12.12.2014, Eesti Maaülikool, Kreutzwaldi 56/1 ruum 303, Tartu

Teemad:
- eeltingimusprogrammide roll toiduohutuse tagamisel;
- taristu ja seadmed;
- toidu ohutu käitlemine (sh tsoneerimine, allergeenide käitlemine,
pakendamine, toiduga
kokkupuutes olevad materjalid, vedu);
- prügi ja jäätmete käitlemine;
- kahjuritõrje;
- puhastamine/pesemine ja desinfitseerimine;
- vee kvaliteet;
- töötajate tervis, koolitus ja isiklik hügieen;
- jälgitavuse tagamine;
- toidu tagasivõtmine turult.

Õppejõud
Katrin Laikoja, mag (tehn), Eesti Maaülikooli Veterinaarmeditsiini ja
loomakasvatuse instituudi lektor

Ajakava
10.00 - 11.30 õppetöö
11.30 - 11.40 paus
11.40 - 13.10 õppetöö
13.10 - 13.40 kohvipaus
13.40 - 15.10 õppetöö
15.10 - 15.15 paus
15.15 - 16.00 õppetöö

Kursus on sihtrühmale tasuta.
Kohtade arv on piiratud, VAJALIK EELREGISTREERIMINE
maaülikooli avatud ülikooli tel 731 3175; 731 3275; 731 3174 või täites
registreerumisvormi maaülikooli kodulehe aadressil
http://avatudylikool.emu.ee/taiendope/registreeru-kursusele/

5. Eesti Maaülikool korraldab Eesti Maaelu arengukava 2007-2013 meetme 1.1.1 raames infopäeva
TOIDU MIKROBIOLOOGIA JA SÄILIVUSAJAD

Sihtrühm: põllumajandustoodete tootmise, toidu tootmise või
töötlemisega tegelevad füüsilised või eraõiguslikud juriidilised isikud ja
tema töötajad

Maht: 7 akadeemilist tundi auditoorset tööd

Toimumisaeg ja -koht: reede, 19.12.2014, Eesti Maaülikool, Kreutzwaldi 56/1 ruum 303, Tartu

Teemad:
• mis on toidu säilimisaeg?
• kehtiv seadusandlus ja praktika;
• kestvuskatsete tegemise kord;
• erinevad proovivõtukavad ja nende rakendamine praktikas;
• mikroorganismide kasvu mõjutavad seesmised ja välised tegurid;
• ohtude analüüsi teostamine ning selle seos säilimisaja määramisega;
• erinevates toidugruppides esinevad mikroorganismid ja nende võimalikud arvukused toidunsäilimisaja jooksul.

Õppejõud
Mati Roasto, professor, Eesti Maaülikooli Veterinaarmeditsiini ja
loomakasvatuse instituudi Toiduhügieeni osakonna juhataja

Ajakava
10.00 - 11.30 õppetöö
11.30 - 11.40 paus
11.40 - 13.10 õppetöö
13.10 - 13.40 kohvipaus
13.40 - 15.10 õppetöö
15.10 - 15.15 paus
15.15 - 16.00 õppetöö

Kursus on sihtrühmale tasuta.

Kohtade arv on piiratud, VAJALIK EELREGISTREERIMINE
maaülikooli avatud ülikooli tel 731 3175; 731 3275; 731 3174 või täites
registreerumisvormi maaülikooli kodulehe aadressil
http://avatudylikool.emu.ee/taiendope/registreeru-kursusele/


Allikas: Eesti Maaülikooli Avatud ülikooli teade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.