Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu linn alustas Raadi dendropargi korrastamist (2014-10-28 11:18:01)

Tartu linn alustas Raadi dendropargi korrastamist. Pärast esmaseid hooldustöid koostatakse kogu 4 hektari suurusele pargialale terviklik haljastusprojekt.

Raadi dendropargis alustati eelmisel nädalal hooldustöid, mille käigus võetakse maha kuivanud ja vähev äärtuslikke puid ja põõsaid, eemaldatakse teede kohalt ohtlikke oksi ning toestatakse murdumisohtlikke puid. Hooldusraie tulemusel muutub võsastunud park kasutajatele ohutumaks ning paranevad väärtuslike puude kasvutingimused. Raietööd on kavas lõpetada 30. novembriks.
Pargi hooldustöid teeb OÜ Roheline Ruum, tööde kogumaksumus on 27 360 eurot.

Peale esmaseid raietöid on kavas koostada projekt kogu pargiala korrastamiseks. Linnavalitsus on väljastanud Raadi dendropargi korrastamise projekteerimistingimused, mis näevad ette pargiala dendroloogiliste vaatamisväärsuste säilitamise ja parema eksponeerimise. Kogu alale koostatakse terviklik haljastusprojekt, millega lahendatakse parki läbivad teede, valgustuse, pinkide ja prügikastide asetus, määratakse vajalikud kujundusraied ja uusistutused.
Vajadus pargi heakorrastamiseks on kasvanud ka seoses Eesti Rahva Muuseumi uue hoone valmimisega ning lähipiirkondade puhke- ja virgestusalade kasutuselevõtuga.

Raadi dendropargi esmaseid hooldustöid ja projekti koostamist rahastab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus .

Raadi dendropark asub Vahi tänava ja endise kruusakarjääri vahelisel umbes 4 ha suurusel maa-alal (Narva mnt 171a) ja kuulub koos Raadi pargiga looduskaitse alla. Dendropark toonase nimetusega dendroloogiaaed asutati teaduslikel eesmärkidel Tartu Ülikooli metsaosakonna juurde ning esimesed puud istutati 1925. aastal. Kui 1940. aastal ulatus dendraariumis liikide ja sortide arv 400ni, siis 2014. a. kirjeldas dendroloog Eino-Endel Laas pargis kokku 124 erinevat taksonit puid ja põõsaid. Haruldasematest liikidest kasvab seal virgiinia humalp öök, suhkruvaher, kivitamm, amuuri maakia, amuuri korgipuu, amuuri viinapuu, Rupprechti ja olga lehis, naastune ja väike kikkapuu jt.

Allikas: Tartu Linnavalitsuse pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.