Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Arengukava seab eesmärgiks Eesti seemnesektori konkurentsivõime tõstmise (2014-10-30 01:33:58)


Põllumajandusminister Ivari Padar allkirjastas Eesti seemnemajanduse arengukava aastateks 2014-2020, mis seab eesmärgiks sertifitseeritud seemne ja seemnekartuli kasutamise kahekordistamise ning seemnesektori konkurentsivõime tõstmise.

"Kvaliteetse, Eestis katsetatud ja meie kliima- ning mullastikutingimustesse sobiva seemne kasutamine aitab muuta Eesti teravilja- ja taimekasvatust tulemuslikumaks," ütles põllumajandusminister Ivari Padar. "Põllumeestele tähendab suurema saagipotentsiaaliga sordiehtsa seemne kasutamine toodangust suuremat tulu ja väiksemat kulu taimekaitsevahenditele."

Arengukava eesmärgiks on suurendada sertifitseeritud seemne, sh. teravilja-, köögivilja, sööda-, õli-, kiukultuuri, peedi seeme ning seemnekartuli tootmist ja turustamist nii Eestis kui ka väljapoole Eestit. Kavas on parandada seemnekasvatusalase nõustamisteenuse kättesaadavust ning täiustada sertifitseerimise süsteemi. Lisaks sisaldab arengukava meetmeid tuulekaera leviku vähendamiseks.

Eesti seemnemajanduse arengukava aastateks 2014-2020 valmis Põllumajandusministeeriumi eestvedamisel koostöös Eesti Taimekasvatuse Instituudi, Põllumajandusameti, Põllumajandusuuringute Keskuse, Kevili Põllumeeste ühistu, Eesti Maaülikooli, MTÜ Abiks Põllumehele, MTÜ Eesti Aiandusliidu, MTÜ Eesti Seemneliidu, Eesti Põllumajandus- Kaubanduskoja ja Eestimaa Talupidajate Keskliidu esindajatega.

Allikas: Põllumajandusministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.