Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Puitarhitektuuri konverents Tallinnas tutvustas puitehituse tulevikku (2014-11-11 02:13:00)


5. ja 6. novembril toimus Tallinnas KUMU kunstimuuseumis rahvusvaheline puitarhitektuuri konverents "Puit - homse elukeskkonna võti". Sündmus tõi kokku puitarhitektuuri ja inseneriteaduste eksperdid nii välismaalt kui ka Eestist. Konverentsi fookuses olid puitehituse ja -arhitektuuri trendid ning arenguperspektiivid.

Puidul on oluline roll ehituse keskkonnasäästlikkumaks muutmisel, taastuva materjalina vähendab puidu kasutamine ehitussektori süsiniku jalajälge.

Kahe päeva jooksul kokku osales konverentsil 10 puitehituse valdkonna tippspetsialisti ja ligi 400 kuulajat nii Eestist, Lätist kui ka Soomest. Tutvustati silmapaistvaid arhitektuuri ja insenertehniliste lahenduste näited Skandinaaviast, Itaaliast,Šveitsist ja mujalt. Eesti esinejad esitlesid siinseid saavutusi puitarhitektuuri vallas.

Ürituse esimene päev keskendus insenertehnilistele lahendustele ja selle raames tutvuti Eesti puitmajatehase kaasosalusel kerkiva 14-korruselise puithoone lahendustega, puidu kasutamise eelistega inseneri vaatepunktist ja puithübriidkonstruktsioonide võimalustega. Teise päeva fookus oli puitarhitektuuri inspireerivatel lahendustel. Esitleti edukaid arendusi erinevates Euroopa riikides, millest ka Eesti võiks eeskuju võtta.

Puitarhitektuuri konverentsi peasponsor oli Swiss Property AS, ettevõte, kes on väga palju panustanud puitehituse arengusse.

"Meie näeme Euroopas eelfabritseeritud riskihtpuidust ehitistel suurt tulevikku ning kuna oleme valinud Eesti selleks kohaks, kus hakkab lisaks tootmisele toimuma ka suur osa meie arendustegevusest, siis aitame nii palju kui võimalik kaasa Eesti kujunemisele tõeliseks puitprojekteerimise kompetentsikeskuseks" ütles Swiss Property AS esindaja Jürgen Lamp (COO).

"Meie visiooniks on saada Põhja-Euroopas populaarseks puitarhitektuuri ürituseks, mis tooks kokku valdkonna spetsialistid ja looks pinnase nende omavahelisele koostööle ja kogemuste vahetamisele. Juba kaheksandat korda toimunud puitarhitektuuri konverents tõi kaheks päevaks Eestisse valdkonna tippspetsialistid, kes tutvustasid oma kogemusi puitehitusega nii inseneri, arhitekti kui ka arendaja silmade läbi," tegi konverentsist kokkuvõtte Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu puidukasutuse edendamise teemajuht Henrik Välja.

Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu korraldatava konverentsi eesmärk on kinnistada Eesti kuvandit kompetentse puiduriigina.

Allikas: Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.