Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ebaseaduslik sisseränne ja rahvusvaheline kuritegevus on teemadeks Läänemere riikide piirivalvejuhti (2014-11-13 10:58:49)

 

Täna algava kahepäevase konverentsiga lõpeb Eesti eesistumise aasta Läänemeremaade piirikontrolli koostöövõrgustikus - Baltic Sea Region Border Control Cooperation (BSRBCC). Aasta jooksul keskenduti piiri ületava kuritegevuse ennetamisele ja tõkestamisele, infovahetuse tõhustamisele ning ohuhinnangu koostamisele.

Võrgustiku juhi juhtivpiiriametnik Helen Neider-Veerme sõnul nähakse peamiste ohtudena Läänemere regioonis ebaseaduslikku rännet Aasiast ja Aafrikast ning sigarettide salakaubana üle piiride toimetamist suunaga idast läände. Ohuna suunalt läänest itta saab käsitleda varastatud transpordivahendite, sh paatide või nende osade, varuosade jt varastatud esemete toimetamist üle piiride.

Aasta jooksul korraldati mitmeid praktilisi seminare, neist enim said positiivset tagasisidet lõbusõidualuste tuvastamise ja veesõidukite pardakontrolli harjutus Lennusadamas. "Varastatud sõidukite tuvastamise ekspertide töötoas arutleti sõidukikuritegevuse vastu võitlemise teemat politsei vaatenurga kõrval ka tarbijakaitseameti, prokuröride ja rahvusvaheliste organisatsioonide vaatenurgast," selgitas Neider-Veerme.

Konverentsi avanud Siseminister Hanno Pevkuri sõnul on Eesti saanud eesistumise ajal oma ülesannetega hästi hakkama. Olgu öeldud, et ohuhinnangu alusel läbi viidud ühisoperatsioonid tõid välja vajaduse jätkata aktiivset infovahetust, sest ohud regioonis on jäänud samaks. Läänemeremaade piirikontrolli koostöö oluline osa on ka mereturvalisuse tagamine ja seetõttu on asjakohased kõik ennetusmeetmed, mis toetavad turvalist meresõitu ja aitavad säästa elusid," lisas Pevkur.

Läänemeremaade piirikontrolli koostöö (Baltic Sea Region Border Control Cooperation) loodi 1997. aastal Läänemeremaade piirivalveasutuste juhtide kohtumisel Soomes. BSRBCC on rahvusvaheline koostöövorm, mille eesmärgiks on piiriülese kuritegevuse tõkestamine, piirikontrolli kogemuste ja parimate tavade vahetamine BSRBCC liikmesriikide vahel. Koostöös osalevad Eesti, Taani, Soome, Saksamaa, Läti, Leedu, Norra, Poola, Venemaa ja Rootsi. Järgmise aasta eesistuja on Leedu.

 

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.