Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ivari Padar: põllumajandustoetused aidaku põllumehi väärtusahelas edasi (2014-11-18 15:40:14)
 

Perioodi 2014-2020 põllumajandustoetused peavad muutma Eesti põllumehed konkurentsivõimelisemaks ja aitama neid väärtusahelas edasi, ütles põllumajandusminister Ivari Padar täna Paide Kultuurikeskuses toimunud infopäeval põllumeestele.

"Põllumehel on toetuste abil võimalik teha vajalikud investeeringud, et tõsta oma konkurentsivõimet. Põllumehe rikkus ei tule toetustest, vaid oma toodangu eest saadavast paremast hinnast," ütles põllumajandusminister Ivari Padar.

Minister rääkis, et perioodil 2014 - 2020 toetatakse konkurentsivõime tõstmiseks investeeringute tegemist nii tootmise kui ka töötlemise tõhustamiseks. "Meie toidusektori edu võti on toodangu praegusest suurem väärindamine, et kauba eest saaks küsida ka eksporditurgudel paremat hinda," rääkis Padar. "Järgmise kuue aasta jooksul on Eestil põllumajanduse- ja maaelu arendamiseks ligi kaks miljardit eurot. Selle kasutamisel peame näitama üles suurt ettenägelikkust."

Padari sõnul tuleb hoolitseda, et kontsentreeruvas põllumajandustootmises säiliksid ka väiksemad tootmised ja peretalud. "Põllumajandusmaastikule peavad mahtuma nii suured kui väikesed. See tagab maapiirkonna ühtlasema arengu. Seepärast oleme järgmisel toetusperioodil loonud väiketootjatele investeeringute tegemiseks rea võimalusi," toonitas Padar põllumeestele.

Paides anti täna avalöök üle Eesti toimuvale infopäevade sarjale, kus enam kui tuhandele põllumajandustootjale tutvustatakse perioodi 2014 - 2020 põllumajandus- ja maaelutoetusi. Kokku toetatakse põllumehi ja maaettevõtjaid kuue aasta jooksul erinevate meetmete raames ligi kahe miljardi euroga.

Lisateave infopäevade kohta

http://agri.ee/et/pollumajandustoetuste-infopaevad-2015-otsetoetused-ja-uus-maaelu-arengukava.

Vaata täpsemalt Eesti maaelu arengukava ja otsetoetuste kohta:

Eesti maaelu arengukava 2014-2020 www.agri.ee/et/eesmargid-tegevused/eesti-maaelu-arengukava-mak-2014-2020

Põllumajanduse otsetoetused 2015-2020 www.agri.ee/et/pollumajanduse-otsetoetused-2015-2020





Allikas: Põllumajandusministeeriumi pressiteade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.