Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnareostuse tõrje võimekusse investeeritakse viie aastaga ligi 60 miljonit eurot (2014-11-21 15:00:04)


Keskkonnaminister Mati Raidma tutvus täna, 21. novembril Kosel Päästeameti vahendite ja võimalustega keskkonnaõnnetustele reageerimisel. Arutluse all oli ka ametkondade vahelise koostöö tõhustamine.

Uus keskkonnaminister Mati Raidma külastas oma Harjumaa visiidi käigus Päästeameti Kose logistikakeskusest, et tutvuda Päästeameti reageerimisvõimekusega. "Keskkonnaõnnetustele reageerimise suutlikkus on Eestis erinevate ministeeriumite koostöö proovikivi ja väljakutse. Ametkondade initsiatiiv teemaga tegeleda ning spetsiifilised võimearendused on kiiduväärt. Päästeamet on väljaarendanud reostustõrje ja -korje ning metsatulekahjude kustutamise võimekuse ja pakub väga vajalikku välijuhtimise töökeskkonda. See võimaldab meil õnnetustele kiirelt reageerida, et vähendada kahjude mõju keskkonnale. Arutelu hetkeseisust ja uutest võimalustest koostööks on hea ja vajalik," kommenteeris keskkonnaminister Mati Raidma.

Viimaste aastate jooksul on Eesti keskkonnaõnnetustele reageerimise võimekusse investeeritud üle 45 miljoni euro. Nende seas kõige suurem oli Politsei- ja Piirivalveametile multifunktsionaalse reostustõrjelaeva "Kindral Kurvits" soetamine, mis on oluline panus Eesti merereostustõrje võimekuse tõstmises.

Investeeringud jätkuvad perioodil 2014-2020, mil kavandatakse selleks täiendavad ligi 60 miljoni eurot. Fookuses on metsa- ja maastikupõlengute ning merereostustõrje võimekuse tõhustamine.

Kuna keskkonnaõnnetuste lahendamisel peavad tihedat koostööd tegema erinevad ametkonnad, siis on väga oluline harjutada koos tegutsemist. Selleks korraldatakse regulaarselt koostöö õppusi. Erinevate õnnetuste jaoks on koostatud ka hädaolukordade lahendamise plaanid, milles määratakse kindlaks asutuste ülesanded ja kohustused. Lisaks tehakse tihedat koostööd ka vabatahtlike organisatsioonidega, näiteks Eestimaa Looduse Fondi ning vabatahtlike päästjate ja merepäästjatega.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.