Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kodanikupäeval kohtuvad linnakodanikud Tartu raekoja kella all (2014-11-24 11:35:17)


Kodanikupäeval, 26. novembril avavad Tartu linnapea Urmas Klaas, raekoja kellassepp Johan Tralla ning tema järeltulija Andres Tralla üheks õhtuks ukse raekoja põnevale ja salapärasele pööningule, et kuulata lugusid Tartu linna kõige olulisemast kellast - raekoja kellast.


Paljud tartlased peavad oma igapäevatoimetusi tehes raekoja kella sihverplaate silmas või ootavad aja määramiseks selle tuttavat helinat, aga vaid vähesed teavad, mida peab tegema selleks, et kell täpne püsiks. Kellamehhanism on jõudnud isegi Eesti mängufilmidesse, kuid oma silmaga on seda näinud väga vähesed tartlased. Kui tihti peab raekoja kella üles keerama? Kuidas mõjutavad ilmaolud kõrgel tornis asuva kella tööd? Milline on selle kella ajalugu ning millised põnevad lood on kellaga juhtunud?

Kohtumine raekoja kella all algab 26. novembril kell 18 täistunni mängu kuulamisega. Külalised võiksid kellamängu rahulikuks nautimiseks saabuda veidi varem. Palume panna end soojalt riidesse ning olla valmis liikuma mööda järske treppe.

Kohtumine toimub seoses 19. sajandi Tartu linnakodaniku muuseumis avatud näitusega "Kellaaeg - kelle aeg?".

Allikas. Tartu Linnavalitsuse pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.