Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2014-12-08 16:28:31)

Nädalavahetuse jooksul registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 214 avaldust ja teadet kuritegudest, sealhulgas 1 raske tervisekahjustus, 109 varavastast kuritegu, neist 80 vargust (15 eluruumidest, 6 sõidukitest), 3 sõidukivargust või omavolilist kasutamist. Registreeriti 12 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus 2 ja sai vigastada 12 inimest. Tabati 55 alkoholijoobes sõidukijuhti ja 7 narkojoobes sõidukijuhti. Registreeriti 519 väärtegu. Piirilt väljastati 3 sisenemiskeeldu ja tuvastati 2 Schengeni viisaeeskirja rikkumist.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Vägivald võimuesindaja ja avalikku korda kaitsva muu isiku suhtes

7. detsembril kella 02.34 sai politseipatrull väljakutse Pikri tänaval asuvasse korterisse, kus toimus rahu rikkumine. Tööülesannete täitmisel rünnati 22-aastast patrullpolitseinikku ja tekitati talle füüsilist valu. Teos kahtlustatakse 22-aastast naist.

Raske tervisekahjustuse tekitamine

5. detsembril kella 06.50 ajal teatati, et A. H. Tammsaare teel peksti 37-aastast meest, kes toimetati raskes seisundis haiglasse.

Röövimine

5. detsembril teatati, et K. Kärberi tänaval asuva maja juures tungiti kallale 37-aastasele mehele. Koju jõudes märkas avaldaja, et jope taskust on kadunud mobiiltelefon. Röövimisega tekitatud materiaalne kahju umbes 150 eurot.

Kehalised väärkohtlemised

5. detsembril kella 11.25 ajal teatati, et Kauba tänaval asuva maja trepikojas tungis sama maja elanikust naine kallale 44-aastasele mehele.

5. detsembril teatati, et 5. liinil asuva maja trepikojas tungiti kallale 48-aastasele naisele. Teos kahtlustatakse 25-aastast naist.

5. detsembril kella 17.10 ajal teatati, et sadama piirkonnas tungiti kallale 67-aastasele turvamehele. Politsei viis kahtlustatavana jaoskonda 24-aastase mehe.

5. detsembril kella 19.40 ajal teatati, et Paldiski maanteel asuvas majutusasutuse toas tungiti tüli käigus kallale 35-aastasele naisele. Teos kahtlustatakse 38-aastast meest. Mõlemad osapooled toimetati jaoskonda.

5. detsembril kella 23.25 ajal teatati, et Väike-Ameerika tänaval asuvas korteris tungiti kallale 30-aastasele naisele. Teos kahtlustatakse 38-aastast meest. Mõlemad osapooled toimetati jaoskonda.

6. detsembril kella 01.05 ajal teatati, et E. Vilde teel asuvas korteris tungiti kallale 23-aastasele naisele. Teos kahtlustatakse 25-aastast meest.

6. detsembril kella 02.00 ajal teatati, et Suur-Karja tänaval tungiti kallale 18-aastasele mehele. Teos kahtlustatakse 17-aastast meest.

6. detsembril kella 02.05 ajal teatati, et Angerja tänaval asuvas korteris tungiti kallale 48-aastasele ja 18-aastasele naisele. Politsei viis kahtlustatavana jaoskonda 53-aastase mehe.

6. detsembril kella 02.15 ajal teatati, et Graniidi tänaval tungiti kallale 24-aastasele naisele.

6. detsembril kella 03.50 ajal teatati, et Raadiku tänaval asuvas korteris tungis väidetavalt 29-aastase mehe naaber talle kallale. Teos kahtlustatakse 30-aastast meest, kes toimetati jaoskonda.

6. detsembril kella 05.10 ajal teatati, et Kopli tänaval asuvas korteris tungis 47-aastane mees väidetavalt ühise joomingu käigus kallale 53-aastasele naisele. Mõlemad osapooled toimetati jaoskonda.

6. detsembril kella 09.10 ajal teatati, et Sadama tänaval asuva majutusasutuse tagant leiti kehaliselt väärkoheldud joobes 58-aastane mees, kes toimetati haiglasse.

6. detsembril kella teatati, et Mustakivi teel tungiti kallale 26-aastasele mehele.

6. detsembril kella 12.50 ajal teatati, et Vikerlase tänaval asuvas korteris tungiti tüli käigus kallale 30-aastasele naisele.

6. detsembril kella 13.40 ajal teatati, et Liivalaia tänaval asuvas korteris tungiti kallale 21-aastasele naisele. Politsei viis kahtlustatavana jaoskonda 31-aastase mehe.

6. detsembril kella 20.35 ajal teatati, et Vabaduse väljakul tungiti kallale 36-aastasele mehele.

6. detsembril kella 21.40 ajal teatati, et Alevi tänaval asuvas korteris tungiti tüli käigus kallale 46-aastasele naisele. Teos kahtlustatakse 53-aastast meest.

7. detsembril kella 21.00 ajal teatati, et Linnamäe teel asuvas korteris tungiti kallale 52-aastasele mehele. Teos kahtlustatakse 30-aastast meest.

Vargused

5. detsembril teatati, et Tartu maanteel asuva maja hoovis seisnud autosse on sissemurtud ning varastatud elektroonikat. Vargusega tekitatud kahju täpsustamisel.

5. detsembril teatati, et Tööstuse tänaval asuvasse garaaži on sissemurtud ning varastatud neli rehvi, aku, muusikakeskus ning spordiistmed. Vargusega tekitatud kahju umbes 5900 eurot.

5. detsembril avastati, et Väikesel tänaval asuvasse kuuri on tabaluku murdmise teel sissemurtud ning varastatud tööriistu. Lõhkumise ja vargusega tekitatud kahju umbes 4500 eurot.

6. detsembril teatati, et avaldaja andis oma pangakaardi kaasüürilisele, et viimane saaks kontolt välja võtta 100 euri, mida ta soovis avaldajalt laenata. Hiljem kontrollides märkas avaldaja, et tema pangakontolt on kadunud raha summas 1929 eurot. Samuti avastas avaldaja, et nende Sõle tänaval asuvast ühisest üürikorterist oli kadunud televiisor maksumusega 500 eurot.

7. detsembril avastati, et Kopli tänavale pargitud kaubikusse on sissemurtud ning varastatud kaablit, elektripistikuid, led-tuledega ketti, jõulukaunistusi ning 12 led-projektori. Vargusega tekitatud kahju umbes 2000 eurot.

7. detsembril avastati, et Pae tänavale pargitud autost on varastatud kõik neli rehvi koos velgedega. Vargusega tekitatud kahju umbes 1800 eurot.

Harjumaa

Ähvardamine

6. detsembril kella 20.35 ajal teatati, et Jõelähtmel Ülgase külas asuvas majas ähvardati vägivallaga 38-aastast naist. Politsei viis kahtlustatavana jaoskonda 59-aastase mehe.

Kehaline väärkohtlemine

5. detsembril kella 19.35 ajal teatati, et Paldiskis Muuli tänaval asuva maja hoovis tungiti kallale 48-aastasele mehele. Teos kahtlustatakse 28-aastast meest.

Omavoliline sissetung

6. detsembril teatati, et Kuusalu alevikus asuvasse majja on akna kaudu sissemurtud. Kontrollimisel selgus, et hoonest midagi varastatud ei ole.

Vargused

5. detsembril teatati, et Paldiskis Jaama tänaval pargitud veoautost on varastatud diislikütust ja kahvelkäru. Vargusega tekitatud kahju umbes 900 eurot.

6. detsembril teatati, et Maardu teele pargitud veoki kütusepaak on tühjendatud. Vargusega tekitatud kahju umbes 350 eurot.

Ööl vastu 6. detsembrit varastati Sauel Alliku külas seisnud sõiduauto neli ratast koos valuvelgedega. Vargusega tekitatud kahju umbes 1900 eurot.

7. detsembril teatati, et Sakus Juuliku külas asuvasse majja on sissemurtud ning varastatud ehteid, fotoaparaat ja mängukonsool. Vargusega tekitatud kahju umbes 3000 eurot.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Vargus

Politseile laekus teade, et novembri viimase nädala jooksul varastati Mustvee linnas Narva tänava hoovistpaadi kate. Tekitatud kahju 175 eurot.

Põlvamaa

Vargus

5. detsembril teatati politseile, et Ahja vallas Mustakurmu külas tungiti aknaklaasi lõhkumise teel tallu, kust võeti aida võti. Võtmega siseneti aita ning varastati murutrimmer Husqvarna. Tekitatud kahju on 600 eurot.

Tartumaa

Vargused

7. detsembril teatati politseile, et Tartu linnas Tähe tänaval tungiti akna lõhkumise teel õppehoonesse ning varastati sülearvuti Dell, mobiiltelefon Samsung, sõiduauto Ford võtmed ja muid esemeid.

Politseile teatati, et ööl vastu 6. detsembrit tungiti Ülenurme vallas Tõrvandi alevikus rõduukse lahtimurdmise teel eramusse ja varastati 3 kaelakeed, 4 komplekti kõrvarõngaid, kosmeetikat, alkoholi ja toiduaineid. Tekitatud kahju on selgitamisel.

5. detsembril teatati politseile, et akna lahtimurdmise teel murti Elva linnas Valga maanteel sisse eramusse ning varastati kuus käekella, viis meeste jopet, erinevaid kosmeetikatooteid, kaks raadiosaatjat ja fotoaparaat Canon. Tekitatud kahju on selgitamisel.

5. detsembril sai politsei teate, et tagaukse klaasi lõhkumise teel murti Tartu linnas Kasteheina tänaval sisse eramusse ning varastati sülearvuti Dell ja tahvelarvuti Galaxy Tab. Kahju on selgitamisel.

Valgamaa

Kehaline väärkohtlemine

6. detsembril teatati politseile, et Valga linnas Veski tänaval lõi 19-aastane noormees korduvalt tuttavat 38-aastast meest. Kannatanu vigastused fikseeriti Valga haiglas.

Vargused

6. detsembril teatati politseile, et Taheva vallas Ringiste külas murti kangiga lahti talumaja uks ning varastati tahvelarvuti Huawei, mobiiltelefon Samsung ning sularaha. Tekitatud kahju 236,48 eurot.

5. detsembril sai politsei teate, et Valga linnas Raja tänava kauplusest on varastatud kaks sulejopet. Kahju on kokku umbes 400 eurot.

Politseile teatati, et 4. detsembril varastati Taheva vallas Hargla külas tanklast diislikütust. Tekitatud kahju on umbes 81 eurot.

Viljandimaa

Vargus

4. detsembril teatati politseile, et Viljandi linnas C.R.Jakobsoni tänava õppeasutusest on varastatud kaks mobiiltelefoni Samsung. Tekitatud kahju 174 eurot.

Juhtumid piiril

5. detsembril kontrolliti Luhamaa piiripunktis Eestist väljumisel sõiduautot Volkswagen Passat, mida juhtis 56-aastane Eesti Vabariigi kodanik. Kontrollimisel selgitasid piirivalvurid, et sõidukil on läbimata nõuetekohane tehnonõuetele vastavuse kontroll. Juhile määrati rahatrahv ja ta lahkus koos sõidukiga Venemaa Föderatsiooni.

5. detsembril kontrolliti Koidula piiripunktis Eestist väljumisel sõiduautot Hyundai Sonata, mida juhtis 35-aastane Venemaa Föderatsiooni kodanik. Sõiduki kontrollimisel selgus, et selle tehasetähis on manipuleerimistunnustega. Sõiduk paigutati piiripunkti territooriumile, selle juht ning kaasreisija lubati Venemaa Föderatsiooni.

6. detsembril sai saabus Mustvee kordonisse teade, et Mustvee linnas Narva tänaval viibib maanteel joobes isik. Piirivalvurid toimetasid 43-aastase mehe Mustvee linna bussijaama, kust isik sõitis koju.

6. detsembril saabus Piusa kordonisse teade, et Võrumaal Meremäe vallas on 47-aastane joobes mees läinud naabertallu ja keeldub sealt lahkumast. Piirivalvurid rahustasid osapooled maha ning toimetasid mehe koju.

7. detsembril avastasid Mustvee kordoni piirivalvurid Ida-Virumaal Lohusuu vallas alkoholi tarvitanud jalgratturi, kes keeldus isikuttõendava dokumendi esitamisest ja muutus agressiivseks. Piirivalvurid toimetasid 53-aastase mehe kainenema ja temaga tegeleb edasi Jõgeva politsei.

7. detsembril saabus Koidula piiripunkti Eestisse sisenevale suunale 25-aastane Kasahstani Vabariigi kodanik, kelle kontrollimisel selgus, et tal puudub seaduslik alus riiki sisenemiseks. Isikule väljastati riiki sisenemise keeld ja ta lahkus Venemaa Föderatsiooni.

7. detsembril kontrollisid Mustvee kordoni piirivalvurid Tartumaal Kolkja alevikus kaubikut Ford Transit, mida juhtis 26-aastane Eesti Vabariigi kodanik. Kontrollimisel selgus, et sõidukil ja haagisel puudub kehtiv liikluskindlustuse poliis. Isikule väljastati kutse ilmuda Mustvee kordoni Varnja teenistusse väärteomenetlusele.

7. detsembril kontrollisid Mustvee kordoni piirivalvurid Tartumaal Alatskivi alevikus valget sõiduautot Volkswagen Golf, mida juhtis 36-aastane Eesti Vabariigi kodanik. Kontrollimisel selgus, et sõidukil ja haagisel puudub kehtiv liikluskindlustuse poliis. Isikule väljastati kutse ilmuda Mustvee kordonisse Varnja teenistusse väärteoasja menetlusele.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

5. detsembril kella 15.15 paiku tungisid tundmatud noormehed Rakveres Jaama tänaval kallale 34aastasele mehele.

6. detsembril kella 13.50 paiku tungiti Tamsalus Sääse tänava korteris kallale 37aastasele naisele.

Vargused

5. detsembril kella 3.20 paiku murti Kundas Kasemäe tänava kohvikusse sisse ja varastati kassast 200 eurot.

6. detsembril teatati politseile, et Haljalas murti sisse Võsu maanteel asuvasse majja ja varastati pliidiplaat, klaasist uksed ning praeahi. Kahju on 800 eurot.

6. detsembril teatati politseile, et Haljalas Võle külas murti sisse suvilasse ja varastati murutraktor. Kahju on 1250 eurot.

7. detsembril teatati politseile, et Sõmerul Muru tänava majast varastati euromüntide suveniirkomplekt ja erinevate riikide münte. Kahju on 70 eurot.

Ida-Virumaa

Vägivald võimuesindaja ja avalikku korda kaitsva muu isiku suhtes

7. detsembril kella 5.15 paiku ründas Kohtla-Järve Tuuslari tänava trepikojas 71aastane mees noaga politseiametnikku. Politseinik vigastada ei saanud. Politsei viis mehe politseijaoskonda.

Kehalised väärkohtlemised

5. detsembril teatati politseile, et Sinimäe alevikus Lastekodu tänava korteris löödi 53aastast meest.

5. detsembril kella 2 paiku tungiti Narvas Tallinna maantee tankla territooriumil kallale 26aastasele mehele.

5. detsembril teatati politseile, et eelmisel päeval tungiti Narvas Kangelaste tänaval kallale 39aastasele naisele.

5. detsembril kella 13.20 paiku rünnati Jõhvis Tammsaare tänava korteris noaga 62aastast meest.

6. detsembril kella 18.30 paiku tungiti Kukrusel Lehe tänava korteris kallale 42aastasele naisele. Politsei viis 43aastase mehe jaoskonda.

7. detsembril kella 12 paiku tungiti Jõhvis Jaama tänava trepikojas kallale 62aastasele naisele. Politsei viis 31aastase mehe jaoskonda.

Vargused

5. detsembril teatati politseile, Jõhvis Malmi tänava majast varastati kaks elektrisaage ja ketassaag. Kahju on 1400 eurot.

6. detsembri varahommikul varastati Jõhvis Keskväljaku tänava baarist käekott, milles olid pangakaardid, mobiiltelefon Samsung ja muud asjad. Kahju on 389 eurot.

6. detsembri varahommikul varastati Jõhvis Keskväljaku tänava baarist jope, milles olid dokumendid, mobiiltelefon ja muud asjad. Kahju on 430 eurot.

6. detsembril varastati Narvas Vabaduse tänaval asuva asutuse ruumidest rahakott, milles oli raha, dokumendid ja muud asjad. Kahju on 125 eurot.

6. detsembril kella 13 paiku teatati politseile, et Jõhvis Keskväljaku tänava kauplusest varastati mobiiltelefon Samsung Galaxy S4. Kahju on 299 eurot.

Asja omavoliline kasutamine

Ööl vastu 5. detsembrit ärandati Narvas Kreenholmi tänavale pargitud sõiduauto Nissan Patrol registreerimisnumbriga 57ZGM.

Kelmus

6. detsembril kella 13.30 paiku maksti Narvas Energia tänava kaupluses ostetud asjade eest 100eurose suveniirkupüüriga.

Võltsitud maksevahendi ja väärtpaberi käitlemine

5. detsembril kella 12.15 paiku maksti Narvas Kangelaste tänava kaupluses 20eurose võltsimistunnustega kupüüriga.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Hiiumaa

Kehaline väärkohtlemine

5. detsembril kella 00.10 paiku löödi Kärdlas Vabaduse tänaval 27-aastast meest. Võimalik lööja on politseile teada.

Järvamaa

Kehaline väärkohtlemine

6. detsembril kella 2 paiku löödi ühise alkoholitarvitamise käigus 35-aastast meest.

Läänemaa

Kehalised väärkohtlemised

6. detsembril kella 19.30 paiku löödi Haapsalus Endla tänaval asuvas majas 63- ja 58-aastast meest. Võimalik lööja on politseile teada.

7. detsembril kella 4 paiku anti politseile teada kaklusest Haapsalus Tallinna maanteel. Viga said 34- ja 35-aastane mees ning 31-aastane naine.

Omavolilised sissetungid

Ajavahemikul 4.-5. detsember käidi sees Haapsalus Jalaka tänaval ehitusjärgus majas ja aeti seal laiali ehitusmaterjale. Teataja hinnangul varalist kahju ei põhjustatud.

4. detsembril ajavahemikul kell 21.30-22.15 tungiti sisse Noarootsi vallas Riguldi külas asuvasse suvilasse ning viidi kaasa erinevaid esemeid. Kahju on selgitamisel.

Vargus

Ajavahemikul 5.-6. detsember varastati Lääne-Nigula vallas Palivere alevikus Põllu tänaval lukustamata trepikojast musta värvi jalgratas Sportan. Kahju on 200 eurot.

Pärnumaa

Kehaline väärkohtlemine

4. detsembril kella 1.20 paiku löödi Pärnumaal Häädemeeste vallas Orajõe külas 35-aastast naist. Võimalik lööja on politseile teada.

Vargused

Ööl vastu 6. detsembrit murti sisse Tootsi alevis Kooli tänava asuvasse garaaži ja varastati seal seisnud sõiduauto kütusepaagist umbes 40 liitrit bensiini. Kahju on umbes 50 eurot.

Ööl vastu 7. detsembrit murti Pärnus Rohelisel tänaval sisse sõiduautosse ning varastati CD-mängijaga autoraadio ja kaks kõlarit. Kahju on 195 eurot.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 08.12.2014 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.