Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkriminaalpolitsei kutsub üles korruptsiooni märkama ja sellest teatama (2014-12-09 11:42:01)


Täna, rahvusvahelisel korruptsioonivastasel päeval kutsub politsei mõtestama korruptsiooni ohtlikkust ning panustama selle vähendamisele.

Kuigi Eestis tajuvad inimesed avaliku sektori korruptsiooni üha harvem, on politsei hinnangul korruptsiooni vähendamisel veel oluliselt arenguruumi. Probleemi olemasolu näitab seegi, et keskkriminaalpolitsei on tänavu korruptsioonijuhtumite uurimiseks alustanud üle 40 kriminaalmenetluse.

"Teekond, mis meie ühiskonnal selle kuriteoliigiga võideldes ees seisab, on veel aastakümneid pikk. On oluline, et iga elanik mõistaks, kuidas korruptant varastab tegelikult tema enda rahakotist," ütles keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo juht Mati Ombler.

Just teadlikkuse tõus ja inimeste otsustuskindlus korruptsioonist teada anda aitaksid Ombleri hinnangul selle kuriteoliigi väljajuurimisele kõige enam kaasa. "Oleme kümnete kuritegude uurimisel näinud, et korruptantide ümber on inimesi, kes tegelikult aimavad seadusrikkumist. Näevad selgeid viiteid altkäemaksu võtmisele, omastamisele, dokumentide võltsimisele või huvide konfliktis tehtud otsustele. Neid inimesi tuleb julgustada sellest rääkima, vajadusel anonüümselt. Kui laseme kurjategijatel oma positsiooni ära kasutades tegutseda, taastoodab korruptsioon iseennast," märkis korruptsioonikuritegude büroo juht.

Täna alustas politsei ka teavituskampaaniat, mille eesmärk on aidata inimestel korruptsiooni ära tunda ning seda teadmist politseiga jagada. Neli videoklippi näitavad levinumaid korruptiivseid tegusid, mida on ette tulnud koolides, omavalitsustes ja järelvalveasutustes, kuid mis võivad esineda ka mujal. Klippidega saab tutvuda aadressil www.politsei.ee/korruptsioon või politsei Youtube`i kanalil.

Keskkriminaalpolitsei ootab infot võimalike korruptsioonijuhtumite kohta vihjemeilile korruptsioonivihje@politsei.ee , automaatvastajale 612 3657 või postiaadressile Tööstuse 52, 10416 Tallinn. Infot saab edastama tulla ka kohapeale, büroo üksused asuvad Tallinnas, Tartus, Jõhvis ja Pärnus. Vajadusel tagab politsei teataja anonüümsuse.

Keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo alustas tsentraliseerituna tööd 2012. aasta alguses ning alates sellest ajast on üksus prokuratuuri saatnud 67 kriminaalmenetlust. Hetkel on büroo menetluses üle 45 kriminaalasja.

Tänast rahvusvahelist korruptsioonivastast päeva peetakse üle maailma alates 2003. aastast, mil Ühinenud Rahvaste Organisatsioon võttis vastu korruptsioonivastase konventsiooni. Eesti ratifitseeris konventsiooni 2010. aastal.

Allikas: Keskkriminaalpolitsei 9.12.2014 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.