Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei ja Rehviliit kontrollivad talverehvide kasutamist (2014-12-10 10:50:47)


Täna kontrollivad Põhja prefektuuri politseinikud koos Rehviliidu esindajatega talverehvide kasutamist ja seisukorda Tallinnas.

Kontrolli eesmärk on tõsta autojuhtide teadlikkust õigete rehvide valimisel ning juhtida tähelepanu sellele, et kulunud või talveks mitte ettenähtud rehvide kasutamine kahandab oluliselt sõidu turvalisust ja kvaliteeti.

Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse juhi Elari Kasemetsa sõnul on talvistes oludes suverehvide kasutamine tõsine risk -pikeneb pidurdusteekond ning halveneb oluliselt kontroll auto juhitavuse üle.

"Kuigi viimastel päevadel on ilm olnud pehme, muudab niiske ning öine jahedam õhk hommikuks teed üsna libedaks. See nõuab igalt roolikeerajalt väga hoolikat ja ettevaatlikku tegutsemist, et mitte seada ohtu enda või kaasliiklejate elu ja tervist. Kindlasti suurendab teel püsimise võimalust aga nõuetele vastavad rehvid," ütles Kasemets.

Talverehvid on kohustuslikud kasutada 1. detsembrist 1. märtsini. Õige rehvi tunneb ära tähistuse järgi, milleks võib olla M+S, MS, M.S või M&S. Rehvide valikul tuleb kindlasti jälgida õigeid mõõte. Iga autotootja on ette näinud kindlad mõõtmed nii rehvile kui ka veljele ja sellest omavoliliselt kõrvale kalduda ei tohi. Kasutatud rehvi korral peab jälgima selle kulumist. Rehvil ei tohi olla läbivaid vigastusi - mõrasid ega torkeid. Muster ei tohi olla kulunud ebaühtlaselt ning mustri sügavus peab olema vähemalt 3 mm.

Allikas: PPA 10.12.2014 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.