Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Raidma: majanduskasv ei pea tulema keskkonna arvelt (2014-12-10 10:53:46)


Peruu pealinnas Limas toimuval ÜRO Ülemaailmsel Kliimakonverentsil Eesti arenguid tutvustanud keskkonnaministri Mati Raidma sõnul on hea tahtmise juures võimalik samaaegne kiire majandusareng ning keskkonnasäästlikkuse suurendamine.

"Me oleme Eestis tänaseks suutnud 1990. aastaga võrreldes kahekordistada oma sisemajanduse kogutoodangu ja samal ajal vähendanud poole võrra oma kasvuhoonegaaside heidet," tõi Raidma Eesti heaks näiteks, kuidas on võimalik kasvatada majandust ja teha seda keskkonnasõbralikult.

Raidma sõnul pole see tulnud ilma põhimõtteliste rahastusotsusteta. "Viimastel aastatel oleme investeerinud erinevatesse kliimamuutuseid vähendavatesse projektidesse 400 miljonit eurot, mis on rohkem kui 2% SKTst. Selles on suur roll ka meie edukalt läbiviidud lubatud heitkoguste ühikute müügiprotsessil," ütles keskkonnaminister.

Lima kliimakonverents on viimane suur kohtumine enne järgmise aasta detsembris toimuvat Pariisi kliimakonverentsi, kus loodetakse vastu võtta ülemaailmne kõiki riike hõlmav ja õiguslikult siduv kliimakokkulepe, mis hakkaks kehtima 2020. aastal.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 10.12.2014 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.