Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Päästeamet kontrollib detsembris pürotehniliste toodete müügikohti (2014-12-16 12:57:25)

Seoses läheneva ajaga, mil ajutistes müügikohtades müüakse pürotehnilisi tooteid, tuletavad Päästeamet ja teised ametkonnad antud toodete käitlejatele meelde ohutuse tagamise olulisust. Eelmisel aastal tuvastas Päästeamet rikkumisi 74% kontrollitud juhtudest.

Kõige sagedam tuleohutusnõuete rikkumine 2013. aasta lõpus oli müügikohas nõutava kattevahendi puudumine, millega tulekahju korral pürotehnika kiirelt kinni katta, et raketid ruumis laiali ei lendaks. Samuti esines olukordi, kus müüjat ei oldud tööle asumisel juhendatud, kuidas tulekahju puhkedes käituda.

Selleks, et pürotehnilise toote müügiga tegelevates ettevõtetes ja müügikohtades oleks võimalus lihtsal viisil ohutuses veenduda ja nõudeid kontrollida, koostasid Päästeamet, Tehnilise Järelevalve Amet ja Tarbijakaitseamet tänavu pürotehniliste toodete müüjatele enesekontrollilehe. Kõikidele registreeritud pürotehniliste toodete käitlejatele saadetud enesekontrollilehel on ära toodud põhilised nõuded pürotehnilise toote müümisel. Ühtlasi on kaupluse esindajal võimalus selliselt lihtsal viisil kontrollida, kas ilutulestiku müüja täidab vajalikke tuleohutusnõudeid.

Sarnaselt möödunud aastaga viib Päästeamet käesoleva aasta lõpus pürotehniliste toodete ajutistes müügikohtades läbi kontrolle. Tuleohutusjärelvalve osakonna tuleohutuse talituse juhataja Marko Rüü sõnul on 2014. aasta detsembris Päästeameti poolt kontrollitud juba 56 müügikohta. "Võrreldes möödunud aasta kontrollidega on märgata, et müüjate tuleohutusalane teadlikkus on kasvanud. Kontrollid jätkuvad detsembri lõpuni, sealhulgas ka kaubandushoonetesse, et veenduda seal viibivate inimeste ohutuses," lisas Rüü. Päästeameti inspektorid kontrollivad kaubandushoonetes peamiselt väljumisteede korrasolekut kui ka tulekustutusvahendite ja tulekahju avastamisseadmete olemasolu.

Päästeamet tuletab meelde, et tuleohutusnõuete eesmärk on inimeste ohutuse ja vara säilimise tagamine, seepärast on kehtestatud nõuete täitmine ülimalt oluline. Peamised tuleohutusnõuded pürotehnilise toote müügikohale ja võõrandamisele on sätestatud Majandus- ja Kommunikatsiooniministri 22.06.2010 määruses nr 40 "Pürotehnilise toote käitlemisele, sealhulgas käitlemise kohale esitatavad nõuded" ning tuleohutuse seaduses. Tuleohutusnõuete rikkumiste eest näeb tuleohutuse seadus ette olenevalt rikkumisest karistusena rahatrahvi kuni 1200 eurot või juriidilisele isikule kuni 3200 eurot.

Allikas: Päästeameti 16.12.2014 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.