Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Balti riikide päästeametite peadirektorid kirjutasid alla ühisvõimekuse arendamise kokkuleppele (2014-12-17 15:55:33)


Täna allkirjastasid Eesti Päästeameti, Läti Riikliku Tuletõrje- ja Päästeteenistuse ja Leedu Tuletõrje- ja Päästeameti peadirektorid Tartus koostöökokkuleppe ühispäästevõimekuse BaltFloodCombat edasise tegevuse ja arendamise kohta.

BaltFloodCombat on pumpamisvõimekusega meeskond koos tehnikaga, mis loodi 2009.aastal Euroopa Liidu poolt rahastatud pilootprojekti toel. Ühtse väljaõppe saanud Eesti, Läti ja Leedu spetsialistid ja tehnika paiknevad kõigis kolmes riigis. Üleujutuse korral saadakse kokku ja minnakse koos appi. Lähetatava meeskonna koosseisu kuulub 15 Eesti, Läti ja Leedu spetsialisti ja tavaliselt reageerib hädaolukordadele 5 spetsialisti igast riigist. Meeskonna kasutada on kõigis kolmes riigis ka üks kõrge võimsusega pump koos tarvikutega ehk kokku kolm pumpa. Pumpamismeeskonna meditsiinilise ja logistilise toe - baaslaagri, toitlustamise, kontori ja side tagab Eesti Päästemeeskond (EDRT).

BaltFloodCombat on seni ainus reaalselt tegutsev rahvusvaheline päästevõimekus Euroopa Liidus. Balti riikide ühismeeskond on osalenud juba kolmel missioonil: 2010.aastal Poolas ja Moldovas ning sel aastal Bosnia ja Hertsegoviinas. Samuti on koos käidud kolmel väliõppusel. Pumpamismeeskond ja tehnika saab abiks olla ka siseriiklikel suurõnnetustel - nii üleujutustel kui ka metsatulekahjudel.

Täna allkirjastatud kokkulepe reguleerib kolme riigi asutuste koostööd ühisvõimekuse arendamisel ja missioonidel ning õppustel osalemisel. Leping loob võimalused teha sujuvamat koostööd, planeerida ressursse ja tõhustada ühismeeskonna juhtimist nii missioonil kui ka missioonide vahelisel ajal.

Traditsioonilisel iga-aastasel kohtumisel Tartus arutasid kolme päästeteenistuse peadirektorid lisaks lepingu sõlmimisele muid selle aasta saavutusi ja järgmise aasta koostööplaane.

Vt. pilte: http://1drv.ms/1qZv8jI.

Allikas: Päästeameti 17.12.2014 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.