Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Üle-eestilistel infopäevadel osales ligi 1700 põllumeest (2014-12-18 18:04:21)


Põllumajandusministeerium korraldatud kümnel infopäeval tänavu novembris ja detsembris osales kokku ligi 1700 põllumeest kõigist Eesti piirkondadest. Infopäeval tutvustati 2015. aastast kehtima hakkavaid uusi otsetoetusi ning Eesti maaelu arengukava 2014-2020 võimalusi.

"Uuest aastast kehtima hakkavates otsetoetuste reeglites on palju uuendusi, mis loodetavasti nüüd paljude jaoks selgemaks said. Ka uuest maaelu arengukavast saavad põllumehed lähiaastail endale sobivamad võimalused välja valida," ütles põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Illar Lemetti. "Kindlasti tuleb arvestada ka sellega, et toetuskavasid vaadatakse aeg-ajalt üle ning kohandatakse vastavalt majanduse arengule või eelarvevõimalustele."

Asekantsler Lemetti sõnul on tootjate huvi uue perioodi toetusmeetmete vastu suur. "Põllumeestel käib praegu väga tõsine planeerimistöö järgmisteks aastateks. Rõhutasime ka infopäevadel, et on aeg otsustada, kuhu suunas oma ettevõtet arendada ning vastavalt sellele tuleks välja valida ka sobivad toetusvõimalused," rääkis asekantsler Illar Lemetti.

Kõik infopäevade ettekanded on üleval Põllumajandusministeeriumi kodulehel: http://www.agri.ee/et/pollumajandustoetuste-infopaevad-2015-otsetoetused-ja-uus-maaelu-arengukava Infopäevadel kõlanud korduvad küsimused ning need, millele vastamine vajas täpsustamist pannakse koos vastustega üles Põllumajandusministeeriumi kodulehele hiljemalt 30. detsembriks.

Esimeste ettekannete salvestusi saab kuulata Youtube'ist:

· Mai Talvik: otsetoetused ja rohestamine - http://youtu.be/Ui4BnpRGOOc?list=PLk8F-STepltxhSTzai7tVfpUUcabNVcZ1

· Triin Kraav: otsetoetused 2015-2020, II osa - http://youtu.be/5A6AcR5udfI?list=PLk8F-STepltxhSTzai7tVfpUUcabNVcZ1

· e-PRIA teenus: põllumassiivi või maastikuelemendi piiri ettepanek - http://youtu.be/A--TIWlhkHY?list=PLk8F-STepltxhSTzai7tVfpUUcabNVcZ1

Toetuste infopäevad said avalöögi 18. novembril Paides ja ring võeti kokku 17. detsembril samuti Paides. Kokku külastati üheksat maakonda. Infopäevade osalejateni toodi teemad otsetoetustest kuni maaelu arengukava investeeringu- ja keskkonnatoetusteni.

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 18.12.2014 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.