Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei hoiatab suveniirraha pakkuvate kelmide eest (2015-01-06 17:28:40)


Rakveres on viimastel nädalatel makstud kolmel korral 100-eurose suveniirrahaga. Kannatanud avastasid pettuse hilisemal rahatähe uurimisel.

Esimene teade avastatud suveniirraha kohta tuli möödunud aasta lõpul, kui Rakvere turul ostsid kaks meest kaks purki mett. Müüja ei kontrollinud esmalt 100-eurost rahakupüüri ja märkas alles hiljem, et rahal on venekeelsed kirjad peal.

Samamoodi ei olnud taksojuhid tähelepanelikud, kui osutasid 1. ja 2. jaanuaril taksoteenust, mille eest neile maksti 100-eurose rahatähega.

"Kõik kolm kannatanud märkasid alles hiljem, et rahakupüüri nii ühele kui teisele poolele oli venekeelses heledas kirjas kirjutatud, et tegemist on suveniirrahaga, mis pole kasutatav maksevahendina," ütles Rakvere politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Joel Alla. Ta lisas, et tegemist oli ilmselt koopiamasina alt läbi käinud suveniirrahaga, mille paljundamisega erilist vaeva ei nähtud. "Rahatähte vastu valgust vaadates on näha, et kirjad ja mustriservad ei kattu. Samuti on puudu seerianumber ning hologramm," lisas Alla.

Politsei soovitab alati olla väga tähelepanelik raha käitlemisel, eriti kui tegemist on väga suurte kupüüridega. Kui raha kontrollimiseks vajalikke seadmeid pole, siis raha ehtsust saab eelkõige tuvastada katsudes ja jälgides vajalikke turvaelemente. Võimalusel teatage valerahajuhtumist koheselt politseid.

Möödunud aastal registreeriti Virumaal 13 juhtumit (idas 11 ja läänes 2), kus üritati maksta või maksti suveniirrahaga.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 06.01.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.