Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu linn toetab Mariupoli haiglaid ja kutsub üles annetusi tegema (2015-01-30 03:37:28)


Tartu linnavalitsus eraldas täna oma erakorralisel istungil 10 000 eurot Ukraina sadamalinna Mariupoli haiglate toetuseks ning sõjapiirkonnas elavatele inimestele toiduabi andmiseks. Mariupol asub rindejoone vahetus läheduses ning viimasel ajal on sagenenud rünnakud ka linna tsiviilelanikkonna pihta, mistõttu on linna haiglates otsakorral vajalikud ravimid ja abi otsitakse väljastpoolt. Lisaks kutsub Tartu linlasi üles tegema annetusi Ukraina toetuseks.


Tartu linnapea Urmas Klaas ütles otsust kommenteerides, et raketirünnaku alla sattunud Mariupol, aga ka teised Ida-Ukrainas sõjategevuse all kannatavad linnad ja sealsed inimesed ei asu Eestist kaugel - Tartu südalinnast linnulennult kõigest 1400 kilomeetri kaugusel. "Ukrainast saabuvad vapustavad ja sügavat kaastunnet tekitavad uudised ei lase Tartul käed rüpes istuda ja sõjakulgu kõrvalt vaadata. Seetõttu otsustasime Mariupoli haiglate ja sealsete inimeste toetuseks teele saata 10 000 eurot. Sõda Ukrainas on reaalsus. Kui me saame aidata, tuleb seda teha."

Tartu linn teeb koostööd mittetulundusühinguga Eesti Pagulasabi, kelle usaldusväärsete kontaktide kaudu ostetakse Ukrainas kohapeal vajalikke ravimeid (eeskätte antibiootikume) ja meditsiinitarbeid ning nii jõuab Tartu abi haiglate ning kannatanuteni.

Tartu linnavalitsus kutsub kõiki tartlasi, organisatsioone, akadeemilisi ringkondi ja ettevõtjaid, aga ka teisi kohalikke omavalitsusi liituma lähinädalatel toimuva rahaannetuste kogumisega. Annetatud raha eest toimetatakse Mariupolisse ja teistesse linnadesse puudustkannatavatele peredele toidupakke. Tartu linnavalitsuse liikmed tegid ka endapoolse annetuse toidupakkide soetamiseks.

MTÜ Eesti Pagulasabi juhatuse esimees Kristina Kallas ütles, et "Ühele perele üheks kuuks piisav toidupakk, mille meie kohapealsed partnerid abivajajatele toimetada saaksid, maksab keskmiselt 15 eurot ja ühe sõiduga jõuab kohale toimetada keskmiselt 100 toidupakki." Kallas on ise korduvalt Ukrainas abi jagamas käinud ja tunnetab hästi iga abisaadetise olulisust. Ta lisab: "Kõige rohkem vajavadki Ida-Ukraina elanikud toiduabi, esmaseid hügieenitarbeid, meditsiinitarbeid ja ravimeid. Kõike seda saavad meie partnerid soetada ja komplekteerida Ukrainas, aga selleks on vaja häid inimesi, kes meie tegevust toetaksid."

Annetuste kogumisel on Tartu linna partneriks mittetulundusühing Eesti Pagulasabi, kelle arveldusarvele oodatakse annetusi ukrainlaste toetamiseks. Igaüks saab annetuse teha MTÜ Eesti Pagulasabi arveldusarvele EE151010220015188017 või veebilehelhttp://www.ukrainaheaks.ee/eesti-pagulasabi. Annetust tehes märkida selgituseks: ANNETUS Tartult Ukrainale!

Allikas: Tartu Linnavalitsuse pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.