Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Täna kell 14 avatakse Tartus uus Ihaste sild (2015-02-02 10:51:21)


Täna kell 14 avatakse liikluseks Ihaste sild ja kogu Idaringtee teine ehitusala. Pidulikust sündmusest oodatakse osa saama kõiki tartlasi, sillale pääseb autoga peale avamist.


Silla avamisel esinevad Eesti Maaülikooli rahvatantsuansambli Tarbatu tantsijad, sõna võtavad majandus- ja kommunikatsiooniminister Urve Palo, linna ja ehitajate esindajad. Tartu linnapea Urmas Klaas tänab Ihaste silla ja idaringtee 2. ehitusala valmimisele kaasa aidanuid ning umbes 14.30 lubatakse esimesed sõidukid silda ületama.

Uus 400 meetri pikkune Ihaste sild on osa Tartu idapoolsest ümbersõidust, mis suunab transiitliikluse kesklinnast eemale ning hakkab ühendama Ropka tööstuspiirkonda ja Annelinna. Sillal on kaks sõidurada ja nelja meetri laiune kergliiklustee.

Ihaste sild on osa 2,9 km pikkusest Idaringtee 2. ehitusalast, mis algab Turu tänavalt Tartu vangla juurest ja kulgeb üle Emajõe ning Ihaste luha kuni Lammi tänavani. Teises etapis ehitati lisaks sillale ja teele välja ka Ihaste eritasandiline riste ning Lammi tn ringristmik. Teise ehitusetapi valmimistähtaeg on 2015. aasta 17. aprill.

Silla ja kogu 2. ehitusala rajasid ühispakkumuse esitanud AS TREF, Teede REV-2 AS, Lemminkäinen Eesti AS, AS K-MOST, Toner-Projekt OÜ, Ehituse ja Tarkvara Inseneribüroo OÜ. Omanikujärelevalvet tegi Teede Tehnokeskus AS.

Idaringtee esimese ja teise etapi kogupikkus on 5 kilomeetrit ning selle maksumus kokku on ligi 45 miljonit eurot. 37,7 miljoni euro ulatuses rahastab ehitust Eesti riik Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondi toel.

Tartu linn on esitanud riigi transpordi infrastruktuuri arendamise kavasse ettepaneku kaasrahastada ka idapoolse ringtee kolmandat ehitusala, mis ühendaks valminud ringteelõigu Räpina maanteega. Positiivse rahastusotsuse ja õnnestunud ehitushangete korral võiksid ehitustööd alata 2015. aasta hilissügisel.

Allikas: Tartu Linnavalitsuse 02.02.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.