Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Arengukava: kohaliku köögivilja isevarustatuse tase võiks ulatuda 75 protsendini (2015-02-05 15:41:48)


Eesti aiandussektor sai aastateks 2015-2020 arengukava, mis seab eesmärgiks tõsta Eestis kasvatatud köögivilja isevarustatuse tase 2020. aastaks 58%-lt 75%-ni ning puuvilja- ja marjade isevarustatuse tase 10%-lt 15%-ni. Tegemist on esimese aiandussektorit hõlmava arengukavaga.

"Aiandussaadustel on kindel koht inimeste toidulaual ning puu- ja köögiviljade tarbimine on üks tervisliku toitumise tagajatest. Seepärast soovime, et Eestis kasvatatud puu- ja köögiviljade osakaal siinsetes ostukorvides võiks olla senisest palju suurem," ütles põllumajandusminister Ivari Padar. "Aiandussektori laienemine annaks tööd ka senisest rohkematele inimestele maapiirkondades."

Eesti aiandussektori arengukava aastateks 2015-2020 annab ülevaate Eesti aiandussektori hetkeseisust ning analüüsib sektori nõrkusi ja arenguvõimalusi. Lisaks isevarustatuse taseme tõstmisele on seatud eesmärgiks toodangu lisandväärtuse kasv, Eesti päritolu aiandussaaduste suurem osatähtsus ostudes ning laiemalt aiandussektori tutvustamine.

Eesti Aiandusliidu juhatuse esimehe Raivo Külasepa sõnul on sektorile oluline, et riigiga koos on seatud konkreetsed eesmärgid aianduse arenguks Eestis. "Eesti aiandustootjad näevad sektoris potentsiaali, et senisest rohkem võiks meie toidulaual olla kodumaine puu- ja köögivili. Kui seda ka riiklikult oluliseks peetakse, siis on lootust selle teostumisele," ütles Raivo Külasepp.

Aiandussektori arengukavas mõistetakse aiandussektori all puu- ja köögivilja tootmist ning töötlemist (sh mahepõllumajanduslik puu-ja köögivili), lillekasvatust, istikute kasvatust, maastikuehitust ja floristikat.

Arengukava koostati Põllumajandusministeeriumi eestvedamisel koostöös MTÜ Eesti Aiandusliidu, Eesti Maaülikooli, Räpina Aianduskooli ning valdkonna ettevõtete ja ekspertidega.

Aiandussektori arengukava on leitav siit: http://agri.ee/et/eesmargid-tegevused/arengukavad-ja-strateegiad

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 05.02.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.