Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põllumajandusmasinate ost muutub lihtsamaks (2015-02-10 11:42:07)


Põllumajandustoetuste ja põllumassiivide registri juurde luuakse võrdlushindade kataloog, millega lihtsustub maaelu arengukava investeeringutoetuse taotlemine liikuva põllumajandustehnika ostmiseks. Senise kolme hinnapakkumise asemel piisab elektroonilise hinnakataloogi kasutamisest.

"Toetust saab edaspidi taotleda ainult nende uute liikuvate põllumajanduslike masinate ja seadmete ostmiseks, mis on taotlusvooru alguseks kantud hinnakataloogi ja mille piirhinna on kinnitanud Eesti Taimekasvatuse Instituudi spetsialistid," selgitas põllumajandusministeeriumi maaettevõtluse büroo juhataja Elar Neito. "See tähendab, et taotleja ei pea enam taotluse esitamiseks hankima kolme võrdlevat pakkumist."

Võrdlushindade kataloogis fikseeritakse maksimaalne abikõlblik käibemaksuta maksumus ehk piirhind. Kuigi esimesena rakendatakse kataloogi just mobiilse põllumajandustehnika (nt traktorid, kombainid, haakeriistad jms) puhul, on edaspidi võimalik kataloogi laiendada ka muudele asjadele ja teenustele.

Hinnakataloogis on praeguseks ligi 2200 kinnitatud kirjet ja kontrollimisel veel pea 2000 hinda. Kokku on hinnakataloogi kinnitamiseks sisestatud 4450 liikuvat masinat ja seadet, sh erineva varustuse astmega mudelid. Hinnakataloogi saavad masinate ja seadmete andmeid sisestada nii nende müüjad kui ka ostjad või muud asjast huvitatud osapooled.

Kataloogis näidatud masina või seadme maksumus määrab maksimaalse piirmäära, mille ulatuses PRIA saab määrata konkreetse masina kohta määrata toetuse summa. Tehing ostja ja müüja vahel toimub turuhinna järgi.

Liikuvate põllumajandusmasinate ja seadmete ostmiseks saavad toetust taotleda tootjarühmad, peamiselt aiandussaaduste müügist tulu saanud põllumajandustootjad ning väiksemad tootjad, kelle taotlemisele eelneva kahe majandusaasta keskmine müügitulu jääb alla 200 000 euro. Hinnakataloogi saab seni näha e-PRIA portaalis ID-kaardiga sisse logides ning hiljem ka ilma ID-kaardita.

Võrdlushindade kataloogi tehnilise lahenduse loomist ja rakendamist rahastatakse "Eesti maaelu arengukava 2014-2020" tehnilise abi vahenditest.

"Eesti maaelu arengukava 2014-2020" on Euroopa Maaelu Arengu Põllumajandusfondist ja Eesti riigieelarvest rahastatav programm, mille raames toetatakse põllumajanduse ja maaelu arengut kokku ligi ühe miljardi euroga. Uus maaelu arengukava keskendub viiele valdkonnale - teadmussiire, konkurentsivõime, toidutarneahel, keskkond ning maaettevõtlus ja kohalik algatus.

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 10.02.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.