Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Päästeameti tuleohutuse enesekontrolli aruannet saab tänavu esitada iseteeninduskeskkonnas (2015-02-11 11:23:29)


Selle aasta algusest on kõikidel Päästeametile tuleohutuse enesekontrolli aruande esitamise kohustusega asutustel võimalik seda teha interneti iseteeninduskeskkonnas.

Uus keskkond võimaldab andmeid mugavalt sisestada ja edastada, samuti on iga küsimuse juures selgitav lisainfo lihtsalt leitav.

Päästeameti tuleohutusjärelevalve tuleohutuse talituse juhataja Marko Rüü sõnul on selline andmete kogumine lihtne nii täitja kui ka andmekoguja jaoks. "Veebipõhine aruanne annab täitjale juba enne selle Päästeametile esitamist tagasisidet näiteks juhul, kui mõni vajalik lahter on jäänud täitmata. Tuleohutusaruannete andmed säilivad kättesaadavas keskkonnas lihtsasti leitavalt ja neid on võimalik ka oma arvutisse salvestada. Kuna andmed on peale esimest sisestamist keskkonnas olemas, ei ole igal aastal enam vaja täitmist otsast alustada," loetles Rüü uue keskkonna olulisi eeliseid. Varasemalt esitas iga asutus aruande talle sobivas dokumendi formaadis.

Päästeametile iseteeninduskeskkonna loonud Siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskuse (SMIT) projektijuht Liina Jundas ütles, et keskkonna loomisel peeti eelkõige silmas lihtsust ja kasutajasõbralikkust. "Varem pidid asutused ise jälgima, et kõik vajalik saaks kirja, nüüd kontrollib seda keskkond ja annab kasutajale veateate. Samuti annab keskkond kasutajale ette järgmise küsimuse sõltuvalt sellest, kuidas eelmisele vastati. Näiteks, kui asutusel ei ole kustutussüsteemi, ei ole järgmistele küsimustel vaja vastata," rääkis Jundas. Projektijuht lisas, et portaali on kavas tulevikus täiendada. Lisavõimalused andmete kontrollimiseks ja analüüsimiseks saavad näiteks tuleohutusinspektorid, kes aruandeid kontrollima asuvad.

Tuleohutuse enesekontrolli aruannet saab täita aadressil https://tuleohutusaruanne.ee/

Enesekontrolli tuleohutusaruanne tuleb esitada ehitiste kohta, kus paiknevad lasteaiad, koolid, majutusasutused, ravi- ja hoolekandeasutused, kaubanduskeskused, suuremad põllumajandus- ja tööstushooned, kõrg- ja büroohooned (üle 300 kasutajaga hooned), maaalused garaažid ja elutähtsat teenust pakkuvad asutused. A ruannet ei tule koostada eluhoonete ja väiksemate ettevõtete/asutuste hoonete kohta, kus puudub reaalne tule- või plahvatusoht. Täpsemalt leiab kriteeriumid Riigi Teatajast ja Päästeameti kodulehelt.

Tuleohutusaruannete koostamise ja esitamise nõude paneb juriidilisele isikule tuleohutuse seadus, mille järgi on tavapärasest kõrgema riskiohuga hoonete valdajatel kohustus tuleohutusaruandesse kirja panna ehitise tuleohutusalane olukord ning esitada aruanne Päästeametile üks kord aastas. 2014. aasta kohta tuleb tuleohutusaruanne esitada hiljemalt tänavu 31. märtsiks ja aruandeid esitatakse kolmandat korda.

Aruandes valeandmete esitamise korral võidakse isikut karistada rahatrahviga kuni 2000 eurot.

Allikas: Päästeameti 11.02.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.