Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
23. veebruaril avatakse Tartus Raekoja platsil jääskulptuur "Seitse kitsetalle" (2015-02-20 13:52:09)


Esmaspäeval, 23. veebruaril avatakse Tartus Raekoja platsil kitseaasta alguse puhul jääskulptuur "Seitse kitsetalle". Nagu Tartus tavaks, tähistatakse sellega kitseaasta algust Idamaade kalendris.


Skulptuuri kavandi autor on Aleks Poolak, teostusel abistab teda Anna Otsolainen, kes on ka varem jääkujurina tegutsenud. Mõlemad õpivad Tartu Kõrgemas Kunstikoolis skulptuuri erialal ning valiti välja koolisisese konkursiga. Kujud valmistatakse Riia tehases toodetud jääst, mille struktuur on ühtlasem kui looduslikul jääl.

Idamaade kalendriaasta jõudis pärale küll juba eile, 19. veebruaril kell 1.47, kuid kuna ilmataat ei ole praegu jääskulptuuride suhtes sõbralik, otsustati avada skulptuurid alles esmaspäeval.

Hiina kalendris on 2015. aasta lamba või kitse aasta, elementidest seostub sellega puu. Kitse aastaid peetakse hiina astroloogias lootusrikasteks ja külluslikeks, puukitse aasta seostub rahuarmastuse ja usaldusega, aga ka vastupanuga muutustele. Puukitse aasta kestab 7. veebruarini 2016, sellele järgneb tuleahvi aasta.

Lamba aasta alguse puhul on Eesti Postimuuseumis kasutusel eritempel, millega on võimalik kohapeal marke tembeldada.

Allikas: Tartu linnavalitsuse 20.02.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.