Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaülikool avab puidutöötlemise tehnoloogia õppekava (2015-03-11 10:47:44)


Eesti Maaülikool alustab 2015. aasta suvel vastuvõttu puidutöötlemise tehnoloogia rakenduskõrgharidusõppe õppekavale, kuhu võetakse vastu kuni 25 üliõpilast.

Eesti Maaülikooli metsandus- ja maaehitusinstituudi õppedirektori Vaike Reisner sõnab: "Puidutöötlemise tehnoloogia õpe kestab neli aastat ning rakenduskõrghariduse omandanud saavad teadmised ja oskused nii puidu esmaseks töötlemiseks, projekteerimiseks ja disainimiseks kui puittoodete lõppviimistlemiseks."

Õppekava on välja töötatud koostöös sektori ettevõtetega, kelle hinnangul on tööturul metsatööstuse ja puidutehnoloogia keskastme spetsialistide järele suur nõudlus. "Kui 2012. aastal puidutehnoloogia vastuvõtt kutsekoolide rakenduskõrghariduses lõpetati, pöördusime Haridus- ja Teadusministeeriumi poole ettepanekuga leida võimalusi selle eriala õpetamise jätkumiseks," sõnas Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu tegevdirektor Ott Otsman. "Kuna maaülikoolis on parim metsa- ja puidualane kompetents, siis on hea meel, et ministeerium otsustas Eesti Maaülikooli tulemuslepingut täiendada just puidutöötlemise tehnoloogia õppekava avamise osas."

Bakalaureuseastme õppekavaga võrreldes suurem praktika maht annab tudengitele hea ülevaate tootmisettevõtte töökorraldusest, struktuurist ja juhtimisest ning oskused puidu ja puidupõhiste materjalide töötlemiseks ning viimistlemiseks. Lõpetanud võivad töötada puidutöötlemise ja mööblitootmise valdkonnas keskastme spetsialisti, puidutehnoloogi, konstruktori või projekteerijana. Võimalik on jätkata õpinguid magistrantuuris.

Õppetöösse kaasatakse Võrumaa Kutsehariduskeskuse infrastruktuur ja personal.

Allikas: Eesti Maaülikooli 11.03.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.