Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PPA võttis idapiiril kasutusele uue piirikontrolli infosüsteemi (2015-03-19 14:11:23)


Politsei- ja Piirivalveamet võttis Ida prefektuuris kasutusele uue piirikontrolli infosüsteemi, millega saab piiriületajate andmeid reaalajas kontrollida rahvusvahelistest andmekogudest.

"Uue infosüsteemiga saame piiripunktides teha reaalajas päringuid nii Eesti kui ka rahvusvahelistesse andmekogudesse, mis teeb piiriületajate kontrollimise lihtsamaks ja kiiremaks," ütles juhtivpiiriametnik Viljar Kärk. "Koostöös Siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskusega väljatöötatud infosüsteemi on võimalik ühendada ka paljude teiste tehniliste lahendustega nagu passi- ja sõrmejäljeskännerid või täisautomaatsed piirikontrolli väravad. See kõik lubab meil tulevikus muuta piiriületust inimese jaoks kiiremaks ja mugavamaks."

Viljar Kärgi sõnul võib seoses uue infosüsteemi rakendamisega täna piiripunktides ajutiselt tekkida järjekordi: "Palume ajutiste ebamugavuste pärast vabandust ja loodame piiriületajate mõistvale suhtumisele."

Siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskuse (SMIT) direktori asetäitja Virgo Riispapi sõnul suurendab uus lahendus Eesti sisejulgeolekut, sest uue süsteemiga tehakse päringuid sama aja jooksul erinevatesse infosüsteemidesse varasemast kolm korda rohkem. "Meil tuli lahendada keeruline ülesanne − ühe lühikese, ligikaudu 30 sekundilise isikukontrolli jooksul tuleb teha päringud mahukatesse Eesti ja rahvusvahelistesse infosüsteemidesse. Seda selleks, et anda piirivalveametnikule maksimaalne info hulk otsuse tegemiseks. Uus süsteem vähendab ka käsitsi sissekantavate andmete hulka," rääkis Riispapp.

SMIT hankis ja juurutas uut tehnilist lahendust toetava taristu, mis hõlmab kaugligipääsu lahenduse seadmeid koos vajalike litsentside ja tootetoega, andmesalvestuse lahendust ning varusidekanali jaoks vajalikke võrguseadmeid. Projekti kaasrahastas Euroopa Liit Välispiirifondi kaudu.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 19.03.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.