Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti lihatööstussektori kasumlikkus mullu suurenes (2015-04-07 18:44:49)


Eesti lihatööstused teenisid 2014. aastal 310,3 miljoni euro suuruse müügitulu juures 16,8 miljonit eurot kasumit, mis on aasta varasemaga üle 55% enam, selgub Põllumajandusministeeriumis valminud
Eesti lihatööstussektori 2014. aasta ülevaatest.

"Kasumlikkuse suurenemise üheks põhjuseks Venemaa sanktsioonide tõttu Euroopa Liidu turul tekkinud liha ületootmine, mis on muutnud tooraine odavamaks," ütles Põllumajandusministeeriumi kaubanduse ja põllumajandussaadusi töötleva tööstuse osakonna juhataja Taavi Kand. "Samas pole lihatoodete hinnad kauplustes ja turgudel oluliselt langenud."

Statistikaameti esialgsetel andmetel eksportis lihatööstussektor 2014. aastal toodangut 42,4 miljoni euro väärtuses, mis on aasta varasemast 38,4% enam. Lihatööstustesse investeeriti mullu 10,2 miljonit eurot, enamik sellest masinate ja seadmete ning inventari soetamiseks.

Eesti lihatööstussektoris tegutses Statistikaameti lühiajastatistika andmetel 2014. aasta lõpu seisuga 57 ettevõtet, kus töötas kokku 2905 inimest. See moodustas 20,1% toiduainetööstuses hõivatud inimestest.

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 07.04.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.