Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tallinnas algab kevadine heakorrakuu (2015-04-09 06:08:43)


„Tänavune traditsiooniline heakorrakuu saab alguse 15. aprillil ning lõpeb 15. mail, Tallinna päeval. Sellel aastal on põhirõhk Läänemere väljakutse initsiatiivi edendamisel mereäärsete randade koristamisega ning jäätmete liigiti kogumisega.

Heakorrakuu tunnuslause on ka sel aastal: „Lööme linna läikima!”, avatalgud toimuvad 18. aprillil algusega kell 11.00 Stroomi rannas,“ tutvustas abilinnapea Arvo Sarapuu Tallinna kevadise heakorrakuu kava.

Tallinna kevadise heakorrakuu avatalgud toimuvad Läänemere väljakutse initsiatiivi toetuseks ning koostöös Helsingi linnaga, kes korraldab koristustalgud samal päeval Tallinnaga. Tallinna ja Helsingi vahel luuakse Skype vahendusel videosild, mille kaudu mõlema linna esindajad jagavad tervitusi ja kuulutavad talgud avatuks. Sellel aastal on heakorrakuul põhirõhk jäätmete liigiti kogumisel ning avatalgutele on kaasatud mitmed organisatsioonid, kes tulevad telkide ja maskottidega, et suurendada elanike keskkonnateadlikkust. Nendeks organisatsioonideks on näiteks ETO, Eesti Pandipakend, Eesti Pakendiringlus ja Tallinna Jäätmekeskus. Meelelahutust pakuvad Koit Toome & Band.

Tallinna Keskkonnaameti rahvas tuleb 24. aprillil Siselinna kalmistule. Kuu jooksul toimub kõikides linnaosades erinevaid heakorraüritusi, mida korraldavad linnaosavalitsused koostöös mittetulundusühingute, korteriühistute jt-ga.

Aprilli kuu viimasel ja mai kuu esimesel nädalavahetusel toimuvad ohtlike jäätmete kogumisringid, mille käigus on elanikel võimalik tasuta ära anda patareisid, akusid, vanu ravimeid, värve, lakke, elavhõbedat sisaldavaid jäätmeid ning elektri- ja elektroonikajäätmeid. Kogumisringid toimuvad: 25. aprillil Põhja-Tallinnas ja Mustamäel; 26. aprillil Lasnamäel ja Pirital; 2. mail Kristiines ja Haaberstis; 3. mail Kesklinnas ja Nõmmel.

Heakorrakuul valitakse kolmest linnaosast üks kool, kes osaleb uues heakorrakuu raames korraldatavas projektis. Projektis osalevad Gustav Adolfi Gümnaasium Kesklinnast; Tallinna Pääsküla Gümnaasium Nõmmelt ning Tallinna Pae Gümnaasium Lasnamäe. Projekti eesmärk on selgitada õpilastele jäätmete liigiti kogumise olulisust, selle mitte tegemise tagajärgi ning õpetada neid prügi sorteerima. Mai kuus organiseeritakse koolidele väljasõit Tallinna jäätmejaamadesse, kus nad näevad jäätmejaama tegevust ning seda, mis saab jäätmetest. Pärast külaskäiku jäätmejaama osalevad samad õpilased talgutel, kus õpetatakse neid jäätmeid liigiti koguma. Talgud toimuvad reedel, 8. mail, üle-euroopalise koristuspäeva „Let’s Clean-Up Europe“ raames.

Heakorrakuu lõpuüritus toimub koostöös Kommunaalameti, Kultuuriväärtuste Ameti, Spordi- ja Noorsooametiga ning Kesklinna Valitsusega 15. mail Politseiaia pargis algusega kell 15, mil tähistatakse Tallinna päeva. Kavas on renoveeritud purskkaevude avamine, kontsert ja aktiivsemate talguliste tunnustamine.


 

Allikas: Tallinn.ee


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.