Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaeluminister Urmas Kruuse: seapidamine pole kohaliku omavalitsuse ülesanne (2015-04-15 07:52:32)


Ebaõnnestunud ettevõtluse kulud ei tohi jääda kohaliku omavalitsuse kanda, ütles maaeluminister Urmas Kruuse pärast kohtumist Kehtna valla ja REY Seakasvatus OÜ esindajatega.

Raplamaal Kehtnas asuv Rey Seakasvatus OÜ on majandusraskuste tõttu raskustes oma üle 10 000-pealise seakarja söötmisega. "Olukord on kriitiline, sest loomadele on sööta loetud päevadeks ja ettevõtja pole võimeline seda juurde ostma," ütles maaeluminister Urmas Kruuse.

"Kehtna vallavalitsus on tulnud küll ettevõtjale appi, et loomad ei jääks nälga, kuid valla võimalused on piiratud ja äriotsuste tagajärgi ei saa lõplikult panna kohaliku omavalitsuse ega riigi kanda," ütles minister Kruuse. "Loomakasvatusettevõtja probleemid ei tohi panna kohalikule omavalitsusele ebaproportsionaalselt suurt koormust. Seepärast peab vald loomasööda ostmiseks tehtud kulutused saama tagasi esmajärjekorras," lisas Kruuse. Pankrotiavaldust Rey Seakasvatus OÜ vastu hakkab kohus arutama 16. aprillil.

Minister lisas, et lahendus olukorrale saab tulla vaid ettevõtja ja võlausaldajate koostöös. "Kas vajalikud vahendid leitakse juurde või müüakse loomad kiirkorras maha - see on omanike ja võlausaldajate valik, mis tuleb teha lähipäevil," ütles Kruuse. "Ei seadus ega süda luba loomi nälga jätta. Kui seda ometi tehakse, saab riik kohustada ettevõtjat karja kiirkorras maha müüma," lisas minister.

Kruuse lisas, et praeguse juhtumi valguses tuleb õigusaktid üle vaadata ja neid vajadusel täpsustada, et tulevikus ei tekiks enam olukordi, kus loomakasvatusettevõtja probleemid panevad kohalikule omavalitsusele ebaproportsionaalselt suure koormuse.

Allikas: Põllumajandusministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.