Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kruuse: Eesti väljakutseks on hoida maapiirkonnad asustatuna (2015-04-16 08:21:50)


Järjest tõhusam põllumajandustootmine vajab varasemast vähem töökäsi ja nõuab maapiirkondade asustatuna hoidmiseks riigilt senisest ühtsemat lähenemist, ütles Tartus toimuva konverentsi
Agroforum Mare Balticum avasõnas maaeluminister Urmas Kruuse.

"Eesti põllumajandustootjad on muutunud väga efektiivseks ja tehnoloogiapõhiseks, mis on omakorda vähendanud vajadust töökäte järgi põllumajandussektoris. See olukord ilmselt ei pöördu ja pigem muutub tootmine veelgi tehnoloogiakesksemaks," ütles maaeluminister Urmas Kruuse. "Põllumajanduse tõhustumise kõrvaltulemuseks kipub aga olema linnastumine."

Ministri sõnul on Eesti väljakutseks see, kuidas suudame riigina hoida oma maapiirkonnad asustatuna ja muuta need taas ligitõmbavamaks. "Kuidas ühendada tõhus põllumajandus, looduskeskkond ja hoida inimestes soovi maapiirkondadega oma elu siduda - see on meie suur küsimus," märkis Kruuse.

15.-16. aprillil toimub Tartus, Eesti Maaülikoolis kolmandat korda konverents Agroforum Mare Balticum, kus tänavu on fookuses toidu- ja energiatootmise jätkusuutlikkusega seotud teemad ning kaasaegse toidu mõju tervisele.

Konverentsi korraldavad Eesti Maaülikool, Põllumajandusministeerium, Eesti Põllumajandus-kaubanduskoda, Läänemeremaade nõukogu ja Maaelu Edendamise SA koostöös Peterburi Agraarülikooliga. Kohal on delegatsioonid 17 riigist ning Euroopa Komisjonist, FAOst ja OECDst.

Allikas: Põllumajandusministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.