Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Metsaomanik ootab uuelt valitsuselt õiglast looduskaitset (2015-04-17 01:36:54)


Eesti Erametsaliit, mille liikmete omandis on ligi veerand Eesti erametsamaast, võttis oma tänasel üldkoosolekul vastu avaliku pöördumise.

Eesti Erametsaliit tunnustas, et uue valitsuse koalitsioonileppesse on jõudnud mitmed metsaomanikele olulised küsimused, kuid ootab konkreetseid samme pikka aega kestnud ja tõsiseid vastuolusid tekitanud probleemide lahendamisel.

Kõige prioriteetsemaks peavad metsaomanikud seda, et kiiresti lahendataks probleem, kus piiranguid maaomandile kehtestatakse ilma põhiseaduses ettenähtud õiglase ja kohese hüvitiseta.

Esimese sammuna tuleks lahendada äsja tekkinud ebanormaalne olukord, kus Natura 2000 piirangute hüvitisi, mis ei kompenseeri enam ammu täies ulatuses saamata jäävat tulu, on hakatud nüüd veel maksustama tulumaksuga. Kõige enam puudutab see füüsilisest isikust maaomanikke.

Samuti tuleb lahendada ebaõiglane olukord, kus Natura 2000 mittekuuluvatel kaitsealadel ei saa maaomanikud sisuliselt mingit kompensatsiooni.

Lisaks peavad Eesti Erametsaliidu liikmed oluliseks, et Narva Elektrijaamades alustataks koheselt taastuva tooraine, sh küttepuu, kasutamist.

Loe pöördumise tervikteksti SIIT

Allikas: Eesti Erametsaliidu pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.