Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põllumajandusamet tuvastas järjekordse puidust pakkematerjali märgistuse nõuete rikkumise (2015-04-28 09:18:56)


Riikliku järelevalve käigus tuvastas Põllumajandusamet juba teise nõuete rikkumise käesoleval aastal. Sel korral markeeris ja müüs puidust kaubaaluseid kuumtöötlust tõendava märgistusega HT
(Heat Treated) selleks vastavat õigust omamata Raplamaal asuv ettevõte BEATUS OÜ.

Puidu kuumtöötlemisega ennetatakse ohtlike taimekahjustajate sissetoomist ja levikut. Eesti metsadele ja looduskeskkonnale kujutavad olulist ohtu puidust pakkematerjaliga levivad ohtlikud kahjustajad hiina ja aasia sikk, samuti männi-lagususs. Kuumtöötlusele viitavat märgistust tohivad Eestis kasutada üksnes ettevõtted, mis on Põllumajandusameti poolt tunnistatud nõuetele vastavaks . Eestis on vastav õigus 106 ettevõttel, kes tegelevad nii puidu kuumtöötlemise kui puidust pakkematerjali tootmise või parandamisega.

Euroopa Liit, sh. Eesti, nõuab Ühendusevälistest riikidest sissetoodaval puidust pakkematerjalil vastavusmärgistust HT alates 2005. aastast.

Allikas: Põllumajandusameti 28.04.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.