Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Omanikud: koalitsioonileping ei paku lahendust põhiseadusevastaste talumistasude osas (2015-04-30 09:41:42)


Eesti Omanike Keskliit, Eesti Erametsaliit ja Talumiskohustusega Omanike Liit avaldavad imestust, et koalitsioonileping ei sisalda uue valitsuse tegevusi põhiseadusega kooskõlas olevate tehnovõrkude talumistasude kehtestamiseks. Riigikohus on tunnistanud naeruväärsed talumistasud põhiseadusega vastuolus olevaks 2004. ja 2012. aastal. Viimase kolme aasta jooksul on toimunud kafkalik ringkaitse, kus majandus- ja kommunikatsiooniministeerium osundab justiitministeeriumile, viimane aga vajadusele arutada teemat esmalt valitsuskabinetis ning osundab keskkonnaministeeriumile, peaminister Rõivas pole aga nelja kuu jooksul vastanud omanike palvele koordineerida ministeeriumite tegevust. Kokkuvõttes näitab täitevvõimu poliitikapuudust, oskamatust ning tahtmatust osundamine Riigikohtu poole, kes hoopis peaks kohtulahendiga panema paika talumistasude arvestamise alused. Omanike esindusühendused loodavad, et uue mandaadiga valitsus võtab talumistasude kehtestamise prioriteetseks ülesandeks ja pöördub selles osas justiitsministri poole.

Eesti Omanike Keskliidu juhatuse esimehe Priidu Pärna sõnul on tekkinud olukord murettekitav, kuna kohtuvõimu otsuseid ning Õiguskantsleri ettepanekuid ingnoreeritakse valitsuse poolt aastaid. "Avalikke huve ei saa teostada üksnes erahuvide arvelt. Kestev põhiseadusvastane olukord on omanikke nördimaajav, kuna omandiõigus on põhiseadusega kaitstud. Eraomand loob Eesti riigi vundamendi ning omanike valmidus seista oma kodu eest on kõrge. Täitevvõimu lugupidamatus ja õigusriigi põhimõtete eiramine võib aga tuua kaasa omanike usu kaotuse valitud juhtidesse ning välistada ei saa, et omanikud lõpetavad ühepoolselt igasuguse koostöö tehnovõrkude omanikega sh uute liinide rajamisel ja vanade rekonstrueerimisel."

Allikas: Eesti Omanike Keskliidu, Eesti Erametsaliidu ja Talumiskohustusega Omanike Liidu   30.04.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.