Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti pühadeaegsed sündmused (2015-05-04 15:18:33)

Möödunud pühade jooksul registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 243 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 1 raske tervisekahjustuse tekitamine ning 119 varavastast kuritegu, mille seas oli 3 röövimist, 103 vargust (14 eluruumidest, 11 sõidukitest) ja 5 sõidukivargust või omavolilist kasutamist. Registreeriti 25 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus 3 ja sai vigastada 25 inimest. Inimvigastustega liiklusõnnetusi joobes juhtide süül toimus 2. Tabati 79 alkoholijoobes ja 4 narkojoobes sõidukijuhti. Registreeriti 695 väärtegu. Möödunud nädala jooksul registreeriti euro võltsimisega seotud kuritegusid 5. Piirilt väljastati 10 sisenemiskeeldu. Registreeriti 3 Schengeni viisaeeskirja rikkumist ja 1 riigipiiri ebaseaduslik ületamine (peeti kinni 1 isik). Eestist saadeti välja 3 Eestist isikut. Esitati 7 varjupaigataotlust.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

30. aprillil teatati, et Taime tänava korteris tungiti kallale 36-aastasele naisele. Politsei kuulas kahtlustatavana üle 37-aastase mehe.

30. aprillil teatati, et P. Pinna tänava baaris tekkis konflikt, mille käigus tungiti kallale 32-aastasele mehele.

1. mail teatati, et Lehiku tee korteris löödi 72-aastast meest. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 28-aastase mehe.

2. mail teatati, et Energia tänava korteris tungiti kallale 44-aastasele naisele.

2. mail teatati, et A. Adamsoni tänava kortermaja ees tekkis arusaamatus, mille käigus läksid kaklema kaks 41-aastast meest.

3. mail teatati, et P. Pinna tänava baaris löödi 24-aastast meest.

3. mail teatati, et Narva maantee kontoris tekitati füüsilist valu 23-aastasele mehele.

3. mail teatati, et Lastekodu tänava korteris löödi 23-aastast meest.

3. mail teatati, et Vikerlase tänava korteris tungiti kallale 33-aastasele naisele. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 34-aastase mehe.

3. mail teatati, et Estonia puiesteel löödi 25-aastast meest. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 46-aastase naise.

3. mail teatati, et Kivila tänava korteris löödi 35-aastast meest.

3. mail teatati, et Juhkentali tänava korteris löödi 34-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 32-aastase mehe.

Röövimised

30. aprillil teatati, et Katleri tänaval rebiti avaldajalt käekott ning tekitati sellega talle füüsilist valu. Rööviga tekitatud materiaalne kahju on 100 eurot.

Vargused

1. mail teatati, et Läänemere tee kaupluses varastati avaldajalt rahakott dokumentide ja pangakaardiga, millelt võeti hiljem raha välja. Vargusega tekitatud kahju on 1675 eurot.

2. mail teatati, et Rohelise aasa tänaval pargitud sõidukist varastati avaldajalt tahvelarvuti, videoregistraator, videoregulaatorid, väline kõvaketas ning elektriline pump. Vargusega tekitatud kahju on 1550 eurot.

3. mail teatati, et Astangu tänaval pargitud sõiduautost varastati lapsekäru, sülearvuti ja laserprinter. Vargusega tekitatud kahju on 2140 eurot.

3. mail teatati, et Raekoja platsil varastati avaldajalt rahakott sularahaga. Vargusega tekitatud kahju on 2500 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

30. aprillil teatati, et Maardu linnas Veeru tänaval löödi 24-aastast meest.

30. aprillil teatati, et Raasiku vallas Kurgla külas tekkis konflikt, mille tagajärjel löödi 75-aastast meest.

30. aprillil teatati, et Rae vallas Soodevahe külas Suur-Sõjamäe tänaval tekkis konflikt, mille tagajärjel löödi 47-aastast meest.

1. mail teatati, et Jüris Tammiku tee korteris löödi 33-aastast naist.

1. mail teatati, et Raasiku alevikus Tallinna maantee korteris löödi terava esemega 38-aastast meest. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 54-aastase mehe.

2. mail teatati, et Maardus Keemikute tänava baari ees tekkis füüsiline konflikt, mille tagajärjel tungiti kallale 27-aastasele mehele. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 20-aastase mehe.

2. mail teatati, et Arukülas Lepa tänava eramus tungiti kallale 33-aastasele mehele.

2. mail teatati, et Peetri alevikus Veesaare tee kaupluses tekkis konflikt, mille tagajärjel löödi 45-aastast meest. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 48-aastase mehe.

3. mail teatati, et Rae külas Raeküla tee asutuses tekkis konflikt, mille tagajärjel löödi 29-aastast naist.

3. mail teatati, et Maardus Uus-Muuga tänava eramus löödi 40-aastast naist.

Vargused

30. aprillil teatati, et Keilas Piiri tänava kauplusest varastati pihuarvuti. Vargusega tekitatud kahju on vähemalt 1000 eurot.

30. aprillil teatati, et Saku alevikus murti sisse teenindusruumidesse ja varastati turvaandurid ning sularaha seifist. Vargusega tekitatud kahju on 100 eurot.

30. aprillil teatati, et Saue linnas Tule tänaval pargitud sõiduautosse murti sisse ja varastati tööriistu. Vargusega tekitatud kahju on 3500 eurot.

1. mail teatati Anija vallas Parila külas murti sisse tallu ja varastati mootorsaag, murutrimmer ning muruniiduk. Vargusega tekitatud kahju on 485 eurot.

2. mail teatati, et Padise vallas Alliklepa külas murti sisse kinnistule ja varastati mootorsaed ning kanister bensiiniga. Vargusega tekitatud kahju on 800 eurot.

3. mail teatati, et Harku vallas Tutermaa külas murti sisse sõiduautosse ja varastati helivõimendi. Vargusega tekitatud kahju on 480 eurot.

3. mail teatati, et Paldiski linnas varastati garaažiboksist metalli ja kaks klaviatuuri. Vargusega tekitatud kahju on 1000 eurot.

Juhtumid piiril

1. mail saabus lennuga Kiievist Tallinna 1972. aastal sündinud Usbekistani Vabariigi kodanik. Mehel oli Läti Vabariigi ühekordne Schengeni viisa viibimisajaga 24 päeva. Isikul puudusid rahalised vahendid ning samuti ei andnud ta usutavaid ütlusi reisi eesmärgi kohta. Mehele koostati piiril väljastatud sisenemiskeeld ning viisa tunnistati kehtetuks. Ta paigutati lennujaama Non-Schengeni alasse ootama tagasilendu.

1. mail kontrollis Tallinna kordoni toimkond Tallinna Vanasadamas reisilaevaga Stockholmist saabunud 1972. aastal sündinud Tšiili Vabariigi kodanikku ja temaga koos reisinud 2001. aastal sündinud alaealist Tšiili Vabariigi kodanikku. Kontrollimisel selgus, et nende elamisload on kehtetud. Isikud viibisid Eesti Vabariigis, omamata Eesti või muu Schengeni konventsiooni liikmesriigi pädeva asutuse poolt välja antud viisat või elamisluba. Koostati Eestis seadusliku aluseta viibiva ja viibinud välismaalase arvestuskaart ja ettekirjutus Eestist lahkumiseks.

1. mail kontrollis Tallinna kordoni patrull Tallinnas Lootsi tänaval Leedu Vabariigi registreerimismärgiga sõidukit Audi A6, mida juhtis 1990. aastal sündinud Leedu Vabariigi kodanik. Mees omas sõidukis juhi ukse küljetaskus tsiviilkäibes keelatud elektrišokirelva. Koostati vallasasja hoiulevõtmise protokoll ja alustati väärteomenetlust.

2. mail kontrollis Tallinna kordoni patrull Sadama tänaval 1969. aastal sündinud Soome Vabariigi kodanikku. Mees omas tsiviilkäibes keelatud elektrišokirelva. Koostati vallasasja hoiulevõtmise protokoll ja alustati väärteomenetlust.

3. mail kontrollis Tallinna kordoni patrull Sadama tänaval 1971. aastal sündinud Soome Vabariigi kodanikku. Mees omas tsiviilkäibes keelatud elektrišokirelva. Koostati vallasasja hoiulevõtmise protokoll ja alustati väärteomenetlust.

LÕUNA PREFEKTUUR

Põlvamaa

Kehaline väärkohtlemine

1. mail teatati, et Põlvas Lina tänava korteris ründas 33-aastane mees oma 31-aastast abikaasat. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Tartumaa

Raske tervisekahjustuse tekitamine

3. mail teatati, et Tartus Rüütli tänava meelelahutusasutuses tekkis külastajate vahel rüselus, mille tagajärjel ründas 25-aastane mees nelja meest. Kannatanud toimetati kiirabi poolt traumapunkti. Politsei pidas ründaja kahtlustatavana kinni.

Kehaline väärkohtlemine

2. mail teatati, et Tartus Ujula tänaval ründas 27-aastane mees oma 19-aastast elukaaslast. Politsei toimetas mehe esialgu kainenema.

Vargused

30. aprillil teatati, et Tartus Heina tänaval murti rõduukse kaudu sisse eramusse ja varastati sularaha ja kuldehteid. Kahju on umbes 10 000 eurot.

30. mail avastati, et Tartus Anne tänava kortermaja trepikojast on varastatud lukustatud jalgrattad Classic ja Minerva. Kahju on 597 eurot.

Valgamaa

Röövimine

2. mail teatati, et Helme vallas Jõgeveste vallas tungisid kolm tuttavat meest talumajja, ründasid seal elavat 40-aastast meest ja röövisid temalt minimopeedi ja jalgratta. Kannatanu toimetati vigastuste fikseerimiseks haiglasse. Politsei pidas kõik kolm meest kahtlustatavana kinni.

Vargus

29. aprillil avastati, et Valgas Roosi tänava keldrist on varastatud jalgratas Schwinn. Kahju on 390 eurot.

Juhtumid piiril

30. aprillil saabus Koidula piiripunkti riiki sisenevale suunale koos emaga 9-aastane Venemaa Föderatsiooni kodanik, kellel passis olev mitmekordne Schengeni viisa oli ajaliselt kehtetu ja seega puudus tal seaduslik alus riiki sisenemiseks. Lapsele väljastati riiki sisenemise keeld ja ta lahkus koos emaga Venemaa Föderatsiooni.

30. aprillil väljusid Peipsi järvele Mehikoorma piirivalvurid, kuna eelmise päeva hommikul alusega järvele läinud ning selle ka kordonis registreerinud 63-aastane mees ei olnud teatanud oma tagasitulekust. Kohalike kalameeste kaudu saadi teada, et mees on koju jõudnud. Isik põhjendas sellest teatamata jätmist sellega, et kaotas oma mobiiltelefoni ja hiljem see ununes. Mehele määrati rahatrahv 20 eurot.

2. mail saabus Luhamaa piiripunkti riiki sisenevale suunale 29-aastane Venemaa Föderatsiooni kodanik, kellel puudus seaduslik alus riiki sisenemiseks. Naisele väljastati riiki sisenemise keeld ja ta saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

2. aprillil saabus Luhamaa piiripunkti riiki sisenevale suunale koos saatjaga 12-aastane Venemaa Föderatsiooni kodanik, kelle passis oleva ühekordse viisaga ettenähtud viibimisaeg 10 päeva oli ära kasutatud ja seega puudus tal seaduslik alus riiki sisenemiseks. Lapsele määrati riiki sisenemise keeld ja ta lahkus koos saatjaga Venemaa Föderatsiooni.

2. mail saabus Luhamaa piiripunkti riiki sisenevale suunale piirikontrolli 29-aastane Venemaa Föderatsiooni kodanik. Kontrollimisel selgus, et mehe passis oleva ühekordse viisaga ettenähtud viibimisaeg 10 päeva oli ära kasutatud, talle väljastati riiki sisenemise keeld ja ta saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

1. mai varahommikul avastasid Piusa kordoni piirivalvurid Koidula küla läheduses ühe tundmatu isiku liikumise. Piirivalvurid pidasid kinni 25-aastase Egiptuse Araabia Vabariigi kodaniku. 2. mail andis Tartu halduskohus loa paigutada mees Harku kinnipidamiskeskusesse.

3. mail avastasid Varnja piirivalvurid Peipsi järvel püügile asetatud nakkevõrguliini, mis ei olnud nõuetekohaselt tähistatud. Piirivalvurid eemaldasid võrgud püügilt ja toimetasid Varnja teenistuskohta. Juhtumiga tegeleb edasi Keskkonnainspektsioon.

3. mail saabus Luhamaa piiripunti veok MAN, mida juhtis 55-aastane Läti Vabariigi kodanik. Veoki haagise kontrollimisel tuvastasid piirivalvurid, et sellel on läbimata tehnonõuetele vastavuse kontroll. Mehele määrati rahatrahv ja ta sisenes ühes sõidukiga Eesti Vabariiki.

3. mail kontrollisid Mustvee piirivalvurid Aovere-Kalleste-Omedu maantee 36. kilomeetril sõiduautot Peugeot, mida juhtis 24-aastane naine. Kontrollimisel tuvastasid piirivalvurid, et sõidukil ei olnud läbitud tehnonõuetele vastavuse kontroll ja naisele määrati rahatrahv.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Vargused

30. aprillil avastati, et Loobu - Tapa tee ääres seisnud töömasinatest on varastatud ligikaudu 480 liitrit diislikütust. Kahju on 528 eurot.

3. mail tungiti Tapal Ehituse tänaval maja kõrvalhoonesse, kust varastati talverehve, mootorsaag, muruniiduk, aiakäru, kütust ja käsitööriistu. Kahju on 1197 eurot.

3. mail tungiti Rakveres Narva tänaval osaühingu maa-alale ja üritati varastada mahutipargi siibreid, laadimissüsteemi ning pumpla osasid, mille koguväärtus on 20 000 eurot. Sündmuskohal pidas politsei kinni 18-, 22.-, 25.-, 26- ja 41-aastase mehe.

Ida-Virumaa

Röövimine

1. mail kella 20 ajal tungisid seni kindlaks tegemata isikud Narvas Tallinna maanteel kallale 20-aastasel naisele ja rebisid ta käest mobiiltelefoni ning naistekoti. Kahju on 247 eurot.

Vargused

1. mail avastati, et Narvas Kibuvitsa tänaval asuvast suvilast on varastatud teler, tolmuimeja ja tööriistu. Kahju on 863 eurot.

2. mail varastati Toilas Ranna tänaval spaa toas rahakotist 1135 eurot.

2. mail varastati Kohtla-Järvel Estonia puiesteel asuvast parklast sõiduauto Toyota Previa registrimärgiga 555ANC. Kahju on 855 eurot.

2. mail varastati Narvas Uusküla tänaval trepikojast jalgratas Trek. Kahju on 500 eurot.

Ööl vastu 2. maid varastati Narvas Joala tänaval garaažiboksist muusikakeskus, soojapuhur ja tööriistu. Kahju on 687 eurot.

3. mail avastati, et Sillamäel Gagarini tänaval on lõhutud sõidukil Mitsubishi Galant aknaklaas ja varastatud makk ning ukselukk. Kahju on 210 eurot.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine

3. mail kella 10.30 paiku löödi Lääne-Nigula vallas Kirimäe külas 50-aastast meest. Võimalik lööja on politseile teada.

Vargused

Ajavahemikul 26.-30. aprill murti sisse Lääne-Nigula vallas Seljaküla külas asuvasse talumajja ning varastati kaks digiboksi, kolm teleriantenni, toiduaineid ja kummikud. Kahju on 500 eurot.

Ajavahemikul 29. aprill kuni 1. mai murti sisse Lääne-Nigula vallas Seljaküla külas asuvasse suvekodusse ning varastati toiduaineid, valgusteid, kanistreid ja pesu. Varastatu loetelu ja kahju on täpsustamisel.

Pärnumaa

Kehaline väärkohtlemine

1. mail löödi Tõstamaa vallas Seliste külas 59-aastast naist. Politsei pidas teo toimepanemises kahtlustatavana kinni 49-aastase mehe.

Vargused

Ajavahemikul 15.-30. aprill murti sisse Are vallas Lepplaane külas taluhoonetesse ja esialgse vaatluse kohaselt varastati kahe pliidi küttekehad. Kahju on 250 eurot.

Ööl vastu 1. maid varastati Audru vallas Marksa külas kaluripaadilt mootor Honda koos paadimootori kinnitusvahenditega. Kahju on 2025 eurot.

Ajavahemikul 30. aprill kuni 2. mai murti Pärnus Männi tänaval sisse keldrisse ning varastati jalgratas Classic Avenue ja kaks akutrelli Makita. Kahju on 510 eurot.

Sõiduki omavoliline kasutamine

1. mail ajavahemikul kell 21-23 võeti Sauga vallas Vainu külas omavoliliselt kasutada sõiduauto Toyota Carina, mis leiti Sindist Karja tänavalt kraavist.

Raplamaa

Kehaline väärkohtlemine

3. mail kella 21.45 paiku löödi Raplas Tallinna maanteel parklas 26-aastast meest. Võimalik lööja on politseile teada.

Sõiduki omavoliline kasutamine

1. mail kella 19 paiku võeti Rapla vallas Palamulla külas omavoliliselt kasutada sõiduauto Volkswagen Golf. Võimalik auto kasutaja on politseile teada.

Omavoliline sissetung

Ajavahemikul 18. aprill kuni 3. mai käidi omavoliliselt sees Rapla vallas Ülejõe külas asuvas talus. Lõhkumisega tekitatud kahju on 100 eurot.

Allikas: Politsei ja Piirivalveameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.