Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaülikoolis toimuval konverentsil keskendutakse biokütustele (2015-05-06 10:52:44)


7.-8. mail toimub Eesti Maaülikooli tehnikainstituudi korraldatav kuues rahvusvaheline konverents "Biosystems Engineering 2015", kus käsitletakse teemasid taastuv- ja bioenergeetika, ergonoomika, toiduteaduse ja tehnoloogia, põllumajandus- ja tootmistehnika valdkondadest.

Eesti Maaülikooli tehnikainstituudi põllundus- ja tootmistehnika osakonna juhataja professor Jüri Olt selgitas, et konverentsi olulisemaks teemaks on teise ja kolmanda põlvkonna biokütused: "Täpsemalt just mootorikütused, nende tootmine ja kasutamine. Samuti räägitakse konverentsil ka tootearendusest ja modelleerimisest."

Esmakordselt osaleb konverentsil professor Charles J. Banks Southamptoni Ülikoolist, kes on bioenergeetika valdkonna tuntud spetsialist, ja kelle ettekannet biogaasi tulevikutrendide teemal oodatakse suure huviga. Samuti tõstavad korraldajad esile Helsinki Ülikooli prof. Martin Romantschuki ettekannet mikrovetikate kasutamisest taastuvenergeetikas.

Konverentsi eesmärgiks on kokku viia erinevatest riikidest pärit teadlasi ning esitleda biosüsteemide tehnoloogia arengut, samuti pakkuda võimalust ideede ja informatsiooni vahetamiseks. Üritus võimaldab kohtuda valdkonna ekspertidega ning soodustab seeläbi erinevate koostöövõimaluste teket. "Mitmedki osavõtjad on tulemas juba mitmendat korda ning just selleks, et esitleda uusi uurimistulemusi," lisas Olt.

Konverentsil osaleb ligi 200 teadlast Eestist, Tšehhist, Lätist, Leedust, Soomest, Poolast, Venemaalt, Saksamaalt, Austriast, Itaaliast, Kreekast, Ungarist, Alžeeriast, Austraaliast, Moldovast, Suurbritanniast ja Türgist.

Üritus algab 7. mail kell 9 Eesti Maaülikooli Tehnikamajas (Kreutzwaldi 56).

Konverentsi kava on leitav: http://bse.emu.ee/BSE_2015_schedule.pdf

Allikas: Eesti Maaülikooli 06.05.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.