Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartusse Riia tänava äärde istutatakse linnale kingitud jalakad (2015-05-14 10:44:13)

Saksa firmalt kingituseks saadud 10 hübriidjalakat on Tartus kohal ja need istutatakse neljapäeval-reedel Riia tänava äärde sõidutee ja kergliiklustee vahelisele haljasribale politseimaja vastas.


Saksa firma Lorberg korraldas mitut Euroopa riiki hõlmava aktsiooni, mille raames istutatakse Berliinist Peterburi kulgeva rahvusvahelise jalgrattatee R1 äärde 200 hübriidjalakat. Selleks kingiti puud kuue riigi omavalitsustele. Eestisse on plaanis istutada kokku 50 jalakat, neist 10 Tartus.Puude istutamise aktsiooni korraldas firma Euroopa ühtsuse ja rahu märgiks ning jalakate populariseerimiseks. Tartu linnani jõudis Lorbergi firma algatus Eesti saatkonna kaudu Berliinis.

Istutamise käigus uuendatakse Riia tänava äärses Raja pargis haljastust, sh võetakse maha väheväärtuslikke puid, peamiselt halvas seisukorras kuuski, et teha kasvuruumi uutele puudele. Istutustööd on kavas teha neljapäeval ja reedel.

Hübriidjalakas on suure haiguskindlusega, kiire kasvu ja kena võraga ning vastupidav ka linnakeskkonnas. Istutatavad puud on 5 meetrikõrgused.

Lisaks puude aktsioonile on Lorbergi firmal kavas korraldada juuni algul 10päevane rahvusvaheline ratturite retk, mis algab Berliini lähistelt ja kulgeb mööda rahvusvahelist rattateed R1 kuni Peterburini.

Allikas: Tartu Linnavalitsuse pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.