Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei-ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2015-05-18 22:52:21)

Möödunud nädalavahetuse jooksul registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 19 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus 1 ja sai vigastada 40 inimest. Inimvigastustega liiklusõnnetusi joobes juhtide süül toimus 4. Tabati 82 alkoholijoobes ning 4 narkojoobes sõidukijuhti. Väärtegusid registreeriti 642. Piirilt väljastati 10 sisenemiskeeldu ja Eestist saadeti välja 3 isikut. Piiril registreeriti 1 Schengeni viisaeeskirja rikkumine, 3 riigipiiri ebaseaduslikku ületamist (peeti kinni 1 isikut) ning 5 piirirežiimi ja dokumendikohustuse rikkumist.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

15. mail teatati, et Erika tänava kortermaja trepikojas rünnati 22-aastast naist.

15. mail teatati, et Ehte tänava kortermaja trepikojas rünnati 58-aastast meest.

16. mail teatati, et Kesklinnas Aia tänaval asuvas lõbustusasutuses tekitas 28-aastane mees füüsilist valu 25-aastasele mehele. Kahtlustatav peeti kinni.

16. mail teatati, et Põhja-Tallinnas Sitsi tänaval asuva maja korteris tekitas 25-aastane naine tervisekahjustusi 37-aastasele naisele. Kahtlustatav peeti kinni.

16. mail teatati, et Lasnamäel Läänemere teel asuva maja korteris tekitas 48-aastane mees kehavigastusi 47-aastasele mehele. Kahtlustatav peeti kinni.

16. mail teatati, et Põhja-Tallinnas Lõime tänaval asuva maja korteris tekitas 57-aastane mees kehavigastusi 55-aastasele naisele. Kahtlustatav peeti kinni.

17. mail teatati, et Tatari tänaval löödi 24-aastast meest.

17. mail teatati, et Uus-Maleva tänava korteris tungiti kallale 64-aastasele naisele. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 73-aastase mehe.

17. mail teatati, et Läänemere tee korteris tekkis füüsiline konflikt, mille tagajärjel löödi 58-aastast meest. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 34-aastase mehe.

Vargused

15. mail teatati, et Ravi tänaval pargitud sõiduautost varastati tööriistu. Vargusega tekitatud kahju on 2600 eurot.

15. mail teatati, et Tartu maanteel pargitud sõiduautost varastati golfivarustust, akutrell ja GPS-seade. Vargusega tekitatud kahju on 6000 eurot.

15. mail teatati, et Sõle tänava korterisse mindi akna kaudu sisse ja varastati sülearvuti, fotoaparaat, objektiiv ning muud tehnikat. Vargusega tekitatud kahju on üle 7000 euro.

16. mail teatati, et Põhja-Tallinnas Graniidi tänaval seisnud autost varastati riideid, isiklikke asju ja tehnikat. Kahju on 1000 eurot.

16. mail teatati, et Põhja-Tallinnas Telliskivi tänaval asuvast poest on varastatud ehteid. Kahju on 1200 eurot.

17. mail teatati, et Suurtüki tänaval pargitud sõiduautosse murti sisse ja varastati erinevaid kostüüme, sülearvuti ning tehnikat. Vargusega tekitatud kahju on 5460 eurot.

Harjumaa

Kehaline väärkohtlemine

16. mail teatati, et Maardu linnas Veeru tänaval asuva maja korteris tekitas 50-aastane mees kehavigastusi 47-aastasele naisele. Kahtlustatav peeti kinni.

Juhtumid piiril

15. mail saabus Tallinna lennuga Kiievist 1989. aastal sündinud Ukraina kodanikust mees. Mehe poolt viisa taotlemisel esitatud andmed ei vastanud reisi tegelikule eesmärgile. Isikule koostati piirilt väljastatud sisenemiskeeld ja tema viisa tunnistati kehtetuks. Isik viibib Tallinna lennujaama non-Schengeni alal kuni tagasilennuni.

15. mail saabus Tallinna lennuga Moskvast 1988. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanik. Mehe viisa taotlemisel esitatud andmed ei vastanud reisi tegelikule eesmärgile. Isikule koostati piirilt väljastatud sisenemiskeeld ja isiku viisa tunnistati kehtetuks. Isik viibib Tallinna lennujaama non-Schengeni alal kuni tagasilennuni.

15. mail saabus Tallinna lennuga Moskvast 1991. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanik. Naise viisa taotlemisel esitatud andmed ei vasta reisi tegelikule eesmärgile. Isikule koostati piirilt väljastatud sisenemiskeeld ja tema viisa tunnistati kehtetuks. Isik viibib Tallinna lennujaama non-Schengeni alal kuni tagasilennuni.

16. mail saabus Tallinna lennuga Moskvast 1988. aastal sündinud Ukraina kodanikust naine, kellel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Naisele koostati piiril väljastatud sisenemiskeeld ning tema viisa tunnistati kehtetuks. Kuni tagasilennuni viibib ta Tallinna lennujaama Non-Schengeni alal.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Röövimine

15. mail teatati, et Tartus Küüni tänaval ründasid kolm meest 19-aastast meest ja võtsid temalt ära kaks mobiiltelefoni Samsung ning kaasaskantava kõlari.

Valgamaa

Vargus

16. mail avastati Valgas, et liinil Peterburi-Riia sõitnud bussis on 21-aastaselt naiselt varastatud sülearvuti MacBook Pro ja mobiiltelefon iPhone. Kahju on 1750 eurot.

Viljandimaa

Kehalised väärkohtlemised

15. mail teatati, et Viljandis Põhja puiestee kortermaja trepikojas tungis tuttav naine kallale 66-aastasele naisele ja põhjustas talle füüsilist valu. Kannatanu vigastused fikseeriti traumapunktis.

Politseile teatati, et ööl vastu 10. maid lõi 42-aastane mees Viljandi vallas Savikoti külas samaealist meest ja põhjustas viimasele füüsilist valu. Kannatanu vigastused fikseeritu traumapunktis.

Juhtumid piiril

15. mail avastasid Varnja piirivalvurid Koosa järves mootorpaadi, milles viibinud isikud püüdsid järvel kala ajal, mil see on keelatud. Samuti puudus paadis nõuetekohane päästevarustus. Isikud kutsuti menetlustoimingute tegemiseks Varnja teenistusse.

15. mail avastasid Varnja piirivalvurid Koosa järve kaldal paadi, mille juures olid västar ja kott nakkevõrkudega. Kuna Koosa järvel on hetkel igasugune kalapüük keelatud, toimetati västar ja nakkevõrgud hoiule Varnja teenistusse, kuni need antakse üle Keskkonnainspektsioonile.

15. mail saabud Luhamaa piiripunkti riigist väljuvale suunale piirikontrolli veok Scania, mida juhtis 51-aastane Eesti Vabariigi kodanik. Sõiduki kontrollimisel ilmnes, et sellel puudub kehtiv liikluskindlustus. Mehele määrati rahatrahv ja tal lubati lahkuda koos sõidukiga Venemaa Föderatsiooni.

16. mail kontrollisid Mehikoorma piirivalvurid Lämmijärvel väikelaeva, mida juhtis Läti Vabariigi kodanik. Kontrollimisel selgus, et mees oli jätnud järvele väljumise lähimas kordonis registreerimata. Mehele määrati rahatrahv.

16. mail fikseerisid Mehikoorma piirivalvurid piiriületuse Lämmijärvel Eesti Vabariigist Venemaa Föderatsiooni ja tagasi. Sündmuskohale liikunud piirivalvurid pidasid kinni aluse, milles viibis kolm meest. Paati juhtinud 59-aastane mees selgitas, et piiriületuse põhjuseks oli navigatsiooniseadme puudumine. Mehele määrati rahatrahv 60 eurot.

17. mail saabus Luhamaa piiripunkti 46-aastane Venemaa Föderatsiooni kodanik. Kontrollimisel selgus, et isik viibis Schengeni territooriumil seadusliku aluseta kuu päeva ning need kõik Eesti Vabariigis. Mehele määrati rahatrahv, talle koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks ning kohaldati sissesõidukeeld kolmeks kuuks.

17. mail avastasid Mehikoorma piirivalvurid Lämmijärvel ebaseaduslikult püügile asetatud nakkevõrgu. Piirivalvurid eemaldasid võrgu püügilt ja toimetasid selle Mehikoorma teenistuskohta hoiule.

17. mail saabus Koidula piiripunkti 48-aastane Venemaa Föderatsiooni kodanik , kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et tal puudub seaduslik alus riiki sisenemiseks ja Eestis viibimiseks. Mehe piiriületus tõkestati, talle väljastati riiki sisenemise keeld ja ta lahkus tagasi Venemaa Föderatsiooni.

18. mail saabus Luhamaa piiripunkti riigist väljuvale suunale sõiduauto Mercedes-Benz. Sõidukit juhtinud 31-aastase Valgevene Vabariigi kodanikul puudus sõiduki valdamis- või omandiõigust tõendav dokument. Sõiduki kontrollimisel selgus lisaks, et selle tehasetähis on muudetud. Sõiduk paigutati täiendavaks kontrolliks piiripunkti territooriumile arestaia juurde ja isik lahkus jalgsi Venemaa Föderatsiooni.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Vargused

16. mail varastati Vinni vallas Obja külas piiritlemata maaüksuselt malmradiaatoreid, raudkang ja autoosasid. Kahju on 495 eurot.

16. mail avastati, et Rakveres Võidu tänaval on läbi akna keldrisse murtud ja varastatud kaks jalgratast. Kahju on 500 eurot.

17. mail tungiti Võsul Võpsiku tänaval suvilasse, kust varastati käekott, milles oli võtmed, dokumendid, ehted ja teised esemed. Kahju on selgitamisel.

Ida-Virumaa

Vargused

17. mail avastati, et Narvas 26. Juuli tänaval on korterisse murtud ja varastatud teler, arvuti süsteemiblokk, monitor, jopesid, sularaha ning teisi esemeid. Kahju on 755 eurot

17. mail varastati 21-aastaselt neiult Kohtla-Järvel Järveküla teel asuvas kaupluses kilekott, milles olid isiklikud esemed. Kahju 423 eurot.

18. mail avastati, et Kohtla-Järvel Keskallee tänaval on osaühingu ruumidesse sisse murtud ja varastatud kaks arvutimonitori ning reklaamplakat. Kahju on selgitamisel.

Võltsitud dokument

16. mail kontrolliti Narva piiripunktis sõidukit Volkswagen Transporter, mille stantsitud tehasetähis oli manipuleerimistunnustega.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Hiiumaa

Otsingu- ja päästejuhtum

16. mail kella 14 paiku läksid kaks meest Hiiu vallast Reigi külast paadiga merele. Õhtul, kui mehed ei olnud kaldale tagasi pöördunud, palusid nende lähedased kell 21.37 abi nende leidmiseks. 61- ja 66-aastase mehe otsingutele suundus Kärdla politseijaoskonna merepäästepatrull, kaasatud oli lennusalga kopter ja Kõrgessaare vabatahtlikud merepäästjad.

Kell 23.03 leiti kopteri abil Hiiu vallas Reigi lahe Kootsaare poolsaare lähedalt merest kivil istumas 61-aastane alajahtumise tunnustega mees, kes kopteriga toimetati Põhja-Eesti regionaalhaiglasse.

17. mail kell 03.13 otsingud lõpetati ja otsustati teise mehe otsimisega jätkata hommikul.

17. mai hommikul kell 9.28 jätkati otsingutega. Kärdla politseijaoskonna merepäästepatrull suundus merele, jalgsipatrull läks otsingutele merekaldale Ninaotsa lähipiirkonda ja hüdrokostüümides Hiiumaa vabatahtlikud suundusid otsingutele madalas vees, et veelkord üle vaadata Ninalaiu piirkond. Kell 11.05 leidsid vabatahtlikud kaduma jäänud mehe umbes 200 meetri kaugusel kaldast. Surnukeha toimetati merepäästepatrulli abil Kõrgessaare sadamasse, kus kiirabi tuvastas mehe surma ning surnukeha suunati surma põhjuste väljaselgitamiseks lahangule.

Merelt leitud paadi toimetas merepäästepatrull Kõrgessaare sadamasse.

Läänemaa

Vargus

Ajavahemikul 16.-17. mai kahjustati Lääne-Nigula vallas Risti-Virtsu-Kuivastu-Kuressaare maantee ääres asuvas parklas sõiduautot Honda ning varastati aku, automagnetoola, sülearvuti Lenovo ja muid esemeid. Esialgse hinnangu kohaselt on varguse ja lõhkumisega tekitatud kahju kokku 1165 eurot.

Raplamaa

Kehaline väärkohtlemine

17. mail kella 22 paiku põhjustati Raplas Viljandi maanteel füüsilist valu 20-aastasele naisele. Teo võimalik toimepanija on politseile teada.

Saaremaa

Kehaline väärkohtlemine

13. mail kella 19 paiku löödi Kuressaares Kihelkonna maanteel 30-aastast meest.

Vargus

Ajavahemikul 1. aprill kuni 13. mai murti Kihelkonna vallas Kurevere külas sisse talumajja ning varastati teler Thomson, kodukino Philips, mikrolaineahi ja muid esemeid. Esialgse hinnangu kohaselt on kahju 680 eurot. Samas lõhuti ka aida uks.

Allikas: Politsei-ja Piirivalveameti 18.05.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.