Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Pärnumaal tutvustatakse maaparanduse arenguid Eestis ja lähiriikides (2015-05-20 10:29:38)


Homme, 21. mail toimub Pärnumaal, Jõulumäel Baltimaade suurim maaparanduskonverents, kus Balti riikide, Soome, Gruusia ja Venemaa maaparandusspetsialistid jagavad kogemusi eesvoolude korrastamise, kalapääsude, kobraste tegevuse tõkestamise, uute tehnoloogiate ning maaparandushoiukavade teemal.

"Meie regioonis on kliima tõttu paljud mullad liigniisked ja nende põllumajanduslikuks kasutamiseks vajame toimivaid ja kaasaegseid maaparandussüsteeme," ütles põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Illar Lemetti. "Korrastatud eesvoolud ja teised maaparandusrajatised aitavad hoida põllumajandus- ja metsamaa majandamiseks sobilikuna - viivad ära näiteks liigse vee aladel, kus liigniiskus võiks muidu saaki kahjustada."

Konverentsil jagavad kogemusi Eesti, Läti, Leedu, Soome, Gruusia ja Venemaa maaparandusspetsialistid, teadlased ja ametnikud. Päeva teises pooles demonstreeritakse kaasaegseid drenaaži-, hooldus- ja ehitustööde masinaid.

Eesti kogemusest räägivad konverentsil Põllumajandusministeeriumi põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Illar Lemetti, Heiki Pajuri Põllumajandusametist, prof Alar Astover Maaülikoolist, Peep Simm Keskkonnaministeeriumist ja Nikolai Laaneto Loodushoiu Ühingust "LUTRA".

Maaparandus on valdkond, millele on pööratud tähelepanu ka Eesti maaelu arengukavas aastateks 2014-2020. "Eesti põllumajandusmaast on liigniiske ligi pool, mistõttu maa kuivendamine ja sadevee ärajuhtimine on maatulundusmaa hoiuks väga oluline," selgitas Illar Lemetti. "Suur osa Eesti praegusest maaparandusvõrgustikust vajab veel uuendamist ja parandamist. Selleks on võimalik toetust taotleda maaelu arengukavas põllu- ja metsamajanduse taristu arendamiseks ette nähtud meetmest."

Meetme "Põllu- ja metsamajanduse taristu arendamine ja hoid" esimene taotlusvoor on kavandatud tänavu oktoobrisse. Loe lähemalt maaparandusest Eestis:http://www.agri.ee/et/eesmargid-tegevused/maaettevotlus-ja-maaelu/maaparandus-ja-maakasutus.

Konverentsi korraldab Põllumajandusministeerium ja rahastatakse Eesti maaelu arengukava 2014-2020 vahenditest.

Eesti maaelu arengukava 2014-2020 on Euroopa Maaelu Arengu Põllumajandusfondist ja Eesti riigieelarvest rahastatav programm, mille raames toetatakse põllumajanduse ja maaelu arengut kokku ligi ühe miljardi euroga. Uus maaelu arengukava keskendub viiele valdkonnale - teadmussiire, konkurentsivõime, toidutarneahel, keskkond ning maaettevõtlus ja kohalik algatus.

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 20.05.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.