Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Populaarse suvise aialinnupäevikuga saab jätkuvalt liituda (2015-05-21 04:03:18)


Juba üle 600 aialinnuvaatleja osaleb Eesti Ornitoloogiaühingu populaarses Suvise aialinnupäeviku projektis, kus nad aitavad välja selgitada aias pesitsevate lindude levikut ja pesitsusedukust Eestis. Praegu on aialinnupäevikuga liitumiseks veel paras aeg, sest lindude pesitsemine on alles algusjärgus. Kuid juba järgmise kahe nädala jooksul asuvad kuldnokkade, varblaste, tihaste ja rästaste pesakonnad pesast lahkuma.

Suvine aialinnupäevik (www.eoy.ee/aed) on rahvateadusprojekt, mille eesmärk on linnuvaatlejate abiga parandada teadmisi meie aedades pesitsevate linnuliikide leviku ja pesitsusedukuse kohta. Aialinnupäeviku veebilehel saab iga linnuhuviline luua oma isikliku aialinnupäeviku, kuhu saab märkida üles aias pesitsevad linnud, pidada oma aias kohatud lindude nimestikku, sisestada looma- ja kimalasevaatlusi ning anda teada taimede õide puhkemisest ja putukate ilmumisest.

Kaardirakenduse abil saab jälgida ka teiste projektis osalevate aedade linnustatistikat ning tuntumate rändlindude saabumist Eestisse. Kõik sisestatud vaatlused saab endale päevikuna salvestada.

Praeguseks on andmebaasi kogunenud ligi 13 000 vaatlust, millest 60% moodustavad aias kohatud lindude vaatlused. Iga päevaga lisandub andmebaasi juurde keskmiselt 200 uut vaatlust. Ühtekokku on kahe kuuga meie aedades kohatud üle 170 liigi linde ja üle 40 liigi muid selgroogseid. Aias pesitsejana on kirja pandud ligi 50 linnuliiki.

Allikas: Eesti Ornitoloogiaühingu pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.