Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2015-06-01 21:24:34)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 181 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 2 raskete tervisekahjustuse tekitamist, 4 avaliku korra rasket rikkumist, 78 varavastast kuritegu, millest vargusi oli 67 (eluruumidest 8 ja sõidukitest 8). Registreeriti 9 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus 1 ja sai vigastada 13 inimest. Inimvigastustega liiklusõnnetusi joobes juhtide süül toimus 3. Alkoholijoobes sõidukijuhte tabati 56 ja narkojoobes sõidukijuhte 4. Väärtegusid registreeriti 484. Piiril väljastati 9 sisenemiskeeldu, registreeriti 2 Schengeni viisaeeskirja rikkumist, 2 riigipiiri ebaseaduslikku ületamist, mille käigus peeti kinni 4 inimest ning 1 piirirežiimi ja dokumendikohustuse rikkumine. Esitati 1 varjupaigataotlus.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised
29. mail teatati, et Põhja-Tallinnas Erika tänaval asuva maja korteris tekitas 29-aastane naine kehavigastusi 31-aastasele mehele. Kahtlustatav peeti kinni.

29. mail teatati, et Kristiines Sõpruse puiesteel tekitas 33-aastane mees kehavigastusi 51-aastasele mehele. Kahtlustatav peeti kinni.

29. mail teatati, et Kesklinnas Vene tänaval lõi 33-aastane mees 22-aastast meest. Kahtlustatav peeti kinni.

30. mail teatati, et Lasnamäel Vikerlase tänaval tekitati 32-aastasele mehele kehavigastusi.

31. mail teatati, et Nõmmel Pihlaka tänaval asuva maja korteris tekitas 31-aastane mees kehavigastusi 41-aastasele naisele. Kahtlustatav peeti kinni.

31. mail teatati, et Põhja-Tallinnas Uus-Maleva tänaval asuvas majas tekitati füüsilist valu 24-aastasele naisele.

Vargused
28. mail teatati, et Kesklinnas Järvevana teel seisnud autost varastati GPS, raadiosaatjad, fotoaparaat ja muud tehnikat. Kahju on 1300 eurot.

28. mail teatati, et Kristiine linnaosas Västriku tänaval asuvast kuurist varastati tööriistu ja jalgratas. Kahju on 1500 eurot.

29. mail teatati, et Kesklinnas Raekoja platsil asuvas restoranis varastati rahakott koos dokumentide ja sularahaga. Kahju on 3800 eurot.

29. mail teatati, et Kesklinnas Lossi platsil varastati rahakott sularaha ja dokumentidega. Kahju on 1900 eurot.

29. mail teatati, et Mustamäel E. Vilde teel asuvast korterist varastati 6500 eurot.

29. mail teatati, et Ämari alevikus Lennu tänaval seisnud autost varastati tööriistu. Kahju on 3400 eurot.

30. mail teatati, et Kesklinnas Liivalaia tänaval seisnud sõidukist on varastatud riideid, kaks fotokaamerat, mobiiltelefon ja muud tehnikat. Kahju on 4600 eurot.

30. mail teatati, et Kesklinnas Filmi tänaval seisnud autolt varastati veljed koos rehvidega. Kahju on 2500 eurot.

30. mail teatati, et Mustamäel A. H. Tammsaare teel seisnud autost varastati tehnikat. Kahju on 1100 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised
30. mail teatati, et Keila linna Keskpargis tekitati kehavigastusi 27-aastasele mehele.

31. mail teatati, et Viimsi vallas Randvere teel asuvas lõbustusasutuses tekitati kehavigastusi 38-aastasele mehele.

Vargused
29. mail teatati, et Jõelähtme vallas Saha teel seisnud veoautodest varastati kütust. Kahju on 250 eurot.

29. mail teatati, et Saue linnas Kiviloo tänaval asuva maja garaažist on varastatud rehvid ja survepesur. Kahju on 1000 eurot.

30. mail teatati, et Saue vallas Püha külas asuvast majast on varastatud tööriistu. Kahju on 650 eurot.

30. mail teatati, et Maardu linnas Keemikute teel on korterist varastatud tehnikat ja riideid. Kahju on 1200 eurot.

Juhtumid piiril
30. mail kontrolliti Tallinna Vanasadamas Soome Vabariigi kodanikku, kelle juurest leiti tsiviilkäibes keelatud libliknuga. Nuga võeti mehelt ära ning juhtumi kohta alustati väärteomenetlust.

30. mail kontrolliti Tallinna Vanasadamas Soome Vabariigi kodanikku, kelle juurest leiti tsiviilkäibes keelatud teleskoopnui ja kasteet. Külmrelvad võeti mehelt ära ning juhtumi kohta alustati väärteomenetlust.

30. mail saabusid lennureisiga Istanbulist Tallinna Nepali Demokraatliku Liitvabariigi kodanikud, kellel oli Eesti Vabariigi lühiajaline mitmekordne Schengeni viisa. Meestele koostati piiril sisenemiskeeld ning nende viisad tühistati. Kuni tagasilennuni on nad Tallinna lennujaama non-Schengeni alal.

31. mail esitas Kameruni Vabariigi kodanik võltsitud Saksamaa elamisloa. Mehele määrati trahv ja koostati sisenemiskeeld. Inimene viibib kuni tagasilennuni Istanbuli Tallinna lennujaama non-Schengeni alal.

31. mail kontrolliti Lootsi tänaval Soome vabariigi kodanikku, kelle juurest leiti tsiviilkäibes keelatud külmrelv kasteet. Kasteet võeti mehelt ära, juhtumi kohta alustati väärteomenetlust.

31. mail väljastati piiril sisenemiskeeld Venemaa Föderatsiooni kodanikule, kes oma sõnade kohaselt oli tulnud Eestisse turismi eesmärgil, kuid kelle pagasis olid tööriistad ja tööriided. Mehele koostati sisenemiskeeld, viisa tunnistati kehtetuks ning ta viibib riigist lahkumiseni Tallinna lennujaama non-Schengeni alal.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Vabaduse võtmine seadusliku aluseta
30. mail teatati, et Palamuse vallas Palamuse külas panid kolm meest tuttava 25-aastase mehe pärast omavahelist kaklust auto pagasiruumi ning hakkasid sõitma Jõgeva suunas. Politsei tabas sõiduauto Kuremaa-Palamuse teel ja pidas salongis viibinud kolm meest kahtlustatavana kinni. Kannatanule osutati kohapeal esmaabi.

Põlvamaa

Kehaline väärkohtlemine
30. mail teatati, et Räpina vallas Leevaku küla korteris ründas 44-aastane mees 48-aastast meest. Politsei pidas ründaja kahtlustatavana kinni.

Tartumaa

Raske tervisekahjustuse tekitamine
30. mail teatati, et Tartus Soola tänaval on omavahel kaklema läinud kaks seltskonda, mille käigus lõi 22-aastane mees 25-aastast meest lõhkilöödud klaaspudeliga. Seejärel ründasid kannatanu kaaslased omakorda lööjat. Kiirabi toimetas 22-aastase kannatanu traumapunkti. 25-aastase mehe pidas politsei kahtlustavana kinni.

Avaliku korra raske rikkumine
30. mail teatati, et Tartus Aardla tänava hoovis ründas 36-aastane mees tüli käigus tuttavat 45-aastast naist.

30. mail teatati, et Tartus Narva maantee meelelahutusasutuses on pomm. Demineerijad kontrollisid ruumid üle ning pommi ei leitud. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 45-aastase mehe.

Valgamaa

Vargus
1. juunil teatati, et viimase kahe päeva jooksul on Valgas Kirsipuu tänaval sisse murtud suvilasse ja ning varastatud televiisor Panasonic, kõlarid ning ukselukk. Kahju on kokku 1090 eurot.

Röövimine
31. mail teatati, et Valgas Kesk tänava korteris ründasid külas olnud tutttavad mehed 54-aastast meest ning viisid ära arvuti Compaq. Kahju on 259 eurot.

30. mail teatati, et Valgas Raja tänaval ründasid kolm võõrast meest kahte meest ning röövisid neilt koti alkoholiga. Politsei tabas kaks kirjeldusele vastavat meest Läti piiri lähedalt ning nad toimetati asjaolude selgitamiseks Valga politseijaoskonda. Kõik vahejuhtumi osapooled olid joobes.

Viljandimaa

Vargus
30. mail teatati, et Viljandis Riia tänaval varastati kortermaja eest sõiduauto Mazda. Kahju on 1423 eurot.

Juhtumid piiril:
29. mail teatati Piusa kordoni piirivalvuritele, et Põlvamaal Orava vallas on ühes talus peretüli, kus omavahel tülitsevad eakas ema ja tema poeg. Sündmuskohale saabunud piirivalvurid füüsilist vägivalda ei tuvastanud ning poeg lahkus talust.

29. mail kontrolliti Luhamaa piiripunktis riiki sisenemisel isaga saabunud 3-aastast Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Kontrollimisel tuvastasid piirivalvurid, et lapse viisa oli ajaliselt kehtetu ja seega puudus tal seaduslik alus riiki sisenemiseks. Laps koos isaga lahkus tagasi Venemaa Föderatsiooni.

30. mail kontrolliti Luhamaa piiripunktis riiki sisenemisel 32-aastast Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Dokumentide kontrollimisel avastati, et isiku passis olev ühekordne lühiajaline Schengeni viisa on ära kasutatud ning seega puudub tal seaduslik alus riiki sisenemiseks. Isiku riiki sisenemine tõkestati, talle koostati riiki sisenemise keeld ja saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

30. mail saabus Luhamaa piiripunkti riiki sisenevale suunale 36-aastane Venemaa Föderatsiooni kodanik, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et tema mitmekordne Schengeni viisa ei olnud veel kehtima hakanud, seega puudus tal seaduslik alus riiki sisenemiseks. Mehele väljastati riiki sisenemise keeld ning ta saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

30. mail avastasid Varnja piirivalvurid Peipsi järvel liikumas mootorpaati, mis juhtinud 44-aastane mees oli järvele väljumise jätnud kordonis registreerimata. Mehele määrati rahatrahv.

31. mail teatati Mustvee kordoni piirivalvuritele, et Mustvee linnas kaupluse ees on kaks sõidukit, milledest kostub vali muusika ja ümberkaudsete elanike öörahu on häiritud. Mustvee kordoni piirivalvurid vestlesid autode juures viibinud isikutega, kes lubasid edaspidi vaiksemalt olla.

31. mail avastasid Varnja piirivalvurid Emajõel mootorpaadi, milles viibinud isik püüdis Emajõel Peipsi järve ja Koosa jõe vahelisel keeluajal kala. Mehe suhtes alustati väärteomenetlus.

31. mail peatasid Saatse kordoni piirivalvurid Põlvamaal Värska vallas Saatse-Matsuri teel kinni sõiduauto Mercedes-Benz, mille roolis olnud 41-aastane mees ei olnud turvavööga nõuetekohaselt kinnitatud. Mehele määrati rahatrahv.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Vargus
30. mail teatati politseile, et Aseris Kooli tänava territooriumilt varastati piirdeaed. Kahju on 3000 eurot.

Ida-Virumaa

Röövimine
30. mail kella 3 paiku rööviti Sillamäel Kesk tänaval 24-aastaselt mehelt mobiiltelefon, pangakaardid, töötõend ja muid asju. Kahju on 636 eurot.

Kehalised väärkohtlemised
29. mail kella 17 paiku tungiti Kohtla-Järvel Ahtme maantee korteris kallale 30-aastasele naisele.

30. mail kella 15.30 paiku löödi Sillamäel Ranna tänava korteris 25-aastast naist.

31. mail kella 17.30 paiku löödi Narvas Kreenholmi korteris 39-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 39-aastase mehe.

Vargused
29. mail kella 2.20 paiku varastati Sillamäe Kesk tänavalt sõiduauto Vaz registreerimismärgiga 624ADC. Kahju on 700 eurot.

29. mail kella 13.30 kuni 14.30 paiku varastati Narvas Parve tänava aiakrundilt jalgratas Merida. Kahju on 260 eurot.

30. mail kella 3.15 paiku varastati Jõhvis Veski tänava pandimajast kolm arvutit ja muid asju. Kahju on täpsustamisel.

31. mail teatati politseile, et Narvas Kreenholmi tänavalt varastati sõiduauto Citroen neli rehvi. Kahju on 500 eurot

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine
31. mail kella 17 paiku löödi Haapsalus Suur-Mere tänaval maja hoovis 40-aastast naist. Kahtlustatavana peeti kikki 39-aastane mees.

Vargused
29. mail kella 22 paiku avastati, et Hanila vallas Esivere külas on talust varastatud erinevaid esemeid. Kahju on 1225 eurot.

30. mail kell 17 avastati, et Hanila vallas Esivere külas on suvilast varastatud erinevaid esemeid. Kahju on 599 eurot.

Raplamaa

Kehaline väärkohtlemine
31. mail kella 22 paiku põhjustati Kohila vallas omavahelise tüli käigus füüsilist valu 35-aastasele naisele.

Vargused
29. mail avastati, et Kehtna vallas Lau külas on varastatud hakkepuitu. Kahju on 1375 eurot.

Ööl vastu 30. maid varastati Rapla vallas Alu alevikus veoautodest umbes 1000 liitrit diiselkütust. Kahju on selgitamisel.

Ööl vastu 30. maid varastati Rapla vallas Alu alevikus angaarist kolm kompressorit ja muid esemeid. Kahju on 8080 eurot.

Saaremaa

Kehaline väärkohtlemine
28. mail kella 19 paiku löödi Lääne-Saare vallas omavahelise tüli käigus 57-aastast naist. Kahtlustatavana peeti kinni 56-aastane mees.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.