Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Loodusmuuseum avab oma hoovis puumaailma (2015-06-02 07:58:02)

Kolmapäeval, 3. juunil kell 12-19 on Eesti Loodusmuuseumis ja selle hoovis Tallinna Vanalinna Päevade raames avatud puumaailm, kus terve päeva jooksul on nii suured kui ka väikesed huvilised oodatud osa võtma mitmetest puiduga seotud tegevustest.

Eesti Loodusmuuseumi loodushariduse spetsialist Agnes Karlson selgitab, et sellel aastal on Tallinna Vanalinna Päevade tunnuslause "Meistrid läbi sajandite" ning Loodusmuuseum otsustas fookusesse võtta puutöömeistrid ja puidu laiemas võtmes. "Igapäevaselt linnas toimetades ei pruugi me märgata puid enda ümber, teada, mida puidust teha saab ja kes on need inimesed, kes puude ja puiduga elatist teenivad", valgustab Karlson puumaailma loomise põhjust.

Kolmapäeval on Loodusmuuseumi hoovis kogu päeva vältel avatud puutöömeistrite laat, kus on võimalus tutvuda ja soetada puitkäsitööd, samuti saab meisterdamisel kaasa lüüa. Oma toodangut pakuvad just väiketootjad ja harrastusmeistrid. Hoovist saavad alguse loodusretked linna parkidesse ja kaugele Suru rappa. Osaleda saab koera karvade viltimise ja linnusulgedest meisterdamise töötubades. Muuseum on avatud kõikide oma uhkete väljapanekutega -toimuvad näituse "Öised tiivulised" kuraatoritunnid, avatud on joonistusvõistluse "Püüa kakku" parimate tööde näitus ning uudistamist ootab Eesti loodust tutvustav püsiekspositsioon. Kohal on ka Tallinna Botaanikaaed, kellel kaasas väljapanek oma kollektsioonist pärit puidunäidistest ning käbidest.

Kui kõigest eelnevast vaja natuke puhata, siis saab aega veeta puupaku kohvikus, kus Inga Paenurm Markofkast tutvustab ehedat Eesti kööki.
Kõik mälumänguhuvilised saavad oma teadmised proovile panna Arko Oleski juhitavas loodusviktoriinis. Õhtule paneb punkti folkansambli "Rüüt" kontsert.

Täpsema puumaailma kava ning retkedele ja töötubadesse registreerumisvõimaluse leiab Loodusmuuseumi kodulehelt: www.loodusmuuseum.ee
 
 
Allikas: Eesti Loodusmuuseumi 02.06.2015 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.