Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Euroopa Toiduohutusamet soovib tõhustada koostööd Eesti teadlastega (2015-06-10 00:16:38)


Euroopa Toiduohutusameti (EFSA) peadirektor Bernhard Url kohtub 10. juunil Tallinnas Eesti teadus- ja ametiasutuste esindajatega. Kohtumisel arutatakse teaduskoostöö võimalusi toiduohutuse alaste riskide hindamisel.

"Toiduohutuse tagamisel on Eesti pidanud alati oluliseks teaduspõhisust ning võtnud poliitikate kujundamisel ja seadusandluse väljatöötamisel aluseks teaduslikud hinnangud. Kohtumise tulemusena loodame EFSA-ga kokku leppida konkreetsed uurimisteemad, mis oleksid huvipakkuvad ja vajalikud nii Eestile kui Balti regioonile laiemalt," ütles Põllumajandusministeeriumi toiduohutuse ning teaduse ja arenduse asekantsler Toomas Kevvai. "Sellised ühisprojektid annavad meie teadlastele võimaluse koostööks Euroopa parimate toiduohutuse ja loomatervise valdkonna ekspertidega ning aitavad kaasa toiduohutuse tagamisele Eestis ja kogu Euroopas."

Euroopa Toiduohutusamet on Euroopa Liidu teadusliku riskihindamise asutus, kes annab sõltumatut teadusnõu ja -hinnanguid Euroopa Komisjonile, Euroopa Parlamendile ja liikmesriikidele potentsiaalsete riskide kohta kogu toiduahelas. Üks EFSA prioriteete on koostöö liikmesriikide toiduametite ja teadusasutustega, kes on pädevad kaasa aitama EFSA ülesannete täitmisele.

Bernhard Url kohtub Tallinnas Eesti Maaülikooli, Tartu Ülikooli, Tervise Arengu Instituudi, Eesti Keskkonnauuringute Keskus OÜ, Veterinaar- ja Toiduameti, Veterinaar- ja Toidulaboratooriumi, Põllumajandusameti ning Põllumajandusministeeriumi esindajatega.

Allikas: Põllumajandusministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.