Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2015-06-15 20:50:08)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 166 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 1 raske tervisekahjustuse tekitamine ja 3 avaliku korra rasket rikkumist, 76 varavastast kuritegu, sealhulgas 4 röövimist ja 60 vargust (9 eluruumidest, 8 sõidukitest), ning 2 sõidukivargust või omavolilist kasutamist. Registreeriti 11 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 12 inimest. Inimvigastustega liiklusõnnetusi joobes juhtide süül toimus 2. Tabati 67 alkoholijoobes ja 2 narkojoobes sõidukijuhti. Registreeriti 699 väärtegu. Möödunud nädala jooksul registreeriti 2 euro võltsimisega seotud kuritegu. Piirilt väljastati 16 sisenemiskeeldu. Registreeriti 5 Schengeni viisaeeskirja rikkumist, 1 riigipiiri ebaseaduslik ületamine (peeti kinni 2 isikut), 1 salakaubavedamise juhtum ning 2 piirirežiimi ja dokumendikohustuse rikkumist.

PÕHJA PREFEKTUUR


Tallinn



Kehalised väärkohtlemised

12. juunil teatati, et Juurdeveo tänaval tungiti kallale 41-aastasele naisele.



12. juunil teatati, et Asula tänaval tungiti kallale 48-aastasele mehele.



12. juunil teatati, et Mahtra tänava korteris rünnati 56-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 57-aastase mehe.



13. juunil teatati, et Vabaduse puiesteel löödi 18-aastast meest.



13. juunil teatati, et Läänemere tee korteris löödi 39-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 37-aastase mehe.



13. juunil teatati, et Paldiski maantee korteris rünnati 26-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 25-aastase mehe.



13. juunil teatati, et Kolde puiestee korteris rünnati 72-aastast naist.



13. juunil teatati, et Paasiku tänava korteris rünnati 44-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 54-aastase mehe.



14. juunil teatati, et Punase tänava lõbustusasutuses on toimunud baarikaklus. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 36-aastase mehe.



15. juunil teatati, et Tööstuse tänava korteris tungiti kallale 76-aastasele naisele. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 38-aastase mehe.



15. juunil teatati, et Nõmme tee korteris tekkis füüsiline konflikt, mille tagajärjel tekitati valu 32-aastasele naisele. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 44-aastase mehe.



Röövimine

12. mail teatati, et Õismäe teel tungiti kallale 48-aastasele mehele ja võeti ära tema rahakott. Rööviga tekitatud materiaalne kahju on 157 eurot.



Vargused

12. juunil teatati, et Lootsi tänaval pargitud kaubikusse murti sisse ja varastati autoraadio, navigatsiooniseade ning päikeseprillid. Vargusega tekitatud kahju on 1505 eurot.



12. juunil teatati, et Mahtra tänava korterisse murti sisse ja varastati ehteid. Vargusega tekitatud kahju on vähemalt 2000 eurot.



13. juunil teatati, et Viru tänava lõbustusasutusest varastati avaldaja rahakott koos dokumentide ja sularahaga. Vargusega tekitatud kahju on 3800 eurot.



14. juunil teatati, et Pühavaimu tänaval murti sisse kohvikusse ja varastati kassa. Vargusega tekitatud kahju on 1500 eurot.



15. juunil teatati, et Hansu tänava kortermaja rõdult varastati jalgratas. Vargusega tekitatud kahju on 3500 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised
13. juunil teatati, et Kuusalus Kiiu alevikus tekkis konflikt tuttavate vahel, mille käigus tekitati füüsilist valu ning vigastusi 26-aastasele mehele.


13. juunil teatati, et Jõelähtmel suvilas tekkis konflikt, mille tagajärjel tungiti kallale 31-aastasele naisele. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 26-aastase mehe.


15. juunil teatati, et Kose alevikus Hariduse tänaval tekkis tuttavate vahel konflikt, mille tagajärjel löödi 19-aastast meest.



15. juunil teatati, et Maardus Linaski tänava eramus löödi 23-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 54-aastase mehe.

Röövimine
13. juunil teatati, et Kuusalus vallas sisenes tundmatu meesterahvas heebliga tanklasse ja võttis kaasa sularaha ning sigarette. Rööviga tekitatud materiaalne kahju on vähemalt 100 eurot.

Vargus
12. juunil teatati, et Keilas Paldiski maanteel pargitud sõiduautosse murti sisse ning varastati kõlarid, binokkel, söögi- ja magamistarbeid.


Omastamine

12. juunil teatati, et Kehra linnas võeti avaldajalt ära mobiiltelefon, mille tagajärjel tekkis füüsiline konflikt.

Juhtumid piiril
12. juunil pidas turvafirma töötaja Tallinna Vanasadamas kinni ning andis üle Tallinna kordoni toimkonnale menetlemiseks 1994. aastal sündinud Soome Vabariigi kodanikust mehe, kes omas tsiviilkäibes keelatud külmrelva. Kasteet võeti isikult ära ning juhtumi kohta alustati väärteomenetlust.

12. juunil saabus Tallinna piiripunkti lennureisiga Moskvast 1959. aastal sündinud Ukraina kodanik. Naise ütlused reisi eesmärgi kohta ei olnud usaldusväärsed ning tal puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Koostati piiril väljastatud sisenemiskeeld ja naisele väljastatud Eesti Vabariigi Schengeni viisa tunnistati kehtetuks. Õhtul lahkus isik lennureisiga Moskvasse.

12. juunil saabus Tallinna lennureisiga Moskvast 1983. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanik. Naise ütlused reisi eesmärgi kohta ei olnud usaldusväärsed ja tal puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Talle koostati piiril väljastatud sisenemiskeeld ning õhtul lahkus isik lennureisiga Moskvasse.

13. juunil saabus Tallinna piiripunkti lennureisiga Istanbulist 1980. aastal sündinud Kirgiisi Vabariigi kodanik. Mehe ütlused reisieesmärgi kohta ei olnud usaldusväärsed ning tal puudusid asjakohased dokumendid. Mehele koostati piiril väljastatud sisenemiskeeld ning talle väljastatud viisa tunnistati kehtetuks. Isik jäi tagasilendu ootama Tallinna lennujaama transiitalale.

13. juunil saabusid Tallinna piiripunkti lennureisiga Kiievist neli Ukraina kodanikku: 1949. aastal sündinud naine, 1971. aastal sündinud naine, 1999. aastal sündinud mees ja 1972. aastal sündinud mees. Isikute ütlused reisieesmärgi kohta ei olnud usaldusväärsed ning neil puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Isikutele koostati piiril väljastatud sisenemiskeeld ning nende viisad tunnistati kehtetuks. Isikud jäid tagasilendu ootama Tallinna lennujaama kinnisele transiitalale.

13. juunil saabus Tallinna piiripunkti lennureisiga Moskvast 1984. aastal sündinud Ukraina kodanik, kelle Schengeni mitmekordne lühiajaline viisa hakkas kehtima alles ülejärgmisel päeval. Naine saabus siia külla lähedastele, mistõttu talle väljastati erandkorras, humaansetel kaalutlustel lühiajaline ühekordne viisa, viibimisajaga 2 päeva.

13. juunil kontrollis Tallinna kordoni merevalveteenistuse toimkond Pirita Jahisadamas 1982. aastal määratlemata kodakondsusega isikut, kes juhtis Eesti Vabariigi registreerimismärgiga jetit, omamata jeti juhitunnistust või väikelaeva juhtimise õigust. Isikule koostati sõiduki juhtimiselt kõrvaldamise otsus ja määrati rahatrahv summas 112 eurot.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Vargused
14. juunil teatati, et Tartus Vaba tänaval varastati lukustatud sõidukist mobiiltelefon Samsung ja rahakott dokumentidega. Kahju on 404 eurot.

12. juunil teatati, et Tartu kesklinnas bussipeatusesse unustatud käekotist varastati mobiiltelefonid Huawei ja Sony, tahvelarvuti iPad ja sularaha. Kahju on 577 eurot.

12. juunil teatati, et kuu alguses varastati Luunja vallas Kakumetsa külas majahoovist lukustatud jalgratas Classic. Kahju on 220 eurot.

12. juunil avastati, et Tartus Sõpruse puiestee kortermaja trepikojast on varastatud lukustatud jalgratas Merida. Kahju on 226 eurot.

Omastamine
13. juunil teatas 22-aastane mees, et andis umbes kuu aega tagasi oma sõiduauto kasutada tuttavale 29-aastasele naisele, kuid pole sõidukit tänaseni tagasi saanud.

Valgamaa

Raske tervisekahjustuse tekitamine
12. juunil leiti Valga linnas Võru tänava hoovist 54-aastase mehe vägivallatunnustega surnukeha. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 50-aastase mehe. Kohus rahuldas prokuratuuri poolt esitatud vahistamistaotluse ning kahtlustatav võeti eeluurimise ajaks vahi alla.

Viljandimaa

Vargus
13. juunil teatati, et Viljandi vallas Viiratsi alevikus tungiti rõdu kaudu korterisse ja varastati sülearvuti HP ja mobiiltelefon Samsung. Kahju on umbes 350 eurot.

Juhtumid piiril
12. juunil saabus Luhamaa piiripunkti riiki sisenevale suunale 24-aastane Venemaa Föderatsiooni kodanik, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et tema passis olev lühiajaline Schengeni viisa ei ole veel kehtima hakanud. Naise riiki sisenemine tõkestati, talle väljastati riiki sisenemise keeld ja suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

12. juunil saabus Koidula piiripunkti riigist väljuvale suunale 28-aastane mees. Piirivalvurid avastasid, et mehe esitatud isikuttõendav dokument on ajaliselt kehtetu. Mehe piiriületus tõkestati ja ta suunati tagasi Eestisse.

12. juunil saabus Luhamaa piiripunkti riigist väljuvale suunale piirikontrolli sõiduauto Audi, mida juhtis 36-aastane mees. Kontrollimisel selgus, et sõidukil puudub kehtiv liikluskindlustus. Mehele määrati rahatrahv ning tal lubati riigist lahkuda.

13. juunil saabus Koidula piiripunkti riiki sisenevale suunale haagisega veok Mercedes-Benz, mida juhtis 31-aastane Venemaa Föderatsiooni kodanik. Kontrollimisel avastasid piirivalvurid haagisel eriti ohtliku vea ning seetõttu määrati sellele liiklemiskeeld ja tõkestati riiki sisenemine. Veoki juht suunati koos sõidukiga tagasi Venemaa Föderatsiooni.

13. juunil saabus Koidula piiripunkti riiki sisenevale suunale haagisega veok Mercedes-Benz, mida juhtis 30-aastane Venemaa Föderatsiooni kodanik. Kontrollimisel avastasid piirivalvurid veokil eriti ohtliku vea ning seetõttu määrati sellele liiklemiskeeld ja tõkestati riiki sisenemine. Veoki juht suunati koos sõidukiga tagasi Venemaa Föderatsiooni.

13. juunil märkasid Varnja piirivalvurid Lämmijärvel ebaseadusliku piiriületuse mootorpaadiga Eesti Vabariigist Venemaa Föderatsiooni ja tagasi. Sündmuskohale jõudnud Mehikoorma piirivalvurid pidasid kinni mootorpaadi, milles viibis juhina 59-aastane mees ja kaasreisijana 53-aastane mees. Mootorpaadi juhi sõnul ei näidanud GPS-seadmes olev kaart piiriületust ja eksiti teadmatusest. Mehele määrati rahatrahv 20 eurot. Piirivalvurid tuletavad meelde, et järvele minejatel tuleks end kindlasti varustada tehniliselt korras navigatsioonivahenditega. See aitab vältida ebaseaduslikku kontrolljoone ületust, aga võimaldab ka hättasattumisel selgitada oma täpsemat asukohta ning saada kiiremat abi. Lisaks tuleks navigatsioonivahendit kasutades kontrollida, kas sellel kuvatavad koordinaadid on vastavuses piirirežiimi alaga. Sisestades leheküljel www.piiriveekogu.ee<http://www.piiriveekogu.ee> (oluline info ja piirangud) olevad koordinaadid oma navigatsiooniseadmesse, välistate piirirežiimi alasse ja naaberriigi territooriumile sattumise. Ühtlasi saab lisainfot küsida lähimast kordonist.

14. juunil saabus Luhamaa piiripunkti riigist väljuvale suunale sõiduauto Kia kerghaagisega, mida juhtis 43-aastane mees. Piirivalvurid tuvastasid, et sõidukil on läbimata tehnonõuetele vastavuse kontroll. Mehele määrati rahatrahv ning ta suundus koos sõiduki ja haagisega Venemaa Föderatsiooni.

14. juunil saabus Luhamaa piiripunkti riigist väljuvale suunale 68-aastane Venemaa Föderatsiooni kodanik. Tema dokumentide kontrollimisel tuvastasid piirivalvurid, et ta on Schengeni territooriumil seadusliku aluseta viibinud neli kalendripäeva ning neist ühe Eesti Vabariigis. Naisele määrati rahatrahv ning koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks. Samuti kohaldati talle sissesõidukeeld kuueks kuuks ja ta lahkus Venemaa Föderatsiooni.

14. juunil kontrollisid Saatse kordoni piirivalvurid Põlvamaal Värska vallas sõidukit Opel ning tuvastasid, et selle juht oli joobes. Juhtumiga tegeleb edasi Põlva politseijaoskond.

14. juunil saabus Koidula piiripunkti riiki sisenevale suunale sõiduauto Audi, mida juhtis 25-aastane Armeenia Vabariigi kodanik ning milles viibis kaasreisijana 23-aastane Armeenia Vabariigi kodanik. Dokumentide kontrollimisel avastasid piirivalvurid, et juhi esitatud juhiluba oli võltsitud ning samuti oli võltsimistunnustega kanne sõiduki tehnoülevaatuse kohta. Mõlemal isikul puudus ka Eesti viisa või elamisluba. Neile väljastati riiki sisenemise keeld ning suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised
12. juunil kella 12.50 paiku tõugati Rakveres Seminari tänava trepikojas 23-aastast meest, mille tagajärjel põrkas ta vastu seina.

12. juunil kella 15.30 paiku löödi Kundas Koidu tänava trepikojas 34-aastast naist.

Vargused
12. juunil teatati politseile, et Rakveres Võidu tänava eramust varastati akutrell ja mootorsaag. Kahju on 450 eurot.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised
12. juunil kella 17 paiku löödi Kohtla-Järve Maleva tänava korteris 60-aastast meest.

14. juunil kella 00.15 paiku peksti Sillamäel Geoloogiline tänava korteris 28-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 25-aastase mehe.

Vargused
13. juunil teatati politseile, et Narvas Rohelise tänavale pargitud sõidukist Ford Transit varastati kolm õhufiltrit. Kahju on 350 eurot.

14. juunil teatati politseile, et Narvas varastati Kerese tänavale pargitud sõidukilt Ford Explorer neli rehvi. Kahju on 1000 eurot.

Võltsitud dokumendi, pitsati ja plangi kasutamine
14. juunil kell 2.30 kontrolliti Narva piiripunktis sõiduautot Mitsubishi Lancer. Sõiduki juht oli 33-aastane Vene Föderatsiooni kodanik. Sõiduki registreerimistunnistuse ja VIN-koodi kontrolli käigus selgus, et tehasetähis on võltsitud. Sõiduk toimetati sõidukite hoiuplatsile. Mees lahkus Vene Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Vargus
Ajavahemikul 7.–12. juuni murti Lääne-Nigula vallas Vidruka külas sisse talumajja ning varastati kaks lauda, 12 tooli, kapp ja külmik. Kahju on selgitamisel.

Pärnumaa

Avaliku korra raske rikkumine
13. juunil kella 9.30 paiku lõi 29-aastane mees Pärnus Vana-Rääma tänaval omavahelise tüli käigus 18-aastast noormeest. Politsei pidas lööja teo toimepanemises kahtlustatavana kinni.

Kehalised väärkohtlemised
13. juunil kella 14.40 paiku löödi Audru vallas Põldeotsa külas talu hoovis 38-aastast naist ja 46-aastast meest. Võimalikud lööjad on politseile teada.

14. juunil kella 17.20 paiku löödi Pärnus linnaliinibussis tekkinud omavahelise tüli käigus 26-aastast meest. Võimalik lööja on politseile teada.

Vargused
12. juunil kella 3.45 paiku siseneti Pärnus Suur-Jõe tänaval asutuse ruumidesse ning varastati 250 eurot sularaha ja neli pakki sigarette.

Ööl vastu 12. juunit murti Pärnus A. H. Tammsaare puiesteel asuvas parklas sisse väikebussi ja varastati alkolukk. Kahju on 1500 eurot.

13. juuni õhtul kella 21 ja 22 vahel varastati Pärnus Vana-Rääma tänavalt posti külge lukustatud jalgratas Romet Rambler. Kahju on 250 eurot.

Ajavahemikul 13.–14. juuni murti sisse Pärnus Rohelisel tänaval eramusse ning varastati seinakell, kirjutuslaua tool ja muid esemeid. Kahju on selgitamisel.

Abi osutamine veekogul
14. juunil kell 13.17 teatati abivajavast väikelaevast Pärnu kaubasadama poolse muuli lähistel. Oldi sadamast umbes 200 meetri kaugusel, kuid mootoririkke tõttu vajati abi sadamasse jõudmisel. Pärnu politseijaoskonna merepäästepatrull pukseeris abivajaja Pärnu sadamasse, kus silduti kell 13.48. Väikelaeva pardal olnud kolme mehega oli kõik korras.

Raplamaa

Asja rikkumine või hävitamine
13. juunil kella 14 paiku avastati, et Kohila vallas Pahkla külas põlevad hakkepuidu virnad. Esialgsetel andmetel on alust arvata, et virnad on põlema pandud.

Kehaline väärkohtlemine
14. juunil kella 1 paiku löödi Kaiu vallas Vana-Kaiu külas järve ääres 22-aastast meest. Võimalik lööja on politseile teada.

 

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 15.06.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.