Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Erialase oskusteabe levikut põllumajandussektori arenguks toetatakse 4 miljoni euroga (2015-06-18 17:53:39)


Maaeluminister Urmas Kruuse allkirjastas teadmussiirde ja teavituse toetuse määruse, mille alusel toetatakse Eesti maaelu arengukavast 2014-2020 koolitus- ja teavitustegevusi põllumajandus-, toidu- ja metsandussektoris 4 miljoni euroga.

"Põllumajandus-, toidu- ja metsandussektoris tegelevate ettevõtjate ning nende töötajate konkurentsivõime ning keskkonnateadlikkuse tõstmiseks toetatakse maaelu arengukava raames erialase oskusteabe levikut," ütles maaeluminister Urmas Kruuse. "Uute teadmiste levik peab aitama kaasa biomajanduse arengule ja tootjate kohanemisele ressursside senisest säästlikumaks kasutamiseks, et tagada maapiirkondade majanduse jätkusuutlik areng."

Meetme raames toetatakse loomakasvatuse, taimekasvatuse, metsanduse, toiduainetööstuse ja ettevõtete majandamise valdkondades järgmisi tegevusi:

· koolitustegevuse korraldamist, sh täienduskoolituse korraldamist; koolitus-, õppematerjali või käsiraamatu väljaandmist;

· esitlus- või teavitustegevuse korraldamist, sh infopäeva või konverentsi korraldamist, teabematerjali või elektroonilise väljaande avaldamist või haldamist, esitlustegevuste korraldamist;

· ettevõtte külastuse või õpiringi korraldamist.

Toetust antakse kuni 100% ulatuses abikõlblike kulude katmiseks. Esimesena avatakse taotlusvoor üleriigilistele tegevustele. Esimeseks taotlusvooruks 2015. aastal on teadmussiirde üleriigilise ulatusega tegevuste jaoks planeeritud orienteeruvalt 300 000 eurot. Taotlusi üleriigiliste tegevuste elluviimiseks saab esitada Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ametile (PRIA) ajavahemikul 27. juulist kuni 3. augustini.

Kokku on Eesti maaelu arengukava 2014-2020 meetmele "Teadmussiire ja teavitus" ette nähtud 12 miljonit eurot, millest 8 miljonit on kavandatud teadmussiirde pikaajaliste programmide rakendamiseks ning 4 miljonit eurot üleriigiliste ja maakondliku ulatusega tegevuste toetamiseks.

Määrus avaldatakse lähipäevil Riigi Teatajas.

Eesti maaelu arengukava 2014-2020 on Euroopa Maaelu Arengu Põllumajandusfondist ja Eesti riigieelarvest rahastatav programm, mille raames toetatakse põllumajanduse ja maaelu arengut kokku ligi ühe miljardi euroga. Uus maaelu arengukava keskendub viiele valdkonnale - teadmussiire, konkurentsivõime, toidutarneahel, keskkond ning maaettevõtlus ja kohalik algatus.

Allikas: Põllumajandusministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.