Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti pühadeaegsed sündmused (2015-06-25 17:38:12)


Möödunud kolme päeva jooksul registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis
171 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 1 raskete tervisekahjustuste tekitamine, 3 avaliku korra rasket rikkumist ning 72 varavastast kuritegu, millest 2 olid röövid ja 53 vargused (eluruumidest 9 ja sõidukitest 7). Sõidukivargusi ja omavolilisi kasutamisi oli 7 ning registreeriti 13 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 13 inimest. Alkoholijoobes sõidukijuhte tabati 116 ja narkojoobes sõidukijuhte 1. Väärtegusid registreeriti 565.

Piiril väljastati 14 sisenemiskeeldu ja Eestist saadeti välja 2 inimest. Schengeni viisaeeskirja rikkumisi oli 3 ning riigipiiri ebaseaduslikke ületamisi samuti 3, mille käigus peeti 3 inimest kinni. Salakauba vedamise juhtumeid registreeriti 4.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

22. juunil teatati, et Lasnamäel Kivila tänaval asuva maja korteris tekkis naabrite vahel konflikt, mille käigus rünnati 63-aastast naist.

22. juunil teatati, et Kesklinnas Vene tänaval löödi 22-aastast meest.

22. juunil teatati, et Lasnamäel P. Pinna tänava korteris tekkis füüsiline konflikt 24-aastase mehe, 20-aastase mehe ja 26-aastase naise vahel.

22. juunil teatati, et Lasnamäel Pallasti tänaval löödi konflikti käigus 24-aastast meest.

22. juunil teatati, et Lasnamäel Pae tänaval asuva maja korteris lõi 43-aastane mees 41-aastast naist. Kahtlustatav peeti kinni.

23. juunil teatati, et Põhja-Tallinnas Sõle tänaval asuvas majas tekitas 29-aastane mees kehavigastusi 20-aastasele naisele. Kahtlustatav peeti kinni.

23. juunil teatati, et Pirital Pärnamäe teel asuvas majas 41-aastane mees lõi ja viskas pudeliga 23-aastast naist. Kahtlustatav peeti kinni.

23. juunil teatati, et Haaberstis Paldiski maanteel asuva maja korteris lõi 61-aastane mees 54-aastast naist. Kahtlustatav peeti kinni.

23. juunil teatati, et Lasnamäel K. Kärberi tänaval asuva maja korteris lõi 31-aastane mees 37-aastast naist. Kahtlustatav peeti kinni.

23. juunil teatati, et Lasnamäel Punasel tänaval asuva maja korteris lõi 36-aastane mees 37-aastast naist. Kahtlustatav peeti kinni.

23. juunil teatati, et Põhja-Tallinnas Tehnika tänaval asuva maja korteris lõi 39-aastane mees 34-aastast naist.

23. juunil teatati, et Lasnamäel Läänemere teel asuva maja korteris lõi 39-aastane mees 37-aastast naist. Kahtlustatav peeti kinni.

24. juunil teatati, et Põhja-Tallinnas Tööstuse tänaval lõi 45-aastane naine 40-aastast meest. Kahtlustatav peeti kinni.

24. juunil teatati, et Lasnamäel J. Koorti tänaval asuva maja korteris lõi 38-aastane mees 43-aastast naist.

Vargused

22. juunil teatati, et Nõmmel Mäepealse tänaval asunud sõiduautosse murti sisse ja varastati tööriistu. Vargusega tekitatud kahju on vähemalt 1445 eurot.

22. juunil teatati, et Kristiines Pärnu maanteel asuvasse garaaži pargitud sõiduautosse murti sisse ja varastati tehnikat ning naiste päikeseprillid. Vargusega tekitatud kahju on 1840 eurot.

23. juunil teatati, et Põhja-Tallinnas Tööstuse tänaval asuvast ehituskonteinerist varastati tööriistu. Kahju on 2200 eurot.

24. juunil teatati, et Nõmmel Harku tänaval asuvast majast varastati tehnikat ja ehteid. Kahju on 10 000 eurot.

Rööv

23. juunil teatati, et Lasnamäel Pae tänaval rööviti 27-aastaselt mehelt käekott. Kahju on 315 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

22. juunil teatati, et Maardu linnas Keemikute tänaval tungiti kallale 53-aastasele mehele. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 53-aastase mehe ja 46-aastase mehe.

23. juunil teatati, et Jõelähtme vallas Kaberneeme külas asuvas majas tekitas 36-aastane mees kehavigastusi 36-aastasele naisele. Kahtlustatav peeti kinni.

23. juunil teatati, et Viimsi vallas Väike-Kaare teel asuvas majas tekitas 56-aastane mees füüsilist valu 38-aastasele naisele. Kahtlustatav peeti kinni.

24. juunil teatati, et Maardu linnas Ringi tänaval asuva maja korteris lõi 32-aastane mees 28-aastast naist. Kahtlustatav peeti kinni.

Juhtumid piiril

22. juunil kontrollis Tallinna kordoni toimkond Tallinna Vanasadamas Soome Vabariigi kodanikku, kelle juurest leiti kaks tsiviilkäibes keelatud külmrelva, milleks olid teleskoopnui ja kasteet. Mehele koostati vaatlusprotokoll ja väärteoprotokoll.

22. juunil kontrollis Tallinna kordoni toimkond Tallinna Vanasadamas Soome Vabariigi kodanikku, kelle juurest leiti tsiviilkäibes keelatud külmrelv teleskoopnui. Mehele koostati vaatlusprotokoll ja väärteoprotokoll.

23. juunil kontrollis Tallinna kordoni toimkond Tallinna Vanasadamas Soome Vabariigi kodanikku, kelle juurest leiti tsiviilkäibes keelatud külmrelv, milleks oli väljaviskuva ja jäigalt kinnituva teraga nuga. Mehele koostati vallasasja hoiulevõtmise protokoll ja väärteoprotokoll

23. juunil väljastati piiril sisenemiskeeld kolmele Armeenia Vabariigi kodanikule, kel puudusid dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Kaks meest ja naine jäid Tallinna lennujaama non-Schengeni alale ootama kojulendu.

24. juunil leidis Tallinna kordoni toimkond Tallinna Vanasadamas viibinud Soome Vabariigi kodaniku juurest tsiviilkäibes keelatud külmrelva. Mehelt võeti kasteet ära, koostati vallasasja hoiulevõtmise protokoll ning väärteoprotokoll.

24. juunil väljastati piiril sisenemiskeeld Venemaa Föderatsiooni kodanikule, kes oli viisa taotlemisel esitanud valeandmeid. Naise viisa tunnistati kehtetuks ja ta lendas tagasi Moskvasse.

24. juunil väljastati piiril sisenemiskeeld Ukraina kodanikule, kelle ütlused reisi kohta polnud usaldusväärsed, lisaks puudusid tal reisiks vajalikud elatusvahendid. Naise viisa tunnistati kehtetuks ja ta ootab Tallinna Lennujaama non-Schengeni alal tagasilendu Kiievisse.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Kehaline väärkohtlemine

22. juunil teatati, et Jõgeval Aia tänaval ründas 24-aastane mees 46-aastast meest. Kannatanu toimetati vigastuste fikseerimiseks haiglasse.

Põlvamaa

Avaliku korra raske rikkumine

23. juunil teatati, et Mooste valla kultuuriasutuse juures lõi tundmatu mees 41-aastast meest. Kannatanule osutati traumapunktis esmaabi.

Tartumaa

Kehaline väärkohtlemine

24. juunil teatati, et Tartu vallas Tammistu külas ründas 32-aastane naine 26-aastast naabrinaist. Kannatanu vigastused fikseeriti traumapunktis.

23. juunil teatati, et Haaslava vallas Aadami külas lõi 35-aastane naine tuttavat 59-aastast meest noaga. Kiirabi toimetas mehe haiglasse. Politsei pidas naise kahtlustatavana kinni.

22. juunil teatati, et Tartus J. Kuperjanovi tänaval ründas võõras mees tüli käigus 26-aastast meest. Kannatanu vigastused fikseeriti traumapunktis.

Ähvardamine

23. juunil teatati, et Elvas Väike-Nõlvaku tänaval ähvardas 69-aastane joobes mees relvataolise esemega tuttavat seltskonda. Politsei võttis relva hoiule.

Vargused

23. juunil teatati, et Tartus Lossi tänaval tungiti akna kaudu ehitusobjektile ning varastati kaks segumiksrit ning lõhuti ja väänati ettevõttele kuuluvaid vasktorusid. Varguse ja lõhkumisega tekitatud kahju on umbes 10 000 eurot.

24. juunil teatati, et öö jooksul murti Tartus Tiigi tänaval sisse korterisse ning varastati sülearvuti, televiisor Samsung, DVD-mängija, Nike jooksujalatsid, parfüüme ja muid esemeid. Kahju on täpsustamisel.

23. juunil teatati, et Ülenurme vallas Ülenurme alevikus varastati hoovis seisnud sõidukilt Audi neli velge koos rehvidega. Kahju on 2500 eurot.

22. juunil teatati, et Tartus Jalaka tänaval varastati tahvelarvuti Samsung. Kahju on 249 eurot.

Valgamaa

Kehaline väärkohtlemine

23. juunil teatati, et Otepää vallas Pühajärve külas ründasid kolm meest võõrast 36-aastast meest ning võtsid temalt ära mobiiltelefoni.

Vargus

21. juunil teatati, et Õru vallas Õru alevikus varastati sõiduauto Nissan. Kahju on umbes 225 eurot.

Võrumaa

Vargus

21. juunil teatati, et öö jooksul varastati Lasva vallas Kääpa külas garaaži eest järelkäru Respo. Kahju on umbes 1000 eurot.

Juhtumid piiril

22. juunil saabus Luhamaa piiripunkti riiki sisenevale suunale 66-aastane Venemaa Föderatsiooni kodanik, kelle kontrollimisel selgus, et tema viisa ei ole veel kehtima hakanud ja seega puudus tal seaduslik alus riiki sisenemiseks. Mehe riiki sisenemine tõkestati, talle väljastati riiki sisenemise keeld ja saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

22. juunil saabus Luhamaa piiripunkti riigist väljuvale suunale 37-aastane Venemaa Föderatsiooni kodanik, kelle kontrollimisel selgus, et ta viibis Schengeni territooriumil seadusliku aluseta 18 kalendripäeva, millest ühe päeva Eesti Vabariigis. Mehele määrati rahatrahv, koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks ning kohaldati sissesõidukeeld kaheks aastaks.

22. juunil saabus Koidula piiripunkti riiki sisenevale suunale piirikontrolli sõiduki kaasreisijatena 25-aastane naine lapsega, kelle viisad ei olnud veel ajaliselt kehtima hakanud. Isikute riiki sisenemine tõkestati ning nad suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

23. juunil avastasid Mehikoorma piirivalvurid Lämmijärvel ajutise kontrolljoone ületuse suunaga Eesti Vabariigist Venemaa Föderatsiooni ja tagasi. Piirivalvurid pidasid aluse kinni ning selle juhile määrati rahatrahv. Mees selgitas, et ületas kontrolljoone mittetahtlikult kalastamise käigus, kuna puudusid navigeerimisvahendid ning polnud täpselt teada, kuidas kontrolljoon kulgeb. Piirivalvurid tuletavad meelde, et järvele minejatel tuleks end kindlasti varustada tehniliselt korras navigatsioonivahenditega. See aitab vältida ebaseaduslikku kontrolljoone ületust, aga võimaldab ka hättasattumisel selgitada oma täpsemat asukohta ning saada kiiremat abi. Lisaks tuleks navigatsioonivahendit kasutades kontrollida, kas sellel kuvatavad koordinaadid on vastavuses piirirežiimi alaga. Sisestades leheküljel www.piiriveekogu.ee (oluline info ja piirangud) olevad koordinaadid oma navigatsiooniseadmesse, välistate piirirežiimi alasse ja naaberriigi territooriumile sattumise. Ühtlasi saab lisainfot küsida lähimast kordonist.

24. juunil avastasid Saatse piirivalvurid Põlvamaal Värska vallas kahe isiku piiriületuse Eestist Venemaa Föderatsiooni ja tagasi. Isikud käisid vaheldumisi piiritähise juures ja pildistasid üksteist. Isikud tabati pildistamise käigus ning nad tunnistasid koheselt oma süüd. Ajutist kontrolljoont ületanud 25-aastasele mehele ja 31-aastasele naisele määrati rahatrahv.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Vargused

22. juunil teatati politseile, et Rakveres Aia tänaval murti sisse osaühingu ruumidesse ja varastati keevitusseade. Kahju on 1500 eurot.

22. juunil teatati politseile, et Vinnis Küti külas varastati mobiiltelefon Sony ja sularaha. Kahju on 350 eurot.

Ida-Virumaa

Rööv
24. juunil kell 14 paiku rööviti Jõhvis Vaarika tänaval 77-aastaselt naiselt käekott.

Kehalised väärkohtlemised

22. juunil kella 00.30 paiku tungiti Sillamäel Viru puiestee korteris kallale 43-aastasele mehele.

22. juunil kella 15.15 paiku Kohtla-Järvel Puru teel rünnati 39-aastast naist.

22. juunil kella 22.45 paiku löödi Kohtla-Järvel Tuuslari tänava korteris 50-aastasele naisele.

23. juunil kella 00.30 paiku tungisid kaks tundmatut meest Kohtla-Järvel Õuna tänaval kallale 29-aastasele mehele.

24. juunil kella 14.30 paiku löödi Narvas Puškini tänava korteris 29-aastast naist.

24. juunil kell 3 paiku tungiti Sillamäel Kesk tänava korteris kallale 31-aastasele naisele.

Vargused

22. juunil teatati politseile, et Narvas Kevade tänavale pargitud sõiduautost Volkswagen varastati tööriistu. Kahju on 2310 eurot.

23. juunil kella 7 paiku varastati Narvas Aasa tänava majast jalgratas. Kahju on 300 eurot.

Ööl vastu 24. juunit varastati Narvas Energia tänava korterist sularaha 250 eurot.

24. juunil teatati politseile, et Narvas Hariduse tänava korterist varastati tahvelarvuti ja sülearvuti. Kahju on 700 eurot.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Hiiumaa

Otsingu- ja päästejuhtum

24. juunil kella 14 paiku kontrollisid Kärdla merepäästjad kaitsealuse laeva Ernst Russ vraki juures sukeldujaid. Planeeritavast sukeldumisest vrakile merevalvekeskust teavitatud ei olnud. Kohapeal olnud sukeldujatel oli olemas luba, aga isikut, kellele see väljastatud oli, retkel kaasas ei olnud. Sündmusega tegeleb edasi Muinsuskaitseamet.

Järvamaa

Vargused

22. juunil avastati, et Koigi vallas Väike-Kareda külas on talust varastatud erinevaid esemeid. Kahju on 5100 eurot.

23. juunil kella 13 paiku avastati, et Türi vallas Raukla külas on talust varastatud mootorratas KTM, jalgratas, murutrimmer ja muid esemeid. Kahju on 5900 eurot.

Sõiduki omavoliline kasutamine

21. juunil kella 23 paiku võeti omavoliliselt kasutamiseks Paides Pikal tänaval garaažist sõiduauto Toyota.

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine

22. juunil löödi Haapsalus korteris omavahelise tüli käigus 41-aastast naist.

Otsingu- ja päästejuhtumid

24. juunil kell 2.07 andis Dirhami sadama poole teel olnud Soome purjejaht teada, et nägi Sandgrundi madaliku piirkonnas punast signaalraketti. Olukorda kontrollima läinud Haapsalu merepäästeüksus tegi kindlaks, et punaseid rakette kasutati Peraküla ranna kandis ilutulestikuks. Otsingud lõpetati kell 4.02.

24. juunil kell 21.27 anti teada, et kella 16 paiku oli Haapsalu sadamast kalale läinud mees, kes tagasi polnud jõudnud. Kell 21.47 märkasid sündmusele reageerinud Haapsalu merepäästjad sadamale lähenemas märgades riietes meest. Selgus, et paadi mootoril oli merel tekkinud rike ja paat triivis Haapsalu promenaadi juures asuva paadilaenutuse juurde, kust mees liikus jalgsi tagasi sadamasse. Õnnetusse sattunud mees arstiabi ei vajanud.

Pärnumaa

Kehalised väärkohtlemised
23. juunil kella 1 paiku löödi Paikuse alevis Jõekalda teel sisehoovis 40-aastast naist.

Vargused
22. juuni öösel vahel varastati Vändra vallas Kergu külas talust tööriistad, rahakott koos dokumentidega. Kahju on 541 eurot.

21. juunil kella 3 paiku varastati Sauga vallas Urge külas asutuse territooriumilt veoautode kütusepaakidest 400 liitrit diislikütust. Kahju on 500 eurot.

Otsingu- ja päästejuhtum

24. juunil kell 13.06 anti teada mootoririkkega väikelaevast Pärnu lahes, mille pardal oli üks inimene. Sündmusele reageeris Pärnu merepäästeüksus ja 13.55 jõuti koos hättasattunud alusega Pärnu sadamasse.

Raplamaa

Vargus

22. juunil kella 1 paiku varastati Kehtna vallas Eidapere alevikus Tallinna maanteel hoovis parkinud lukustamata sõiduautost 315 eurot sularaha.

Saaremaa

Otsingu- ja päästejuhtum

23. juunil kell 23.08 anti merevalvekeskusele teada, et Muhu saare kirdeosas on nähtud punast signaalraketti. Võimalikke hädasolijate otsingutele reageerisid Kärdla ja Kuressaare merepäästeüksused. Vaatluse ja võimaliku õnnetuspiirkonna läheduses liikunud aluste küsitlemise tulemusel õnnetusse sattunud alust ei leitud. Otsingud lõpetati kell 2.28.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.