Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Veekogude läheduses olge ettevaatlikud! (2015-07-04 08:27:22)


Tänavu esimese kuue kuuga on veeõnnetustes uppunud 12 inimest, kellest kolm olid alkoholi- või narkojoobes. 2014. aastal oli samal perioodil veeõnnetustes 25 uppunut. Soe suvi on veel ees ja meil kõikidel on võimalus aidata hoolivuse ning tähelepanelikkusega õnnetusi ära hoida.

Viimaste päevade sündmustest on Päästeametile teada õnnelikud juhused, kus uppumisohust on päästetud kaks inimest. Üks neist oli vaid pooleteistaastane laps ja teine 25-aastane noormees. Õnneks pääsesid mõlemal korral hädasolijad kaldale ilma päästjate abi vajamata. Siiski tuleb meeles pidada, et õnnetusi saab juba kaldal ära hoida.

Eelmisel aastal uppus Eestis viis kuni 7 aastast last, kes olid jäetud veekogu läheduses järelvalveta. Lapsi ei tohiks mitte mingil juhul veekogude ääres jätta tähelepanuta. Uppuv laps vees appi ei hüüa.

Täiskasvanute puhul mängib uppumiste juures aga põhilist rolli alkohol. 2014. aastal uppus Eestis kokku 68 inimest, alkoholijoobes olid neist üle poole (58%). Viimase nelja (2010-2014) aasta jooksul alkoholijoobes uppunud 163, neist suveperioodidel 102 inimest. Pole vahet kui hea ujujaga on tegemist, alkoholijoobes vette minek on igal juhul eluohtlik.

Kohale jõudnud suveilmade valguses paneme kõigile südamele, et veekogude ääres end jahutades või ka veekogule minnes tuleb olla ise ettevaatlik, hoida silma peal oma lastel, lähedastel ja ka sõpradel, sest uppumissurma vältimine algab juba kaldalt. Kindlasti ära lase enda purjus sõpra vette!

Sel nädalavahetusel, 4. juulil toimub X Emajõe Festivali raames ka Päästeameti ohutuspäev, kus toimub palju veeohutusega seonduvaid aktsioone nagu improteater, pudelisümfoonia ja veetrummid koos leinaminutiga joobes uppunud inimeste mälestuseks. Rohkem infot leiab siit: https://www.facebook.com/events/1593737127555840/.

Ohutut suve soovides!

Allikas: Päästeameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.