Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Läbi EL-i elukeskkonna arendamise rakenduskava suunati keskkonna valdkonda 730 miljonit eurot (2015-07-13 15:04:16)


Eurotoetuste perioodi 2007-2013 elukeskkonna arendamise rakenduskava (EARK) raames rahastati kokku 431 keskkonnaalast projekti, millest 285 on tänaseks lõpetatud. Kokku suunati valdkonda sel perioodil 730 miljonit eurot.

Kõige mahukamad investeeringud - ligi 70% ehk 511 miljonit eurot -on keskkonna valdkonnas suunatud veemajanduse arendamisesse. Ühtekuuluvusfondi toetusega on joogivee- ja kanalisatsioonisüsteemi investeeringute kaudu praeguseks tagatud 124 000 elanikule puhas joogivesi ja 29 000 elanikule on loodud võimalus liituda ühisveevärgiga. Samuti on 40 000 elanikul võimalus liituda ühiskanalisatsiooniga. Projektide raames on ehitatud või rekonstrueeritud 81 joogiveetöötlusjaama ja 76 reoveepuhastit."Käesolev periood on olnud edukas - projektide lõpptulemusel kindlustatakse 300 000 inimesele kvaliteetne joogivesi. 100 000 inimese tekitatud reovesi puhastatakse kõige karmimate nõuete kohaselt ning tänu sellele jõuab meie veekogudesse 900 tonni orgaanilist reostust aastas vähem," rääkis Keskkonnaministeeriumi veeosakonna projektide büroo juhataja Antti Tooming.

Jäätmemajanduses on ühtekuuluvusfondi toel suletud ja korrastatud kõik 28 nõuetele mittevastavad tavajäätmeprügilad. Üks suurimaid lõpetatud tegevusi selles valdkonnas on Ida-Virumaal asuvate poolkoksi prügilate sulgemine. Sellega seoses on lahendatud sealse piirkonna üks suurim keskkonnaprobleem, mis saastas nii õhku, pinnast kui ka põhjavett.

Keskkonnahariduse valdkonnas on Euroopa Regionaalarengu Fondi toel üle Eesti täiendatud keskkonnahariduse keskuste võrgustikku, luues juurde 10 keskust 1566 õpikohaga. 2015. aasta lõpuks valmib veel 23 keskust, mis tähendab, et kogu Eesti saab kaetud keskkonnaharidusvõrgustikuga. Suuremad keskused on loodud Tallinna Loomaaeda, Pärnusse ja Tartusse.

Säästva transpordi arendamise eesmärgil eraldas Keskkonnaministeerium Tallinna trammiliini nr 4 taristu rekonstrueerimiseks lisaks varem eraldatud 18,9 miljonile veel 5,7 miljonit eurot, et kaasajastada Tallinna trammiliiklus.

Elukeskkonna arendamise rakenduskava on strateegiline dokument, mille kaudu viiakse EL struktuurivahendite toel ellu keskkonna valdkonnas prioriteetsed tegevused. EL finantsperioodi 2007-2013 raames rahastatavad tegevused peavad olema ellu viidud 2015. aasta lõpuks. Seirearuanne annab ülevaate, kuidas on Keskkonnaministeerium oma haldusalas kasutanud 2007-2013 eelarveperioodil Eesti majanduse arendamiseks suunatud Euroopa Regionaalarengu Fondi ja Ühtekuuluvusfondi vahendeid.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 13.07.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.